Amazon odpira prvo fizično trgovino

Amazon po poročanju The Wall Street Journala v osrčju New Yorka odpira svojo prvo fizično trgovino. V trgovini bodo kupcem na voljo tudi Amazonove naprave, na primer e-bralniki Kindle, pametni telefoni Fire in televizije.
Amazon odpira prvo fizično trgovino

V enem od Amazonovih skladišč (Vir slike: YouTube).

Za zdaj naj bi bila ideja o fizični trgovini namenjena le odprtju v prazničnem času, menijo nekateri tuji mediji. Ali bo fizična trgovina delovala tudi izven prazničnega časa, še ni znano.

Kot poroča The Wall Street Journal bo trgovina najverjetneje delovala kot eno  izmed skladišč, v njih pa bi si kupci lahko ogledali tudi nekatere izdelke. Bo pa trgovina uporabna tudi za vse tiste kupce, ki bodo izdelke naročili prek spleta, saj jih bodo lahko prevzeli kar v trgovini. »Kupec bi lahko na primer zjutraj naročil ponev in jo prevzel še isto popoldne ter jo uporabil pri pripravi večerje,« so zapisali pri Amazonu. S tem bi Amazon lahko še pospešil postopek pošiljanja izdelkov in znižal stroške. V trgovinico bo kupec lahko tudi prinesel izdelek, s katerim ni zadovoljen.

Mreža fizičnih trgovin največjega spletnega trgovca bi se lahko po poročanju tujih medijev še povečala, v kolikor bi se jim novi način izplačal. Na to pa bo potrebno počakati nekaj mesecev.

Težave na obzorju?

Sicer pa se je Amazon v zadnjem času znašel pod drobnogledom evropske komisije. Ta je odprla preiskavo o morebitni utaji davkov. V ospredju je vprašanje, ali je Luksemburg trgovcu od leta 2003 odobraval nedopustne ugodnosti pri davku na dobiček. Podjetje je namreč omenjenega leta ustanovilo hčerinsko družbo Amazon EU Sarl, na podlagi katere se je znižala osnova za plačilo davkov znotraj Evropske unije. Osnova je znašala manj kot en odstotek.

Amazon se brani in pravi, da od Luksemburga ni prejemal nobenih posebnih davčnih olajšav ter da svoje delo opravlja pod enakimi davčnimi predpisi kot vsa podjetja, ki delujejo v Luksemburgu. Tam Amazon knjiži večino svojega evropskega dobička, kjer tudi ni obdavčen.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje