Amazon razširil svojo ponudbo s 3D izdelki

Amazon je v okviru svoje spletne trgovine predstavil oddelek z natisnjenimi 3D izdelki. V ponudbi je tako več kot 200 unikatnih izdelkov, ki jih lahko ponudniki na zahtevo kupca prilagodijo ter natisnejo. Možno je kupiti vse od igrač do pohištva.
Amazon razširil svojo ponudbo s 3D izdelki

Oblikujte si izdelke po svoji meri. (Vir: amazon.com)

Da bi kupcu omogočili čim lažje iskanje in ogledovanje 3D izdelkov, Amazonov nov portal vključuje iskanje po meri, interaktivni 3D predogled in oblikovanje izdelka po svoji meri. Izbirate lahko med elektronskimi izdelki, izdelki za kuhinjo in dom, nakitom in modnimi dodatki ter igračami.

Kupci lahko izdelke oblikujejo po svoji meri in si izberejo material, velikost, slog, barvo, tekst in slike. Tako kupec postane tudi oblikovalec izdelka, a sistem zaenkrat še ne dopušča, da bi uporabniki lahko naložili svoje 3D dizajne. Nova ponudba Amazona tako približuje 3D tisk potrošnikom, pri čemer ne zahteva veliko denarja ali znanja.

3D natisnjene in po meri izoblikovane produkte že kakšno leto ponuja eBay, že leta pa se s tem ukvarja specializirana spletna trgovina Shapeways, ki je v prejšnjem tednu naznanila partnerstvo z multinacionalko Hasbro, podjetjem, ki proizvaja igrače.

3D tisk je ena izmed najsodobnejših tehnologij in predstavlja prihodnost tiska in proizvodnje izdelkov. V zadnjih letih je takšna tehnologija postala tudi zanimiva za uporabo na področjih razvoja in raziskav, konceptnega oblikovanja, predstavitvenih tehnik, arhitekture, urbanizma, konstruiranja in kulturne dediščine. V zadnjih nekaj letih se je prodaja teh strojev občutno povečala, njihova cena in cena izdelkov pa je močno padla.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje