Bitstamp prejel 10 milijonov dolarjev investicije!

Bitstamp, menjalnica Bitcoinov, ki sta jo ustanovila Nejc Kodrič in Damijan Merlak, je pridobila investicijo t.i. hedge sklada Pantera Capital Management LP v višini 10 milijonov dolarjev, kar naj bi bila največja investicija na področju digitalnih valut.

Med slovenskimi podjetniki vedno bolj znana menjalnica digitalnih valut, Bitstamp, katere ustanovitelja sta Nejc Kodrič in Damijan Merlak, je lansko leto pridobila eno največjih posamičnih investicij na področju poslovanja z Bitcoini. 

Pantera Capital Management LP, hedge sklad, ki upravlja s kapitalom podjetja Fortress Investment Group LLC, ji je namenila okoli 10 milijonov dolarjev.

Glede na bitcoincharts ima Bitstamp več kot 30 odstotni delež na trgu digitalnih valut ter mu je od februarja promet zrasel za polovico. Na slednje je, med drugim, vplival tudi kolaps japonskega podjetja Mt. Gox, ki je Bitstampu predstavljal neposredno konkurenco na področju organiziranja menjave virtualnega denarja.

Pot do prejete investicije se je začela lanskega oktobra, ko je Pantera na jezero Tahoe povabila 30 podjetnikov, ki se ukvarjajo s trgovanjem z virtualnimi valutami, med drugim tudi izvršnega direktorja Bitstampa, Nejca Kodriča.

Vir: Coindesk

Oznake: , ,