App Store zabeležil milijardti prenos aplikacij

Na svetovni konferenci razvijalcev (WWDC) je Apple poleg napovedi nove storitve za predvajanje glasbe na iPhonih in iPadih razkril tudi nov mejnik podjetja: njihova spletna tržnica je zabeležila že 100-milijardti prenos aplikacije.
App Store zabeležil milijardti prenos aplikacij

V App Storu je bilo izvedenih v samo zadnjih 12 mesecih okoli 25 milijard prenosov (Vir slike: YouTube).

»Težko je verjeti, da je App Store zaživel pred le sedmimi leti,« je na omenjeni konferenci dejal prvi mož Appla, Tim Cook. App Store je pred kratkim dosegel nov mejnik, je dodal: »Spletna tržnica je presegla 100-milijardti prenos aplikacij

App Store z več kot 1,5 milijoni aplikacij

Približno 25 milijard prenosov je bilo izvedenih v zgolj zadnjih 12 mesecih. Po podatkih Appla naj bi imel povprečni uporabnik Appla danes kar 119 aplikacij. V svoji tržnici ponuja več kot 1,5 milijonov aplikacij. Za boljše razumevanje, za kakšen skok v rasti števila aplikacij v App Storu in številu prenosov gre, naj povemo, da je App Store lani združeval 1,2 milijona aplikacij (leto pred tem 900 tisoč), skupaj pa so našteli 75 milijard prenosov. Po podatkih Appla naj bi se vsako sekundo iz njihove tržnice preneslo okoli 850 aplikacij. Apple je na konferenci razkril tudi, da so v tem času razvijalcem plačali več kot 30 milijard dolarjev, poroča The Verge.

Poročilo, s katerim se je Apple zapisal v zgodovino >>

Največ prenosov v kategoriji igre

Največ prenosov je po podatkih spletne strani Statista v kategoriji Igre (več kot petina), sledijo kategorije posel (dobrih 10 odstotkov), izobraževanje (slabih 10 odstotkov), lifestyle (dobrih 8 odstotkov), okolje (dobrih 6). Pri repu najdemo kategorijo navigacija z nekaj več kot 1 odstotkom prenosov.

Apple s svojo radijsko postajo

Konec junija bo kalifornijski velikan predstavil še novo storitev za predvajanje glasbe na iPhonih in iPadih, Apple Music, ki bo po mnenju Cooka prineslo novo poglavje v glasbi, zaživela pa bo tudi posebna Applova radijska postaja. Postaja Beats 1 bo uporabniku omogočila iskanje svoje glasbe iz izbora prek 30 milijonov pesmi. Bodo prepričali uporabnike konkurenčnih storitev in jih privabili na svojo stran?

Apple je očitno prepričan, da je prihodnost v radiu. »Spletni radio pravzaprav ni radio; je le seznam pesmi. Želeli smo ustvariti radijsko postajo, ki bi se predvajala nenehno,« je povedal Applovec Eddy Cue. Postaji, ki bo imela le enega »gospodarja« – glasbo, bodo lahko prisluhnili poslušalci iz več kot 100 mest po svetu.

 Paketi tudi za družine

Storitev bo podobno kot Spotify in Pandora na voljo za naročnino. Uporabnik bo za njo mesečno plačal deset dolarjev, ponudili pa bodo tudi družinski paket, in sicer v višini 15 dolarjev. Storitev bo prve tri mesece na voljo brezplačno, kot nekakšna preizkusna doba ali uporabniku Applov koncept ustreza ali ne. Apple Music bo na voljo na iOS, OS X in računalnikih, ki imajo nameščene Windowse. Na Apple TV in pametne telefone z OS Android bo novost prišla jeseni letos.  

Koliko naročnin si lahko Apple obeta? Napovedi niso razkrili, lahko pa kot zanimivost povemo, da le 15 odstotkov uporabnikov storitve Spotify plačuje naročnino. Je to realna napoved tudi za Apple?

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje