Aplikacija Tinder dobiva konkurenco s strani nekdanjih zaposlenih

Whitney Wolfe in nekaj nekdanjih Tinderjevih zaposlenih je Tinderju napovedalo vojno – v obliki aplikacije, ki ji je na las podobna. Aplikacija Bumble je ta teden zaživela v App Storu, ob prvem rokovanju z njo pa boste zagotovo rekli, da je to pravzaprav le kopija svetovno znane aplikacije.
Aplikacija Tinder dobiva konkurenco s strani nekdanjih zaposlenih

Na sliki desno Whitney Wolfe (Vir sliki: YouTube).

Res je, skoraj identična je Tinderju. Njen dizajn, nastavitve, celo možnost drsenja po zaslonu, s katerim označimo, ali nam je oseba simpatična ali ne. Čeprav kar nekaj nastavitev in možnosti spominja na Tinder, pa obstaja ogromna razlika med njima.

Pri aplikaciji Bumble imajo vajeti v rokah ženske. Ženske kontrolirajo dogajanje, vsaj tisto začetno. Moški namreč ne morejo prvi poslati sporočila prek aplikacije Bumble. Ženske imajo na voljo 24 ur, da dajo znak, ali jim je moški, kateremu so bile všeč, simpatičen. Edina moč, ki jo ima v tistem trenutku moški, je, da lahko čakanje na odziv ženske podaljša za 24 ur.

Ta moč se zdi še kako smiselna pri aplikacijah za zmenkarije. Wolfeva namreč razume, da nobena aplikacija za zmenkarije ne bo preživela, če ne bodo na njej aktivne ženske. Za primerjavo, na Tinderju lahko ljudje aplikacijo uporabljajo tudi kot igrico, z drsenjem na levo ali desno odkrivajo različne možnosti parčkanja, ne da bi si pri tem resnično želeli kakšne povezave z osebo.

Obenem Bumble nudi malce več informacij kot Tinder, na primer katero srednjo šolo je uporabnik obiskoval in kje je trenutno zaposlen.

Ženska kot temelj aplikacije

Ideja o tem, da se žensko postavi v središče dogajanja in jo postavi kot temeljni člen aplikacije, izvira iz dejanskih izkušenj, ki jih je doživela Wolfeva. Wolfeva je bila, kot rečeno, zaposlena v marketinškem oddelku Tinderja. Delala je skupaj s soustanoviteljem Tinderja, Justinom Mateenom, v zasebnem življenju pa sta bila tudi par.

Spor zgladili za milijon dolarjev

Stvari so šle celo tako daleč, da je Wolfeva vložila tožbo proti svojemu nekdanjemu partnerju, vključno s Seanom Radom, ter proti Tinderju in IAC-ju. Wolfeva je namreč trdila, da je bila spolno nadlegovana prek neprijetnih sporočil, da jo je Rad nepravično odstavil z njenega delovnega mesta kot naziva soustanoviteljice. Spor so zgladili za milijon dolarjev.

Wolfevi sta se pridružila še Chris Gulzcynski in Sarah Mick, ki sta Tinder zapustila še pred Wolfevo. Pred novo ekipo so naporni meseci, saj se lahko njihov glavni tekmec pohvali domnevno z več kot 10 milijoni dnevnih uporabnikov (Tinder načelom ne razkriva števila uporabnikov) in z več kot 15 milijoni dnevnih ujemanj.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje