BillScan – elegantno reševanje shranjevanja računov in garancij

BillScan, zmagovalec prvega dolenjskega pospeševalnega programa KickUP, ki je od septembra 2013 do januarja 2014 potekal pod okriljem StartUP Novo mesto, na eleganten način rešuje problem shranjevanja računov in garancij.
BillScan – elegantno reševanje shranjevanja računov in garancij

BillScan – elegantno reševanje shranjevanja računov in garancij

Za BillScanom, ki sicer še ni registrirano podjetje, stojijo trije mladeniči: Luka Picelj, idejni in ekipni vodja, Jure Cerovšek, mobilni programer in Simon Vesel v vlogi spletnega programerja.

Zametki ideje, ki se je rodila kot odgovor na reševanje lastnih problemov

Njihova ideja rešuje problem shranjevanja računov in tudi garancij, saj si s temu namenjeno aplikacijo preprosto shranite račun takoj, ko kupite nek izdelek. Ciljna skupina BillScan so tako uporabniki pametnih telefonov, ki si shranjujejo račune in jih želijo imeti hitro ter varno shranjene, razložijo razvijalci ideje.

»Tako ne boste imeli več zmede računov v denarnicah in predalih, ampak boste imeli račune shranjene v oblaku, ki bo zaščiten z vašim uporabniškim imenom in geslom. Do njih pa boste lahko dostopali kjerkoli in kadarkoli in ne boste imeli več težav z iskanjem le-teh, ko boste na primer želeli reklamirati ali zamenjati nek izdelek, ki ste ga kupili,« pomen ravnokar razvite aplikacije razloži idejni vodja Luka Picelj.

»Do te ideje sem prišel, ko sem dobil novo uro, za katero sem dobil tudi dveletno garancijo. Potem pa se mi je ura že po treh mesecih ustavila. Odnesel sem jo na servis, tam pa mi je niso hoteli brezplačno servisirati, ker nisem imel računa. Izgubil sem ga namreč in tako sem moral popravilo plačati sam,« pove Picelj.

BillScan v vlogi KickUp zmagovalca

»Pri delu nas motivira ekipa StartUp Novo mesto, ki nam nudi tudi prostore za delo in druženje. Počutimo se odlično. Ta naziv nam je dal še dodatno energijo, ki jo absolutno potrebujemo za dokončno realizacijo našega projekta. Projekt nameravamo realizirati do konca februarja, odvisno seveda od našega časa. Aplikacijo želimo kar najhitreje pripeljati na trg in z njo navduševati naše uporabnike. Čaka nas 14-dnevni izlet v Amsterdam konec aprila, kjer se bomo v RockStart pospeševalniku učili, kako dobro poslovati z aplikacijo,« načrte ekipe entuziastično niza njen idejni vodja, Luka Picelj.

Oznake: , , ,