5 navad uspešnih podjetnikov

Avtor — 20.06.2014
Za uspešno podjetje je potrebno trdo delo in obvladovanje veščin v poslu. Večina podjetnikov je uspeh doseglo s poskusi in padci, iz katerih so se učili, kako morajo delovati, da bi dosegali čim boljše rezultate.
5 navad uspešnih podjetnikov

5 navad uspešnih podjetnikov (Vir slike: Freeimages.com)

Taktike med posameznimi podjetniki se razlikujejo, obstajajo pa neke navade, ki so skupne večini uspešnim ljudem, od katerih se lahko naučimo tudi sami. Naj vam jih naštejemo nekaj.

Začnite na koncu

Uspešni ljudje so motivirani z doseganjem ciljev. Odločite se, kaj je vaš cilj in po korakih delajte načrt od konca do začetka. Naj bo vaš cilj velik, nekaj za kar se boste morali potruditi. Ko ga dosežete, poiščite novega.

Telesna dejavnost

Telovadba pripomore k boljšemu telesnemu in duševnemu zdravju, zaradi česar je človek posledično bolj motiviran in produktiven. Da redna telesna dejavnost preide v navado, je potrebnega precej truda in samoprepričevanja, vendar, ko to enkrat postane del vašega vsakdana, se bo spremenilo vaše počutje in dvignila motivacija – tako za boljše telesno zdravje kot za boljši uspeh v podjetju.

Zgodnje vstajanje

Zgodnje vstajanje, in da se ne bi počutili utrujene od premalo spanca, tudi primerna ura za odhod v posteljo, nas dela bolj produktivne. Če vstanemo pred ostalimi, se nam nikamor ne mudi in nas nič ne priganja, zato se lahko brez stresa pripravimo na začetek dneva. Zgodnje vstajanje nam daje tudi čas zase, da si sprostimo telo in možgane, kar spet pomeni večjo produktivnost.

Postavljanje vprašanj

Bodite radovedni, postavljajte prava vprašanja vedno in povsod, saj boste tako na vaše delo lažje gledali z več zornih kotov. Postavljanje vprašanje je lahko tudi metoda za samorefleksijo, kar je pri poslu sploh pomembno.

Iskrenost

Če si želite zgraditi veljavnost in zaupanje, je iskrenost ena najpomembnejših lastnosti uspešnega podjetja. Bodite odkriti do vaših strank, zaposlenih, sploh pa do samega sebe, saj vam bo to pomagalo pri ohranjanju motivacije in produktivnosti. Vprašajte se, če ste naredili vse mogoče, da bi posel tekel čim bolje. Tudi, če ste storili kakšno napako, ni nič narobe. Največja napaka bi bila, če si tega ne bi priznali.

Vir: businessinsider.com


Oznake: