6 najbolj vročih poslovnih idej je že v šoli podjetništva z družbenim učinkom

22 novopečenih podjetnikov se bo kmalu podalo na poslovno pot z idejami, ki so bile izbrane v okviru Ferfl programa spodbujanja podjetništva z družbenim učinkom in se tekom enomesečnega podjetniškega izobraževanja potegovale za končno nagrado, vstop v socialno podjetniški inkubator.
6 najbolj vročih poslovnih idej je že v šoli podjetništva z družbenim učinkom

6 najbolj vročih poslovnih idej je že v šoli podjetništva z družbenim učinkom (Vir slike: Ferfl)

Ferfl podjetniško šolo je otvoril Tomaž Stritar iz Zavoda Uspešen podjetnik, ki je najprej čestital zmagovalcem: “Na startup vikendu smo oblikovali 18 skupin, kjer je več kot 100 udeležencev razvijalo svoje ideje. Na natečaj se je dodatno prijavilo 57 idej. Imeli smo res veliko dobrih prijav in vam gre prav posebna čestitka, saj ste se prebili do samega vrha.

V nadaljevanju so se udeleženci medsebojno spoznali in predstavili svoje ideje, preden so sedli v šolske klopi, kjer jih je Stritar čakal s prvo delavnico na temo socialnega podjetništva.

Izbrani podjetniki bodo v naslednjem mesecu pridobivali nova znanja tudi iz področja upravljanja inovacij, se seznanili z veščinami vitkega podjetništva, marketinga in tržnega komuniciranja, pridobili nove kompetence na področju uporabe sodobne tehnologije za dvig učinkovitosti pri delu, osvojili veščine vodenja in motiviranja sodelavcev ter spoznali priložnosti oz. zanke financiranja in zakonodaje.

“Zmagovalne ideje prihajajo iz različnih področji, vendar vse druži velika odgovornost do pozitivnega učinka na družbo in okolje, v katerem delujejo,” poudarja Jana Mlačnik, vodja programa Ferfl na javnem zavodu Cene Štupar – CILJ.

Udeležence je pozdravil tudi mag. Bojan Hajdinjak, direktor javnega zavoda Cene Štupar: “Navdušen sem nad odzivom in številom prijavljenih idej. Verjamem, da bi si tudi ostali udeleženci želeli vstopiti v šolo podjetništva, kar nam daje ogromen zagon za organizacijo natečaja Ferfl tudi v prihodnje. Sedaj pa je tudi uradno že potrjeno, da smo dobili brezplačne prostore, ki jih je oddajala NLB banka, kar je še dodatna vzpodbuda, da ta projekt peljemo dalje.”

Ideje, ki so se uvrstile v Ferfl šolo podjetništva:

Borza pridelkov temelji na povezovanju končnih porabnikov pridelkov s kmeti na drugi strani, kjer bi si končni kupci z manjšo začetno investicijo lahko zagotovili del pridelka za prihodnjo sezono, ob tem pa ni natančno poznali izvor hrane. 

Gremo v neznano! temelji na promociji manj prepoznavnih in turistično razvitih razvitih krajev po Sloveniji. Ponudba bo vključevala izlete v lokalna okolja, pri čemer kupci ne bodo poznali končne destinacije, ampak se bodo pustili presenetiti. 

DŠKATLA je škatla, ki prispe na vaš dom, potrošniki pa v njej najdejo zanimive ideje in materiale za kvalitetno in poučno preživljanje prostega časa.

Souporaba želi vzpostaviti prodajni most med ostarelimi lastniki malih kmetij in potrošniki. Kupec bo poznal izvor hrane, hkrati pa bo omogočil preživetje in nadaljnji razvoj malim kmetovalcem iz lokalnega okolja.

MiMice so unikatne igrače za otroke iz recikliranega materiala. Igrače ustvarjajo pridne roke šivilj iz ranljivih skupin.

Park Veles bo skozi lesene konstrukcije v neokrnjeni naravi predstavljal Slovensko nacionalno identiteto in združeval slovensko agrarno in kulturno ponudbo. Namenjen bo turistom, ki želijo spoznati pridelavo hrane na ekoloških njivah ter stare običaje in metode pridelave hrane.

Dva končna zmagovalca programa FERFL, ki si bosta zagotovila mesto v socialno podjetniškem inkubatorju, bodo razglasili 11. decembra 2014.

Program Ferfl poteka v sklopu vseslovenske akcije »Podjetno do družbenih učinkov«, ki jo organizira SPIRIT Slovenija, Javna agencija  v sodelovanju z Zavodom Uspešni podjetnik in Zavodom Viva. Akcijo »Podjetno do družbenih učinkov« finančno podpirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Kot ambasadorji projekta so svojo podporo izkazali tudi Tomaž Erjavec (Oculus), Andraž Gavez (Moja čokolada), Anže Miklavec (Equa), Damjan Matičič (Koofr) in nenazadnje svetovno znani podjetnik Ivo Boscarol (Pipistrel).

Vir: ferfl.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje