App Store zabeležil milijardti prenos aplikacij

Na svetovni konferenci razvijalcev (WWDC) je Apple poleg napovedi nove storitve za predvajanje glasbe na iPhonih in iPadih razkril tudi nov mejnik podjetja: njihova spletna tržnica je zabeležila že 100-milijardti prenos aplikacije.
App Store zabeležil milijardti prenos aplikacij

V App Storu je bilo izvedenih v samo zadnjih 12 mesecih okoli 25 milijard prenosov (Vir slike: YouTube).

»Težko je verjeti, da je App Store zaživel pred le sedmimi leti,« je na omenjeni konferenci dejal prvi mož Appla, Tim Cook. App Store je pred kratkim dosegel nov mejnik, je dodal: »Spletna tržnica je presegla 100-milijardti prenos aplikacij

App Store z več kot 1,5 milijoni aplikacij

Približno 25 milijard prenosov je bilo izvedenih v zgolj zadnjih 12 mesecih. Po podatkih Appla naj bi imel povprečni uporabnik Appla danes kar 119 aplikacij. V svoji tržnici ponuja več kot 1,5 milijonov aplikacij. Za boljše razumevanje, za kakšen skok v rasti števila aplikacij v App Storu in številu prenosov gre, naj povemo, da je App Store lani združeval 1,2 milijona aplikacij (leto pred tem 900 tisoč), skupaj pa so našteli 75 milijard prenosov. Po podatkih Appla naj bi se vsako sekundo iz njihove tržnice preneslo okoli 850 aplikacij. Apple je na konferenci razkril tudi, da so v tem času razvijalcem plačali več kot 30 milijard dolarjev, poroča The Verge.

Poročilo, s katerim se je Apple zapisal v zgodovino >>

Največ prenosov v kategoriji igre

Največ prenosov je po podatkih spletne strani Statista v kategoriji Igre (več kot petina), sledijo kategorije posel (dobrih 10 odstotkov), izobraževanje (slabih 10 odstotkov), lifestyle (dobrih 8 odstotkov), okolje (dobrih 6). Pri repu najdemo kategorijo navigacija z nekaj več kot 1 odstotkom prenosov.

Apple s svojo radijsko postajo

Konec junija bo kalifornijski velikan predstavil še novo storitev za predvajanje glasbe na iPhonih in iPadih, Apple Music, ki bo po mnenju Cooka prineslo novo poglavje v glasbi, zaživela pa bo tudi posebna Applova radijska postaja. Postaja Beats 1 bo uporabniku omogočila iskanje svoje glasbe iz izbora prek 30 milijonov pesmi. Bodo prepričali uporabnike konkurenčnih storitev in jih privabili na svojo stran?

Apple je očitno prepričan, da je prihodnost v radiu. »Spletni radio pravzaprav ni radio; je le seznam pesmi. Želeli smo ustvariti radijsko postajo, ki bi se predvajala nenehno,« je povedal Applovec Eddy Cue. Postaji, ki bo imela le enega »gospodarja« – glasbo, bodo lahko prisluhnili poslušalci iz več kot 100 mest po svetu.

 Paketi tudi za družine

Storitev bo podobno kot Spotify in Pandora na voljo za naročnino. Uporabnik bo za njo mesečno plačal deset dolarjev, ponudili pa bodo tudi družinski paket, in sicer v višini 15 dolarjev. Storitev bo prve tri mesece na voljo brezplačno, kot nekakšna preizkusna doba ali uporabniku Applov koncept ustreza ali ne. Apple Music bo na voljo na iOS, OS X in računalnikih, ki imajo nameščene Windowse. Na Apple TV in pametne telefone z OS Android bo novost prišla jeseni letos.  

Koliko naročnin si lahko Apple obeta? Napovedi niso razkrili, lahko pa kot zanimivost povemo, da le 15 odstotkov uporabnikov storitve Spotify plačuje naročnino. Je to realna napoved tudi za Apple?

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje