5 najbolj perspektivnih startupov iz Y Combinator Demo dneva

Najbolj elitni pospeševalnik na svetu, Y Combinator, ciljno usmerjenim startupom predstavlja številne priložnosti in tako rekoč odpira vrata njihovih sanj. 25. marca se je v pospeševalniku odvil Demo Day, na katerem se je trlo investitorjev in novinarjev.
5 najbolj perspektivnih startupov iz Y Combinator Demo dneva

5 najbolj perspektivnih start-upov iz Y Combinator Demo dneva (vir slike: sxc.hu)

25. marca se je v muzeju računalnikov v Kaliforniji trlo investitorjev in novinarjev, ki so se udeležili Y Combinator Demo dneva. Sam pospeševalnik je dokazano učinkovito orodje za omogočanje sanj perspektivnim start-upom. Dvakrat letno številni startupi predstavijo svoje ideje potencialnim investitorjem, ki pridejo na podjetniške predstavitve v upanju, da bodo našli naslednji Dropbox, Airnb ali Stripe.

Y Combinator – najprestižnejši pospeševalnik na svetu

Pospeševalnik Y Combinator, ki deluje od leta 2005, je ugledna revija Forbes uvrstila med najprestižnejše pospeševalnike na svetu. Organizacija ima z letošnjim letom tudi novega predsednika, Sama Altmana, in letos se je v vrste Y Combinatorja zvrstilo več neprofitnih organizacij kot kdajkoli poprej. Altman med drugim poziva in podpira tudi več prijav žensk v sam program.

Pet vodilnih startupov

Glede na t.i. »startup ranking« storitev Mattermark je trenutno v vodilni vlogi pet spodaj predstavljenih startupov. Pri tem naj opozorimo, da nobeden od njih še ni zaključil s ‘pitchi’, čeprav so nekateri že začeli zbirati finančna sredstva s strani investitorjev.

Rickshaw – nova storitev

Rickshaw je storitev lokalne dostave v enem dnevu, ki je v današnjem hektičnem času še kako zaželjena. Podjetje je bilo ustanovljeno s strani Divya Bhate, ki je prej vodil Trulio in Gautama Jayaramana, ki je bil pred tem v vlogi inženirja pri Dropboxu. Po čem pa se Rickshaw pravzaprav razlikuje od tradicionalnega kurirja? Pri startupu so najeli Zipcars, podjetje ustanovljeno v letu 2000 –, z namenom fleksibilnosti, tako da lahko sam sistem procesira nova naročila, takoj ko ta prispejo.

V Y Combinator je vstopil tudi slovenski Povio >>

Kimono Labs – orodje za spletne razvijalce

Kimono je pomembno ime v krogu spletnih razvijalcev, saj jim omogoča dostop do podatkov iz nestrukturiranega omrežja. Eden izmed razvijalcev Kimona je na blogu podjetja zapisal, da je orodje obenem tudi dovolj enostavno in, da bi ga lahko uporabljala še njegova mati.

Airhelp – najljubši startup občinstva

Evropski Airhelp je ljubljenec Y Combinator občinstva. Rešuje namreč veliko bolečino potencialnih strank, saj v svoji esenci omogoča letalskim potnikom kompenzacijo s strani letalskih družb, in sicer v primeru odpovedi, zakasnitve ali prestavitve njihovega leta. Večina ljudi se namreč ne zaveda, da so upravičeni do visoke finančne kompenzacije, v katerem koli od omenjenih primerov. Airhelp zastopa stranko pri pridobitvi odškodnine in si pri tem vzame določen delež, če je proces zastopanja uspešen.

True Vault

Podjetja, ki izhajajo iz zdravstvenega sektorja, sedaj lahko uporabljajo TrueVault za shranjevanje svojih podatkov. Podjetje računa 1000 dolarjev mesečne uporabnine in če upoštevamo, da bi to  storitev potencialno uporabljalo 2 milijona podjetij, je to 24 milijonov dolarjev vreden trg na letni ravni.

BatteryOS – izbira ‘geekov’

BatteryOS rešuje problem izdelovanja baterij na način, ki njihove sposobnosti ne bo poslabšal čez čas, kot je to v navadi pri navadnem polnjenju. Podjetje zatrjuje, da imajo njihove baterije štirikrat daljši življenjski cikel.

Vir: VB news 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje