Aplikacija, ki je Slovencem približala parlamentarne volitve

Avtor — 09.07.2014
Medtem ko je predvolilna kampanja na vrhuncu, volitve pa se vse bolj približujejo, smo k pogovoru povabili Mateja Žagarja iz podjetja Mimateam, enega od ustvarjalcev aplikacije RTV Volitve. Ta uporabniku omogoča, da na enem mestu dodobra spozna programe strank.
Aplikacija, ki je Slovencem približala parlamentarne volitve

Aplikacijo RTV Volitve je možno naložiti na več načinov – prek Google Play in App Stora (Vir slike: Google Play)

»Načeloma ima aplikacija omejen rok trajanja, saj je aplikacija namenjena izključno za spremljanje volitev. Uporabna bo tudi na dan volitev in pa po volitvah, saj bo mogoče prek nje spremljati vzporedne in delne neuradne rezultate, prav tako tudi uradne rezultate, ko bodo objavljeni,« pravi Matej Žagar.

Aplikacija, ki so jo izdelali trije razvijalci in oblikovalec, je bila tudi na račun izredno kratkih rokov, končana v le treh tednih. Žagar pravi, da se podobne aplikacije običajno razvija približno dva meseca, je pa odvisno tudi od zahtev naročnika.

Aplikacijo RTV Volitve je možno naložiti na več načinov – prek Google Play in App Stora. Lahko pa se jo spremlja kar prek RTV 4D. »V RTV 4D je naša aplikacija integrirana v obstoječo, ki je sicer že nekaj časa na voljo,« pravi  Žagar.

Pravi, da so do omenjenega dela prišli na povsem »klasičen način«. Namreč, programska ekipa RTV Slovenija je ob razpisu predčasnih volitev zaradi želje po približanju volitev tudi mobilnih uporabnikom potrebovala ekipo, »ki bi hitro in profesionalno izdelala mobilno aplikacijo za platformi Android in iOS,« zahtevana pa je bila tudi integracija z njihovo obstoječo aplikacijo RTV 4D. »Delali smo vse dni, tudi konce tednov,« pove v smehu.

Trend gre v smeri mobilnih aplikacij

Medtem ko o cenah aplikacij težko govori, saj so zahteve naročnikov precej različne, pa meni, da je glede na razširjeni trend mobilnih aplikacij in mobilnosti nasploh, razvoj takšnih in podobnih aplikacij precej smiseln. Na tak način tako podjetje, medij ali organizacija zajamejo večji delež uporabnikov oziroma naročnikov.      

»Za tiste, ki aktivno spremljajo predvolilno dogajanje prek aplikacije, je odziv zelo dober,« v ospredju so vsebine, povezane z volitvami, strnjene na enem mestu brez drugih vsebin, ki niso neposredno povezane s tem dogodkom. Sprva je priletelo nekaj kritik na račun predvajanih oglasov v aplikaciji, ki pa so jih pozneje izključili.

Ste si aplikacijo že prenesli? Uporabniki Androida lahko to storite tu, Apple uporabniki pa tu

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje