Aplikacija, ki je Slovencem približala parlamentarne volitve

Medtem ko je predvolilna kampanja na vrhuncu, volitve pa se vse bolj približujejo, smo k pogovoru povabili Mateja Žagarja iz podjetja Mimateam, enega od ustvarjalcev aplikacije RTV Volitve. Ta uporabniku omogoča, da na enem mestu dodobra spozna programe strank.
Aplikacija, ki je Slovencem približala parlamentarne volitve

Aplikacijo RTV Volitve je možno naložiti na več načinov – prek Google Play in App Stora (Vir slike: Google Play)

»Načeloma ima aplikacija omejen rok trajanja, saj je aplikacija namenjena izključno za spremljanje volitev. Uporabna bo tudi na dan volitev in pa po volitvah, saj bo mogoče prek nje spremljati vzporedne in delne neuradne rezultate, prav tako tudi uradne rezultate, ko bodo objavljeni,« pravi Matej Žagar.

Aplikacija, ki so jo izdelali trije razvijalci in oblikovalec, je bila tudi na račun izredno kratkih rokov, končana v le treh tednih. Žagar pravi, da se podobne aplikacije običajno razvija približno dva meseca, je pa odvisno tudi od zahtev naročnika.

Aplikacijo RTV Volitve je možno naložiti na več načinov – prek Google Play in App Stora. Lahko pa se jo spremlja kar prek RTV 4D. »V RTV 4D je naša aplikacija integrirana v obstoječo, ki je sicer že nekaj časa na voljo,« pravi  Žagar.

Pravi, da so do omenjenega dela prišli na povsem »klasičen način«. Namreč, programska ekipa RTV Slovenija je ob razpisu predčasnih volitev zaradi želje po približanju volitev tudi mobilnih uporabnikom potrebovala ekipo, »ki bi hitro in profesionalno izdelala mobilno aplikacijo za platformi Android in iOS,« zahtevana pa je bila tudi integracija z njihovo obstoječo aplikacijo RTV 4D. »Delali smo vse dni, tudi konce tednov,« pove v smehu.

Trend gre v smeri mobilnih aplikacij

Medtem ko o cenah aplikacij težko govori, saj so zahteve naročnikov precej različne, pa meni, da je glede na razširjeni trend mobilnih aplikacij in mobilnosti nasploh, razvoj takšnih in podobnih aplikacij precej smiseln. Na tak način tako podjetje, medij ali organizacija zajamejo večji delež uporabnikov oziroma naročnikov.      

»Za tiste, ki aktivno spremljajo predvolilno dogajanje prek aplikacije, je odziv zelo dober,« v ospredju so vsebine, povezane z volitvami, strnjene na enem mestu brez drugih vsebin, ki niso neposredno povezane s tem dogodkom. Sprva je priletelo nekaj kritik na račun predvajanih oglasov v aplikaciji, ki pa so jih pozneje izključili.

Ste si aplikacijo že prenesli? Uporabniki Androida lahko to storite tu, Apple uporabniki pa tu

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje