Aplikacija, ki je Slovencem približala parlamentarne volitve

Medtem ko je predvolilna kampanja na vrhuncu, volitve pa se vse bolj približujejo, smo k pogovoru povabili Mateja Žagarja iz podjetja Mimateam, enega od ustvarjalcev aplikacije RTV Volitve. Ta uporabniku omogoča, da na enem mestu dodobra spozna programe strank.
Aplikacija, ki je Slovencem približala parlamentarne volitve

Aplikacijo RTV Volitve je možno naložiti na več načinov – prek Google Play in App Stora (Vir slike: Google Play)

»Načeloma ima aplikacija omejen rok trajanja, saj je aplikacija namenjena izključno za spremljanje volitev. Uporabna bo tudi na dan volitev in pa po volitvah, saj bo mogoče prek nje spremljati vzporedne in delne neuradne rezultate, prav tako tudi uradne rezultate, ko bodo objavljeni,« pravi Matej Žagar.

Aplikacija, ki so jo izdelali trije razvijalci in oblikovalec, je bila tudi na račun izredno kratkih rokov, končana v le treh tednih. Žagar pravi, da se podobne aplikacije običajno razvija približno dva meseca, je pa odvisno tudi od zahtev naročnika.

Aplikacijo RTV Volitve je možno naložiti na več načinov – prek Google Play in App Stora. Lahko pa se jo spremlja kar prek RTV 4D. »V RTV 4D je naša aplikacija integrirana v obstoječo, ki je sicer že nekaj časa na voljo,« pravi  Žagar.

Pravi, da so do omenjenega dela prišli na povsem »klasičen način«. Namreč, programska ekipa RTV Slovenija je ob razpisu predčasnih volitev zaradi želje po približanju volitev tudi mobilnih uporabnikom potrebovala ekipo, »ki bi hitro in profesionalno izdelala mobilno aplikacijo za platformi Android in iOS,« zahtevana pa je bila tudi integracija z njihovo obstoječo aplikacijo RTV 4D. »Delali smo vse dni, tudi konce tednov,« pove v smehu.

Trend gre v smeri mobilnih aplikacij

Medtem ko o cenah aplikacij težko govori, saj so zahteve naročnikov precej različne, pa meni, da je glede na razširjeni trend mobilnih aplikacij in mobilnosti nasploh, razvoj takšnih in podobnih aplikacij precej smiseln. Na tak način tako podjetje, medij ali organizacija zajamejo večji delež uporabnikov oziroma naročnikov.      

»Za tiste, ki aktivno spremljajo predvolilno dogajanje prek aplikacije, je odziv zelo dober,« v ospredju so vsebine, povezane z volitvami, strnjene na enem mestu brez drugih vsebin, ki niso neposredno povezane s tem dogodkom. Sprva je priletelo nekaj kritik na račun predvajanih oglasov v aplikaciji, ki pa so jih pozneje izključili.

Ste si aplikacijo že prenesli? Uporabniki Androida lahko to storite tu, Apple uporabniki pa tu

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje