Uspešni ljudje si postavijo cilje

Pomembno je, kaj počnete vsak dan in kako to počnete. Vaše navade vplivajo na uspeh, tudi na finančnem področju. Thomas Corley, avtor knjige o navadah bogatih ljudi, pravi, da so dobre navade kot snežinke, ki se spreminjajo v kepo, ta pa v plaz uspehov.
Kako so štirje mladi podjetniki svoje sanje spremenili v resničnost

Kako so štirje mladi podjetniki svoje sanje spremenili v resničnost (Vir slike:

1. Postavite si cilje.
Uspešni ljudje si postavljajo cilje, velikokrat si jih celo zapisujejo. Cilja ne smemo razumeti samo v širšem smislu želje po nečem, pač pa mora imeti dve komponenti: mora biti dosegljiv, hkrati pa moramo nekaj storiti, da ga dosežemo.

2. Naredite seznam stvari, ki jih morate opraviti.
Vsak dan si naredite seznam stvari, ki jih morate opraviti. Če vam ne diši pisanje seznama na papir, si ga sestavite vsaj v mislih ali uporabite eno izmed mnogih aplikacij. Opravite vsak dan vsaj 70 odstotkov vseh zadanih stvari.

3. Ne izgubljajte časa po nepotrebnem.
Bodite produktivni in ne izgubljajte časa po nepotrebnem: ne glejte resničnostnih šovov ali drugih TV-oddaj, ki vam le kradejo čas. In zelo pomembno: omejite čas, ki ga porabite za družbene medije. Najpogostejša navada uspešnih ljudii je, da svoj čas izrabijo čim bolj produktivno. Namesto tega se lahko zakopljete v kakšno drugo navado – denimo branje.

4. Berite z namenom.
Berite knjige, ki vas navdihujejo. Kriminalke in ljubezenski romani so lahko zanimivo čtivo, a vam ne bodo veliko pomagali pri osebni rasti. Bodite neutrudni bralci in se nenehno izboljšujte.

Navade, ki jih ima premožni ljudje >>

5. Poslušajte avdio knjige.
Izkoristite čas, ki ga porabite za prevoz, za poslušanje avdio knjig. Če vam avdio knjige ne dišijo, potem si čas zapolnite s kakšno drugo aktivnostjo, ki vas bo spodbudila k proaktivnemu razmišljanju.

6. Dajte vse od sebe.
Ni pomembno, koliko delate, ampak kako to delate. Pri svojem delu bodite učinkoviti. In dajte vedno vse od sebe – potrudite se po najboljših močeh. Mogoče boste imeli kdaj srečo in zadeli na loteriji, a večinoma uspeh pride šele s trdim delom.

7. Skrbite za svoje zdravje.
Cenite svoje zdravje in skrbite zanj. Nekaj pozornosti namenite temu, kaj jeste in si vzemite čas za razgibavanje. Samo zdravi in polni življenjske energije lahko uresničujete svoje načrte.

8. Smejte se.
Bodite pozitivni in proaktivni. Veliko se smejte.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje