Aprilski Startup Weekend vabi v svoje vrste!

Startup Weekend, ki bo potekal med 4. in 6. aprilom, vabi v svoje vrste vse študente, ki v sebi nosijo potencial kreativnosti, neodvisnosti in mišljenja izven rigidnih okvirjev profane družbe. Pričakuje se 450 potencialnih udeležencev, ki bodo aprilski vikend preživeli brez spanja.
Aprilski Startup Weekend vabi v svoje vrste!

Aprilski Startup Weekend vabi v svoje vrste!(Vir slike: arhiv Tehnološkega parka Ljubljana)

Pomen Startup weekendov leži predvsem v intenzivnosti in konkretizaciji poslovnih idej po najbolj sodobnih tehnologijah; »lean startup« in »business model generation«, ki jih učijo najboljše poslovne šole, kot so Stanford, Harvard, MIT in druge.

Pričakuje se 450 potencialnih udeležencev, ki bodo aprilski vikend preživeli brez velike količine spanja …

Če pogledamo malce nazaj, se je Startup Weekenda, ki je potekal od 22. do 24. novembra 2013 v petih mestih na šestih lokacijah po Sloveniji, udeležilo skoraj 400 študentov z 82 podjetniškimi idejami.

Aprilski StartUp Weekend bo potekal prvi vikend v mesecu, in sicer sočasno v petih mestih po Sloveniji: v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu, kjer bodo slovenski študenti s podjetniško žilico razvijali svoje poslovne ideje. »V Ljubljani imamo zaradi prostorskih omejitev in velikega števila študentov, ki si želijo priti sedaj, dve lokaciji. Tokrat pričakujemo malce več udeležbe, zaradi odličnih odzivov prve izvedbe. Vseeno pa delamo kakovosten dogodek, zato bomo tudi tokrat omejili število udeležencev. Pričakujemo jih okoli 450,« razloži Elvisa Basailović, strokovna sodelavka za marketing in odnose z javnostmi iz Tehnološkega parka Ljubljana.

Konkretna podjetniška izkušnja

Mladi z udeležbo na Startup weekendu pridobijo predvsem konkretno podjetniško izkušnjo in se obenem zavejo, koliko se da narediti v enem samem vikendu.

»V enem vikendu morajo mladi zgraditi dobro ekipo, postaviti spletno stran, preveriti svojo idejo na trgu, pripraviti Business Model Canvas kot poslovni model svojega podjetja in na koncu vse predstaviti pred strokovno komisijo. Pri tem jim pomagajo vrhunski mentorji. Ob vsem tem spoznajo uspešne podjetnike in ostale somišljenike, s katerimi se cel vikend družijo, sodelujejo pri reševanju izzivov, pa tudi zabavajo,« pomen dogodka pojasnjuje Basailovićeva.

Imena nekaterih mentorjev zaenkrat ostajajo zavita v tančico skrivnosti …

Vsi mentorji še niso čisto znani. Na lokaciji Tehnološkega Parka Ljubljana bodo sodelovali Matej Golob, Lojze Bertoncelj, Aleksandar Vojnović, Oliver Zofič in še nekateri drugi, medtem ko bodo mladim s podjetniškimi nasveti na lokaciji Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja pomagali Blaž Zupan, Rok Stritar in Mateja Drnovšek. »Tokrat bodo na voljo tudi mentorji s področja socialnega podjetništva, ki bodo pomagali idejam, ki rešujejo družbene izzive,« nam načrte dogodka še navdušeno zaupa Basailovićeva.

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje