Apple bo odpuščal delavce nedavno prevzetega podjetja Beats

Apple je potrdil, da bo postopoma odpustil 200 zaposlenih v podjetju Beats oziroma skoraj tretjino zaposlenih. Apple je Beats Electronics, vodilnega proizvajalca slušalk višjega cenovnega razreda in ponudnika spletne glasbene storitve, prevzel 1. avgusta, zanj pa odštel tri milijarde evrov.
Apple bo odpuščal delavce nedavno prevzetega podjetja Beats

Petične slušalke (Vir slike: beatsbydre.com)

Beats Electronics, ki ga vodita raper Dr. Dre in glasbeni producent Jimmy Iovine, velja za največji nakup ameriškega tehnološkega velikana doslej.

Beatsovih 700 zaposlenih sedaj dela za Apple, a le 500 jih bo obdržalo službo za več kot le nekaj mesecev. Špekulacije so že komentirali pri Applu in pojasnili, da so zaradi prekrivanja nekaterih delovnih zadolžitev določene pogodbe sklenjene za omejeno obdobje. Zagotavljajo, da se bodo v tem času potrudili in zaposlene premestili na nova delovna mesta znotraj Appla.

Presežek zaposlenih je najbolj pereč na oddelkih upravljanja s človeškimi viri, financ in podpore, saj bodo večino nalog prevzeli obstoječi uslužbenci Appla.

Največji svetovni prevzemi >>

Nakup Beatsa kaže na novo strategijo Applovega vodstva. Tim Cook, naslednik Steva Jobsa, meni, da je prevzem Beats Electronics dober posel, ki bo utrdil Applov položaj na trgu digitalne glasbe. Na tem trgu je pred desetletjem prevladoval s storitvijo iTunes, vendar so v zadnjih letih trg prevzele aplikacije za predvajanje glasbe, kot sta Pandora in Spotify. Apple je sicer lansko jesen trgu predstavil lasten internetni radio, ki ima 40 milijonov poslušalcev.

Beats Electronics je lani ustvaril 1,1 milijarde dolarjev prihodka. Podjetje je leta 2008 ustanovil raper Dr. Dre oziroma Andre Young skupaj z Jimmy Iovinom. Danes obvladuje 62 odstotkov milijardo dolarjev vrednega ameriškega trga slušalk, dražjih od 100 dolarjev. Beats Electronics ima tudi več kot 250 tisoč naročnikov na svojo glasbeno storitev.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje