Amazon za startup Twitch odštel milijardo dolarjev

Po več mesecih govoric je vendarle prišlo do prevzema startupa Twitch, toda presenetljivo ne s strani Googla. Za nakup mladega podjetja se je namreč odločil Amazon in zanj odštel krepkih 970 milijonov dolarjev.
Amazon za startup Twitch odštel milijardo dolarjev

Amazon za startup Twitch odštel milijardo dolarjev.

Kot kaže, se je Amazon odločil za enega največjih prevzemov v svoji zgodovini: za nakup startupa Twitch je odštel krepkih 970 milijonov dolarjev. Več je spletni gigant pred petimi leti odštel le še za startup Zappos, katerega je kupil za 1,2 milijarde dolarjev. 

Amazon se je za nakup junija 2011 ustanovljenega podjetja odločil zaradi njihove izredno priljubljene spletne storitve za objavljanje in spremljanje video iger. Twitch ima namreč mesečno preko 45 milijonov uporabnikov in skoraj polovični tržni delež, ko je govora o živem prenosu (ang. live streaming) preko interneta. 

Za nakup mladega podjetja se je več mesecev zanimalo tudi spletno podjetje Google, ki naj bi bilo zanj pripravljeno odšteti podoben znesek, njihovo storitev pa povezalo s priljubljeno video storitvijo YouTube. Toda prehitel jih je Amazon, ki je s tem dokazal, da so njihove namere o vstopu na področje video iger še kako resne. 

Amazon ponudil 3D izdelke >>

Emmitt Shear, izvršni direktor Twitcha je na spletni strani zapisal, da je nad nakupom navdušen: Z veseljem oznanjam, da nas je pravkar kupilo podjetje Amazon. Zanj smo se odločili na podlagi dejstva, da Amazon verjame v našo skupnost in ceni naše vrednote, poleg tega pa ima podobne dolgoročne načrte, kot jih imamo mi. Želijo nam pomagati, da bi našo vizijo uresničili hitreje.” Pozdravil je tudi odločitev, da bo poslovanje ostalo nespremenjeno: “Obdržali bomo pisarniške prostore, ekipo zaposlenih, blagovno znamko ter najpomembnejše: našo neodvisnost. Amazon bo le prispeval pomemben vidik podpore, ki nam bo zagotovil, da bomo še boljši.” 

Vas zanima, koliko v sekundi zaslužijo spletni giganti? 

Vir: TechCrunch in Twitch

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje