Biostartup: Več kot hrana!

Med 7. in 9. novembrom bo na Biotehniški fakulteti potekal startup vikend Biostartup, ki bo tokrat v središče postavil živilsko industrijo. Podjetniški dogodek na temo prehrane, živilstva in agronomije je namenjen študentom, dijakom in ostalim, da iz ideje ustvarijo poslovno priložnost.
Biostartup: Več kot hrana!

Poslovna ideja ni pogoj za prijavo na Biostartup (vir: biostartup.si)

Študentski svet Biotehniške fakultete in Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije po uspešnem Biostartup vikendu: Več kot LES!, ki so ga organizirali junija, pripravlja nov dogodek. Tokrat bo v ospredju prehrana.

Startup vikend: Več kot hrana je tridnevni dogodek, ki bo trajal od petka popoldne do nedelje zvečer. V petek se bodo udeleženci zbrali in predstavili svoje poslovne ideje. Izmed vseh idej bodo izbrali najboljše, nato pa se bodo ob pomoči strokovno usposobljenih mentorjev oblikovale ekipe, ki imajo več članov z različnimi znanji. Ekipe bodo imele na voljo cel vikend, da iz osnovne zamisli pripravijo dodelano idejo, ki jo v nedeljo popoldne predstavijo pred komisijo, sestavljeno iz strokovnjakov z določenega področja.

»V Biostartup ekipi se trudimo, da bi s tematskimi Startup vikendi pokrili različne tematike, za katere sklepamo, da skrivajo v sebi velik potencial za razvoj. Med njimi je seveda tudi živilsko-agronomska sfera, ki je ne samo v Sloveniji, ampak tudi širše konstantno v težnji po napredku in prav to želimo prikazati tudi s tem dogodkom. Upamo, da bomo od udeležencev dobili nove, inovativne in otipljive ideje, ki bodo imele potencial za nadaljnji razvoj. Prav to upanje nam dajejo tudi ideje udeležencev, ki jih navedejo ob prijavi. Kar nekaj idej je takih, za katere komaj čakamo, da vidimo njihov razvoj,« o Biostartupu pove Miha Rajh, vodja projekta. 

Tridnevni podjetniški dogodek na temo prehranskih izdelkov, živilske in rastlinske biotehnologije in agronomije na Biotehniški fakulteti, Univerze v Ljubljani,  bo med drugim gostil motivacijskega govorca Mateja Goloba (30lean), predstavili pa se bosta tudi dve uspešni podjetji iz stroke: mikropivovarna Bevog in prekmurska šunkarna Kodila. Poleg njiju bo svojo (uspešno) zgodbo o večnamenski klopi Vave predstavila tudi zmagovalna ekipa zadnjega Biostartup vikenda.

Ker je tematika živilstva, biotehnologije in agronomije zelo obširna, je organizacijska ekipa izbrala določene smernice, za katere domnevajo, da imajo potencial za razvoj novih produktov oziroma storitev. Organizatorji predlagajo inovativne postopke v agrikulturi, avtomatizacijo in alternativne vire hrane, kakovost, varnost in sledljivost hrane, težnjo k zmanjševanju okoljskega odtisa v prehranski verigi, pakiranje hrane, samooskrbo, wellness, zdravje in nutracevtiko, obenem pa sta prijaviteljem na voljo tudi Unionov in Žitov izziv, za marketinški načrt pijače brez sladil in razvoj novega kruha.

Mentorji programa bodo Mojca Cepuš (Befit), Jaka Ogorevc (Enolyse), Til Pleterski in Klemen Ptičak (Hood Burger), Dean Habuš in Zvone Malnar (Coffee O`Clock), Nastja Kramer (Malinca),  Andraž Gavez (MojaČokolada.si), Marko Močnik (Pomurski tehnološki park), Aleš Pfeifer (Homeogarden), Valentina Smej Novak, Matej Colja (CM design).

Prijave na dogodek sprejemajo na: http://biostartup.si/prijava. Poslovna ideja sicer ni pogoj za prijavo. Ideje bodo v prvem večeru predstavili posamezniki, nato pa se bo o njih glasovalo. Poslovne priložnosti bodo udeleženci razvijali iz idej, ki bodo prejele največ glasov. »Trenutno smo ideje prejeli od malo več kot polovice trenutno prijavljenih, torej okoli 40 oseb. Dobrodošli so vsi, od dijakov do seniorjev, tako zaposlenih kot nezaposlenih, ki jim je všeč podjetništvo,« še poziva k udeležbi Rajh. 

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje