Aplikacija, za katero je treba zaslužiti 250 tisoč dolarjev

Avtor — 09.10.2014
Vse odkar je več kot uspešno zaživela aplikacija za zmenke Tinder, se pojavljajo kloni te aplikacije, ki si želijo podobnega uspeha. Nobena pa ni prav nič podobna aplikaciji Luxy, katere razvijalci pravijo, da je kot Tinder, le brez revnih ljudi.
Aplikacija, za katero je treba zaslužiti 250 tisoč dolarjev

Luxy je kot Tinder, le da združuje osebe, ki zaslužijo več kot 250 tisoč dolarjev na leto (Vir slike: iTunes)

Nova aplikacija je namenjena le milijonarjem in milijarderjem, supermodelom, slavnim, izvršnim direktorjem oziroma preprosto povedano – ljudem, ki predstavljajo en odstotek prebivalstva. Njeni ustvarjalci pravijo, da mora biti med naraščajočim številom aplikacij, ki so namenjene zmenkom in spoznavanju, tudi prostor za tiste, ki zaslužijo (pre)več.

Tiskovni predstavnik Luxyja, Darren Shuster, je za CNN povedal, da aplikacija trenutno ne zahteva dohodkovne verifikacije, a je že aktivna. Aplikacija za zdaj predvideva, da bodo njeni uporabniki sami ocenili uporabnikovo bogastvo glede na njegov videz in druge okoliščine.

Če se boste slikali ob 20 let starem avtomobilu, zmenek pa potrdili v eni od restavracij s hitro prehrano, se ne boste dolgo obdržali na Luxyju, pravi Shuster. »Poglejte, ti uporabniki vozijo najboljše avtomobile, se družijo v najbolj razkošnih hotelih, živijo v ogromnih hišah, oblačijo v najboljše obleke. Ne bo dolgo trajalo, da bodo izločili tiste, ki ne spadajo vanjo,« dodaja Shuster.

Kako deluje?

Če bo uporabniku oseba všeč, bo s prstom potegnil v desno po zaslonu, če ne, pa v levo. Podobno kot pri aplikaciji Tinder. Če si bosta dve osebi všeč, torej bosta obe s prstom potegnili v desno, ju bo o tem Luxy seznanil. Sledila bo možnost za pogovor znotraj aplikacije.

Nekaj tisoč prenosov, a slabe ocene

In koliko morajo uporabniki zaslužiti, da bodo lahko (ostali) uporabniki te aplikacije? 250.000 dolarjev. Morda je le še vprašanje časa, kdaj se bodo tudi na Luxyju pojavili goljufi, kot se je to zgodilo na Tinderju. Tam so goljufi v obliki botov, ki se skrivajo za profili, od uporabnikov izvabljali osebne podatke. Na fotografijah so se seveda prikazovale privlačne ženske.

Za zdaj se jih je po besedah Shusterja našlo že več kot tri tisoč. Kot kažejo podatki iz Google Play, je bilo namestitev med 1000 in 5000, ima pa s strani uporabnikov precej slabo oceno. Le dve zvezdici. Večina (22) je aplikacijo ocenila z eno zvezdico, trije s tremi, en s štirimi in sedem uporabnikov s petimi zvezdicami. Aplikacija pa je na voljo tako za OS Android kot tudi za iOS.

Zanimivo pa je, da ima aplikacija starostno omejitev, saj mora biti uporabnik za prenos star vsaj 17 let. Kot da mlajših milijonarjev (oziroma milijarderjev) ni …


Oznake: , ,