5 uspešnih poslovnežev z najboljšimi nasveti za poslovna potovanja

Poslovna potovanja se večkrat povezujejo z dolgimi urami vožnje, neudobnimi hotelskimi posteljami in utrujenostjo. Kljub temu so izjemnega pomena za grajenje odnosa s strankami in sklepanje pogodb, zato si poglejmo nekaj nasvetov top poslovnežev na tem področju.
5 uspešnih poslovnežev z najboljšimi nasveti za poslovna potovanja

5 uspešnih poslovnežev z najboljšimi nasveti za poslovna potovanja (Vir fotografije: Freeimages.com)

Beth Comstock, vodja marketinga pri General Electrics

Vodja marketinga General Electrics se izogne hektičnosti pakiranja za poslovna potovanja tako, da potuje samo z enim kosom prtljage – potovalno torbo. Zadeve spakira povsem minimalistično, ob tem pa svetuje tudi uporabo hotelske pralnice perila, kar ji omogoča, da s sabo lahko vzame le nekaj esencialnih kosov poslovnih oblačil, ki jih nato kombinira z le enim parom čevljev.

Pri tem Comstockova priporoča, da ročno prtljago doma pred odhodom na letališče tudi stehtate, saj imajo mnoge letalske družbe omejitve glede teže prtljage, ki jo je še mogoče vzeti s seboj na letalo.

Jeff Miller, predsednik Hallinburtona

Jeff vstaja ob 5 uri zjutraj po lokalnem času, ne glede na to, na kateri destinaciji sveta se nahaja. Pri tem poudarja, da je izjemno pomembna vključitev v okolje mesta, v katerem je nameščen.

S tem namenom svetuje tudi zgodnji jutranji tek za napolnitev telesa in duše, ki lahko služi kot avtentična metoda za bližnji ogled mesta, še preden na ulice vdrejo turisti in drugi poslovneži. »Na svojih potovanjih sem tekel skozi ulice vsakega glavnega mesta na svetu; Londona, Pariza, Bejinga, Bangkoka, Ria de Janeira in New Yorka, prav tako pa tudi skozi raznovrstne puščave,« pojasnjuje Miller.

Don Peppers, ustanovitelj Peppers & Rogers Group

Ustanovitelj Peppers & Rogers Group začne načrtovati detajle poslovnega potovanja dva do tri dni pred samim začetkom, pri čemer da poudarek na časovni pas, v katerem izbrana država leži. Mednarodni čas spremeni v svojega primarnega na uri in osebnem računalniku. Ko pa pristane na tleh države z drugim časovnim pasom, poskrbi, da prilagodi svojo mentalno uro lokalnemu času z jutranjo telovadbo, ko bi sicer telo še na vsak način želelo spati.

Rachel Zoe, oblikovalka

Potem ko si je ustvarila družino, oblikovalka Rachel Zoe poskuša v 48 ur zvrstiti čim več sestankov, ki jih načrtuje od zgodnjega jutra do poznega večera. Družina ji je namreč postala prioriteta, zato poskrbi, da se iz poslovnega potovanja čim prej vrne v objem svojih otrok.

Elliot S. Weissbluth, direktor HighTower

Elliot svoj čas na letalih porabi za popoln odklop misli. S slušalkami v ušesih uživa polet, se predaja zvokom skupine Led Zeppelin, obenem pa skrbi za kreativni del svojih možganov s prebiranjem novel.

»Če želite izboljšati produktivnost in fokus, morate pustiti analitični del misli pri počitku,« meni Elliot. S tem namenom je njegovo najboljše priporočilo redno predajanje svoje pozornosti knjigam, revijam, zgodbam, filmom, glasbi in obenem čemer koli, kar podžge vašo domišljijo, saj meni, da je vse to kritično za obstanek na vrhu v samem poslu.

Vir: Businessinsider

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

07.12.2017 od 8:00 do 16:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanih tematikah. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

08.12.2017 od 11:00 do 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

Drugi dan dvodnevne konference o tehnologiji blockchain organiziramo za tiste, ki si želite določene teme spoznati bolj podrobno. Strokovnjaki bodo pokrili naslednje teme: varnost, trgovanje s kriptovalutami, davčne obveznosti in marketing. Tudi ta dan bomo preživeli v Tehnološkem parku Ljubljana. Preverite podrobnosti!
Preberite več >>

!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!! Predavanje: Prodajni lijak

13.12.2017 od 17:00 do 14.01.2017 12:30
!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!!  Predavanje: Prodajni lijak

Email marketing je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje