3 velike spremembe za Facebook profile na mobilnih telefonih

Avtor — 04.11.2015
Pri najbolj priljubljenem družabnem omrežju v zadnjem času beležimo kar nekaj sprememb. Običajno sledimo, kaj se dogaja na Facebook straneh, tokrat pa nekaj besed o tem, kako bomo na Facebooku s profilom še bolje izrazili, kdo smo in kaj radi počnemo.
3 velike spremembe za Facebook profile na mobilnih telefonih

3 velike spremembe za Facebook profile na mobilnih telefonih (Vir slike: Pixabay.com)

Ste vedeli, da uporabniki obiščemo Facebook profile več kot 4-milijardkrat na dan?

Nove oblike za profilno sliko

  • Video za profilno sliko: na družabnih omrežjih je video vse bolj priljubljena oblika komunikacije, zato bomo kmalu namesto profilne slike lahko posneli kratek video posnetek
  • Začasna profilna slika: uporabniki bomo imeli možnost nastaviti sliko, ki bo predstavljala naš profil za določen čas: na primer posebna slika za naš rojstni dan, praznovanje dosežka naših vrhunskih športnikov ali slika z našega potovanja, ki je aktualna za čas, ko se potepamo.

Instagram – nov kanal za oglaševalce, ki sledijo trendom

Izboljšan nadzor nad vsebino profila

Uporabniki imamo cel čas nadzor, kdo lahko vidi vsebino, ki jo objavimo na Facebooku. Sedaj bo lažje videti, kaj drugi vidijo o nas s prilagodljivim delom na vrhu profila. Ta prostor bomo lahko spreminjali po želji in nastavljali vidnost posameznih informacij o nas. Dodali bomo lahko tudi kratek opis (ang. bio) v eni povedi in določili do 5 najljubših slik, ki bodo prikazane na vrhu našega profila.

Oblikovne izboljšave na mobilnih napravah

Skupaj z omenjenimi spremembami bodo pri Facebooku poskrbeli tudi za spremembe v postavitvi elementov, da bodo informacije o nas še bolje predstavljene. Profilna slika (ali video) bo večja in postavljena na sredino, naše slike in Facebook prijatelji pa zgoraj desno.

Spremembe so za zdaj na voljo manjšemu številu iPhone uporabnikov v Veliki Britaniji in Kaliforniji, kmalu pa bodo na voljo tudi drugim uporabnikom.

Vir: newsroom.fb.com

Manci Korelc lahko sledite na njenem blogu LoveLjubljana ali spletni strani mancakorelc.si.

Vabimo vas na delavnico Facebook oglaševanje!
Datum: 4. 12. od 15:30 do 18:00
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

Oznake: , , , ,