BLOG MARKETING DELAVNICA

6 korakov registracije podjetja

Veliko vprašanj dobivamo o ključnih korakih pri ustanovitvi podjetja. Zato smo v pričujoči novici zbrali vse ključne korake, od oblike podjetja, do odprtja poslovnega računa, strnili smo jih v 6 ključnih točk.
6 korakov registracije podjetja

Registracija podjetja

Ko smo prepričani, da je naša poslovna ideja izvedljiva in smo že opravili prve teste, je čas za odprtje podjetja, kar v večini primerov storimo brezplačno na VEM točki. Registracijo podjetja lahko razdelimo na naslednje korake:

  1. Razmislek o obliki podjetja. Potrebno je razmisliti ali bomo odprli s.p. ali d.o.o.. Odločitev je odvisna od nekaj faktorjev, od ocene rizičnosti našega posla (pri s.p. za obveznosti podjetja odgovarjamo z vsem svojim premoženjem), do tega, ali bomo potrebovali osnovni kapital za začetek posla (pri s.p., ga ni) in ali gre za večosebno obliko podjetja.  
  2. Po izbiri imena podjetja je potrebno izbrati dejavnost oziroma dejavnosti, ki jih bomo opravljali. Paziti je potrebno, da vključimo vse dejavnosti, ki jih naše podjetje opravlja. V nasprotnem namreč našega dela ne opravljamo legalno. Določene dejavnosti zahtevajo posebne pogoje, od izobrazbe, do pogojev prostora, zato je treba temu nameniti posebno pozornost.
  3. Poleg izbira imena podjetja je potrebno pri registraciji podjetja predložiti tudi ime. Kratko ime pri d.o.o. vsebuje le fantazijsko ime podjetja in oznako d.o.o., pri s.p. poleg omenjene oznake tudi ime nosilca dejavnosti. Dolgo ime vsebuje še strnjen opis dejavnosti, ki opisuje kaj delamo. Fantazijsko ime ne sme že obstajati, ne sme biti v angleškem jeziku in ne sme vsebovati tujk ali državnih simbolov. Pri izbiri imena pazimo, da je to dovolj zapomnljivo, hkrati pa nakazuje dejavnost ali dejavnosti s katerimi se bomo ukvarjali.
  4. Ob registaciji podjetja je potrebno poskrbeti tudi za naslov podjetja. Le tega lahko registriramo v svojih poslovnih prostorih. Če le teh ne potrebujemo, lahko podjetje registriramo tudi doma. Tretja opcija je virtualna pisarna, skupna pisarna ponavadi za več podjetij, ki izpolnjuje zakonsko potrebo po poslovne naslovu. Za registracijo podjetja je potrebno na VEM točki izkazati dovoljenje za poslovanje na izbranem naslovu. Le tega mora lastnik podjetja overiti na upravni enoti, razen v primeru, da je lastnik podjetja tudi lastnik prostora.
  5. Po registraciji podjetja sledi odprtje poslovnega računa. Pri d.o.o. začasni račun odpremo že pred registracijo in ga po registraciji pretvorimo v navadni poslovni račun. Pri s.p. začasni račun ni potreben, celoten postopek opravimo po zaključeni registraciji. 
  6. Sledi še postopek urejanja pogodbe in dogovora o sodelovanju z računovodjo, seveda če tega še nismo storili pred začetkom postopka.

Sledi trdo delo in dokazovanje na trgu.

Več informacij lahko preberete v članku registracija podjetja.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje