Aplikacija Tinder dobiva konkurenco s strani nekdanjih zaposlenih

Whitney Wolfe in nekaj nekdanjih Tinderjevih zaposlenih je Tinderju napovedalo vojno – v obliki aplikacije, ki ji je na las podobna. Aplikacija Bumble je ta teden zaživela v App Storu, ob prvem rokovanju z njo pa boste zagotovo rekli, da je to pravzaprav le kopija svetovno znane aplikacije.
Aplikacija Tinder dobiva konkurenco s strani nekdanjih zaposlenih

Na sliki desno Whitney Wolfe (Vir sliki: YouTube).

Res je, skoraj identična je Tinderju. Njen dizajn, nastavitve, celo možnost drsenja po zaslonu, s katerim označimo, ali nam je oseba simpatična ali ne. Čeprav kar nekaj nastavitev in možnosti spominja na Tinder, pa obstaja ogromna razlika med njima.

Pri aplikaciji Bumble imajo vajeti v rokah ženske. Ženske kontrolirajo dogajanje, vsaj tisto začetno. Moški namreč ne morejo prvi poslati sporočila prek aplikacije Bumble. Ženske imajo na voljo 24 ur, da dajo znak, ali jim je moški, kateremu so bile všeč, simpatičen. Edina moč, ki jo ima v tistem trenutku moški, je, da lahko čakanje na odziv ženske podaljša za 24 ur.

Ta moč se zdi še kako smiselna pri aplikacijah za zmenkarije. Wolfeva namreč razume, da nobena aplikacija za zmenkarije ne bo preživela, če ne bodo na njej aktivne ženske. Za primerjavo, na Tinderju lahko ljudje aplikacijo uporabljajo tudi kot igrico, z drsenjem na levo ali desno odkrivajo različne možnosti parčkanja, ne da bi si pri tem resnično želeli kakšne povezave z osebo.

Obenem Bumble nudi malce več informacij kot Tinder, na primer katero srednjo šolo je uporabnik obiskoval in kje je trenutno zaposlen.

Ženska kot temelj aplikacije

Ideja o tem, da se žensko postavi v središče dogajanja in jo postavi kot temeljni člen aplikacije, izvira iz dejanskih izkušenj, ki jih je doživela Wolfeva. Wolfeva je bila, kot rečeno, zaposlena v marketinškem oddelku Tinderja. Delala je skupaj s soustanoviteljem Tinderja, Justinom Mateenom, v zasebnem življenju pa sta bila tudi par.

Spor zgladili za milijon dolarjev

Stvari so šle celo tako daleč, da je Wolfeva vložila tožbo proti svojemu nekdanjemu partnerju, vključno s Seanom Radom, ter proti Tinderju in IAC-ju. Wolfeva je namreč trdila, da je bila spolno nadlegovana prek neprijetnih sporočil, da jo je Rad nepravično odstavil z njenega delovnega mesta kot naziva soustanoviteljice. Spor so zgladili za milijon dolarjev.

Wolfevi sta se pridružila še Chris Gulzcynski in Sarah Mick, ki sta Tinder zapustila še pred Wolfevo. Pred novo ekipo so naporni meseci, saj se lahko njihov glavni tekmec pohvali domnevno z več kot 10 milijoni dnevnih uporabnikov (Tinder načelom ne razkriva števila uporabnikov) in z več kot 15 milijoni dnevnih ujemanj.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje