Andraž Gavez: O nasvetih v tujini me še ne sprašujte!

»Na začetku smo peljali le svojo zgodbo in poskušali prodati tisto, kar se je nam zdelo zanimivo, zadnje čase pa zgolj poslušamo kupce ter našo celotno storitev oblikujemo okoli njihovih želja,« pravi Andraž Gavez, idejni oče Moje čokolade.
Andraž Gavez: O nasvetih v tujini me še ne sprašujte!

Ekipa Moja čokolada: širitev v Sloveniji ne, v tujino pa! (Vir slike: Moja Čokolada)

Spletna trgovina Moja čokolada je leta 2013 v primerjavi z letom 2012 prihodke podvojila, in sicer na 86 tisoč evrov. Letošnje leto se jim obetajo še višji prihodki, realno gledano okoli 100 tisoč evrov. K temu bodo najverjetneje prispevale tudi nekatere novosti, ki so jih ponudili svojim strankam: »Nove funkcionalnosti, kot so na primer pošiljanje daril na točno določen datum, pošiljanje daril drugemu prejemniku, ki vključuje tudi možnost anonimnega pošiljanja, darilno zavijanje paketov, priložene čestitke in drugo, so dejansko po meri naših strank in zadovoljnih uporabnikov.«

Širitve po Sloveniji ne načrtuje

Da so stranke novosti pozitivno sprejele, potrjuje tudi podatek, da se več kot tretjina odloči za darilno zavijanje. Gavez na to odgovarja v smehu, da očitno delajo pravilno. Kot dobro odločitev šteje tudi odprtje fizične trgovine na tržnici Koseze v Ljubljani. Dodatno širjenje po Sloveniji pa ostaja še neznanka, sicer pa, poudarja, njihov fokus je spletna prodaja in svetovanje na področju sladkih daril, zato fizične širitve z novimi poslovnimi prostori ne potrebujejo.

Načrti za tujino

Je pa zato širitev v tujino eden od kratkoročnih načrtov: »Kako hitro se nam bo uspelo širiti, je sicer odvisno še od nekaterih drugih dejavnikov, si pa upam napovedati, da bomo v roku enega leta imeli vzpostavljeno že spletno prodajo za tuje trge. Fizično pa tam za zdaj še ne bomo nastopili – tekst bomo zgolj prevedli in lokalizirali našo ponudbo ter videli, kaj lahko storimo s spletno prodajo.«

»Dokler nimam izkušenj, so moje trditve le predvidevanja«

»Oh, o nasvetih v tujini pa me (še) ne spraševati. Dokler nimam konkretnih izkušenj na lastni koži, je vsaka moja trditev zgolj predvidevanje. Verjamem pa, da se je potrebno osredotočiti na dve zadevi,« izpostavlja dober produkt z dobro rešitvijo in dober marketing, ki je učinkovit in pametno izrablja sredstva.

Konkurenca je, a ni prave

Direktne konkurence (še vedno) nimajo, obstaja sicer nekaj konkurentov z različno ponudbo, od poročnih konfetov, poslovnih daril in izdelkov za peko. Razlika med njimi obstaja: možnost popolne personalizacije izdelkov po željah strank, podkrepljena s široko ponudbo različnih čokoladnih izdelkov in svetovanje pri nakupu.

Iščete nov karierni izziv?

Sicer pa, če iščete nove karierne izzive v življenju, spremljajte ekipo Moje čokolade, ta se v zadnjem letu še ni številčno okrepila. A v primeru uspešne širitve v tujino se bo po besedah Gaveza vendarle oziral po novem kadru.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje