Amazon za startup Twitch odštel milijardo dolarjev

Po več mesecih govoric je vendarle prišlo do prevzema startupa Twitch, toda presenetljivo ne s strani Googla. Za nakup mladega podjetja se je namreč odločil Amazon in zanj odštel krepkih 970 milijonov dolarjev.
Amazon za startup Twitch odštel milijardo dolarjev

Amazon za startup Twitch odštel milijardo dolarjev.

Kot kaže, se je Amazon odločil za enega največjih prevzemov v svoji zgodovini: za nakup startupa Twitch je odštel krepkih 970 milijonov dolarjev. Več je spletni gigant pred petimi leti odštel le še za startup Zappos, katerega je kupil za 1,2 milijarde dolarjev. 

Amazon se je za nakup junija 2011 ustanovljenega podjetja odločil zaradi njihove izredno priljubljene spletne storitve za objavljanje in spremljanje video iger. Twitch ima namreč mesečno preko 45 milijonov uporabnikov in skoraj polovični tržni delež, ko je govora o živem prenosu (ang. live streaming) preko interneta. 

Za nakup mladega podjetja se je več mesecev zanimalo tudi spletno podjetje Google, ki naj bi bilo zanj pripravljeno odšteti podoben znesek, njihovo storitev pa povezalo s priljubljeno video storitvijo YouTube. Toda prehitel jih je Amazon, ki je s tem dokazal, da so njihove namere o vstopu na področje video iger še kako resne. 

Amazon ponudil 3D izdelke >>

Emmitt Shear, izvršni direktor Twitcha je na spletni strani zapisal, da je nad nakupom navdušen: Z veseljem oznanjam, da nas je pravkar kupilo podjetje Amazon. Zanj smo se odločili na podlagi dejstva, da Amazon verjame v našo skupnost in ceni naše vrednote, poleg tega pa ima podobne dolgoročne načrte, kot jih imamo mi. Želijo nam pomagati, da bi našo vizijo uresničili hitreje.” Pozdravil je tudi odločitev, da bo poslovanje ostalo nespremenjeno: “Obdržali bomo pisarniške prostore, ekipo zaposlenih, blagovno znamko ter najpomembnejše: našo neodvisnost. Amazon bo le prispeval pomemben vidik podpore, ki nam bo zagotovil, da bomo še boljši.” 

Vas zanima, koliko v sekundi zaslužijo spletni giganti? 

Vir: TechCrunch in Twitch

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje