Apple bo odpuščal delavce nedavno prevzetega podjetja Beats

Apple je potrdil, da bo postopoma odpustil 200 zaposlenih v podjetju Beats oziroma skoraj tretjino zaposlenih. Apple je Beats Electronics, vodilnega proizvajalca slušalk višjega cenovnega razreda in ponudnika spletne glasbene storitve, prevzel 1. avgusta, zanj pa odštel tri milijarde evrov.
Apple bo odpuščal delavce nedavno prevzetega podjetja Beats

Petične slušalke (Vir slike: beatsbydre.com)

Beats Electronics, ki ga vodita raper Dr. Dre in glasbeni producent Jimmy Iovine, velja za največji nakup ameriškega tehnološkega velikana doslej.

Beatsovih 700 zaposlenih sedaj dela za Apple, a le 500 jih bo obdržalo službo za več kot le nekaj mesecev. Špekulacije so že komentirali pri Applu in pojasnili, da so zaradi prekrivanja nekaterih delovnih zadolžitev določene pogodbe sklenjene za omejeno obdobje. Zagotavljajo, da se bodo v tem času potrudili in zaposlene premestili na nova delovna mesta znotraj Appla.

Presežek zaposlenih je najbolj pereč na oddelkih upravljanja s človeškimi viri, financ in podpore, saj bodo večino nalog prevzeli obstoječi uslužbenci Appla.

Največji svetovni prevzemi >>

Nakup Beatsa kaže na novo strategijo Applovega vodstva. Tim Cook, naslednik Steva Jobsa, meni, da je prevzem Beats Electronics dober posel, ki bo utrdil Applov položaj na trgu digitalne glasbe. Na tem trgu je pred desetletjem prevladoval s storitvijo iTunes, vendar so v zadnjih letih trg prevzele aplikacije za predvajanje glasbe, kot sta Pandora in Spotify. Apple je sicer lansko jesen trgu predstavil lasten internetni radio, ki ima 40 milijonov poslušalcev.

Beats Electronics je lani ustvaril 1,1 milijarde dolarjev prihodka. Podjetje je leta 2008 ustanovil raper Dr. Dre oziroma Andre Young skupaj z Jimmy Iovinom. Danes obvladuje 62 odstotkov milijardo dolarjev vrednega ameriškega trga slušalk, dražjih od 100 dolarjev. Beats Electronics ima tudi več kot 250 tisoč naročnikov na svojo glasbeno storitev.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje