5 mobilnih aplikacij, ki bi jih moral uporabljati prav vsak podjetnik

Avtor — 22.02.2016
Zahvaljujoč napredku tehnologije in široki dostopnosti interneta ima povprečni podjetnik dandanes na voljo kopico informacij. Če že do številnih podatkov na internetu ne dostopa preko računalnika, pa to lahko počne kar preko pametnega mobilnika.
5 mobilnih aplikacij, ki bi jih moral uporabljati prav vsak podjetnik

5 mobilnih aplikacij, ki bi jih moral uporabljati prav vsak podjetnik (Vir slike: Freeimages.com)

Prav pametni mobilniki so tisti, ki so še precej povečali dostop do informacij marsikateremu človeku. Številne mobilne aplikacije, ki so v zadnjih letih v razcvetu, dopolnjujejo njihovo uporabnost ter predstavljajo nepogrešljiv pripomoček tudi za številne podjetnike. Poglejmo si pet takšnih aplikacij, ki lahko poslovni svet olajšajo tudi vam. 

1. Evernote

Mobilna aplikacija Evernote ima po svetu že več kot 150 milijonov uporabnikov, ki so prepoznali njene prednosti pri organizaciji poslovnega in zasebnega življenja. Gre za priročno orodje, s katerim lahko shranite prav vse, kar si želite zapomniti: fotografije, spletne strani, zapiske, dokumente, sezname opravil in tako dalje. Tudi iskanje shranjenih podatkov je precej enostavno: na priloženem kazalu zgolj izberete tisto, kar iščete. 

2. Free WiFi Finder

Če tako kot večina ljudi tudi vi precej časa preživite na terenu, potem verjetno pogosto iščete dostop do brezplačnih WiFi povezav. Dostop do interneta je namreč osnovni predpogoj za delo na terenu, zato vam bo iskalec brezplačnih povezav Free WiFi Finder še kako olajšal življenje. 

3. Uber

Uber sicer v Sloveniji zaenkrat še ni prisoten, a to več kot 50 milijard vredno podjetje v prihodnosti načrtuje širitev tudi v našo prestolnico. Na sosednjem Hrvaškem, na primer, je že prisoten. V kolikor veliko potujete bodisi v službene bodisi v zasebne namene, vam bo zelo koristila njihova istoimenska mobilna aplikacija, s katero boste hitro dobili cenovno ugoden prevoz, kamorkoli si boste zaželeli. Prav tako lahko enostavno naročite prevoz tudi za svoje poslovne partnerje, ali pa najamete elegantnejši avtomobil za priložnosti, ko želite napraviti vtis. 

4. MobileDay

Le redki podjetniki svoje delo opravljajo zgolj iz pisarniških prostorov, kjer imajo sedež podjetja. Delo od doma, iz kavarn ali pa na lokaciji, kjer se srečujejo s poslovnimi partnerji, je namreč včasih nujno. Aplikacija MobileDay je namenjena prav temu: omogoča organizacijo sestankov, lažje komuniciranje s preostalimi udeleženci ter poskrbi za opomnike, ko so ti potrebni. 

5. Pocket

Aplikacija Pocket spletnim navdušencem omogoča enostavno shranjevanje člankov, videoposnetkov in fotografij za kasnejše branje in ogledovanje. Omogoča tudi sinhronizacijo z večimi napravami, kar vse skupaj uporabniku še olajša delo. Kot podjetnik najbrž veste, da je informiranost ključna za uspeh, in če včasih nimate časa za branje, lahko to storite kasneje, ko boste imeli čas. 

Vir: Entrepreneur.com

Napovedi pravijo, da bo do konca leta 2016 število prenosov aplikacij preseglo 211 milijard, do konca leta 2017 pa že 254 milijard. Trg aplikacij bo torej še vedno rastel, a to ne pomeni, da bo vstop nanj enostaven.

Oznake: ,