Amazon odpira prvo fizično trgovino

Amazon po poročanju The Wall Street Journala v osrčju New Yorka odpira svojo prvo fizično trgovino. V trgovini bodo kupcem na voljo tudi Amazonove naprave, na primer e-bralniki Kindle, pametni telefoni Fire in televizije.
Amazon odpira prvo fizično trgovino

V enem od Amazonovih skladišč (Vir slike: YouTube).

Za zdaj naj bi bila ideja o fizični trgovini namenjena le odprtju v prazničnem času, menijo nekateri tuji mediji. Ali bo fizična trgovina delovala tudi izven prazničnega časa, še ni znano.

Kot poroča The Wall Street Journal bo trgovina najverjetneje delovala kot eno  izmed skladišč, v njih pa bi si kupci lahko ogledali tudi nekatere izdelke. Bo pa trgovina uporabna tudi za vse tiste kupce, ki bodo izdelke naročili prek spleta, saj jih bodo lahko prevzeli kar v trgovini. »Kupec bi lahko na primer zjutraj naročil ponev in jo prevzel še isto popoldne ter jo uporabil pri pripravi večerje,« so zapisali pri Amazonu. S tem bi Amazon lahko še pospešil postopek pošiljanja izdelkov in znižal stroške. V trgovinico bo kupec lahko tudi prinesel izdelek, s katerim ni zadovoljen.

Mreža fizičnih trgovin največjega spletnega trgovca bi se lahko po poročanju tujih medijev še povečala, v kolikor bi se jim novi način izplačal. Na to pa bo potrebno počakati nekaj mesecev.

Težave na obzorju?

Sicer pa se je Amazon v zadnjem času znašel pod drobnogledom evropske komisije. Ta je odprla preiskavo o morebitni utaji davkov. V ospredju je vprašanje, ali je Luksemburg trgovcu od leta 2003 odobraval nedopustne ugodnosti pri davku na dobiček. Podjetje je namreč omenjenega leta ustanovilo hčerinsko družbo Amazon EU Sarl, na podlagi katere se je znižala osnova za plačilo davkov znotraj Evropske unije. Osnova je znašala manj kot en odstotek.

Amazon se brani in pravi, da od Luksemburga ni prejemal nobenih posebnih davčnih olajšav ter da svoje delo opravlja pod enakimi davčnimi predpisi kot vsa podjetja, ki delujejo v Luksemburgu. Tam Amazon knjiži večino svojega evropskega dobička, kjer tudi ni obdavčen.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje