BLOG MARKETING DELAVNICA

5 uspešnih poslovnežev z najboljšimi nasveti za poslovna potovanja

Poslovna potovanja se večkrat povezujejo z dolgimi urami vožnje, neudobnimi hotelskimi posteljami in utrujenostjo. Kljub temu so izjemnega pomena za grajenje odnosa s strankami in sklepanje pogodb, zato si poglejmo nekaj nasvetov top poslovnežev na tem področju.
5 uspešnih poslovnežev z najboljšimi nasveti za poslovna potovanja

5 uspešnih poslovnežev z najboljšimi nasveti za poslovna potovanja (Vir fotografije: Freeimages.com)

Beth Comstock, vodja marketinga pri General Electrics

Vodja marketinga General Electrics se izogne hektičnosti pakiranja za poslovna potovanja tako, da potuje samo z enim kosom prtljage – potovalno torbo. Zadeve spakira povsem minimalistično, ob tem pa svetuje tudi uporabo hotelske pralnice perila, kar ji omogoča, da s sabo lahko vzame le nekaj esencialnih kosov poslovnih oblačil, ki jih nato kombinira z le enim parom čevljev.

Pri tem Comstockova priporoča, da ročno prtljago doma pred odhodom na letališče tudi stehtate, saj imajo mnoge letalske družbe omejitve glede teže prtljage, ki jo je še mogoče vzeti s seboj na letalo.

Jeff Miller, predsednik Hallinburtona

Jeff vstaja ob 5 uri zjutraj po lokalnem času, ne glede na to, na kateri destinaciji sveta se nahaja. Pri tem poudarja, da je izjemno pomembna vključitev v okolje mesta, v katerem je nameščen.

S tem namenom svetuje tudi zgodnji jutranji tek za napolnitev telesa in duše, ki lahko služi kot avtentična metoda za bližnji ogled mesta, še preden na ulice vdrejo turisti in drugi poslovneži. »Na svojih potovanjih sem tekel skozi ulice vsakega glavnega mesta na svetu; Londona, Pariza, Bejinga, Bangkoka, Ria de Janeira in New Yorka, prav tako pa tudi skozi raznovrstne puščave,« pojasnjuje Miller.

Don Peppers, ustanovitelj Peppers & Rogers Group

Ustanovitelj Peppers & Rogers Group začne načrtovati detajle poslovnega potovanja dva do tri dni pred samim začetkom, pri čemer da poudarek na časovni pas, v katerem izbrana država leži. Mednarodni čas spremeni v svojega primarnega na uri in osebnem računalniku. Ko pa pristane na tleh države z drugim časovnim pasom, poskrbi, da prilagodi svojo mentalno uro lokalnemu času z jutranjo telovadbo, ko bi sicer telo še na vsak način želelo spati.

Rachel Zoe, oblikovalka

Potem ko si je ustvarila družino, oblikovalka Rachel Zoe poskuša v 48 ur zvrstiti čim več sestankov, ki jih načrtuje od zgodnjega jutra do poznega večera. Družina ji je namreč postala prioriteta, zato poskrbi, da se iz poslovnega potovanja čim prej vrne v objem svojih otrok.

Elliot S. Weissbluth, direktor HighTower

Elliot svoj čas na letalih porabi za popoln odklop misli. S slušalkami v ušesih uživa polet, se predaja zvokom skupine Led Zeppelin, obenem pa skrbi za kreativni del svojih možganov s prebiranjem novel.

»Če želite izboljšati produktivnost in fokus, morate pustiti analitični del misli pri počitku,« meni Elliot. S tem namenom je njegovo najboljše priporočilo redno predajanje svoje pozornosti knjigam, revijam, zgodbam, filmom, glasbi in obenem čemer koli, kar podžge vašo domišljijo, saj meni, da je vse to kritično za obstanek na vrhu v samem poslu.

Vir: Businessinsider

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje