Bitstamp prejel 10 milijonov dolarjev investicije!

Bitstamp, menjalnica Bitcoinov, ki sta jo ustanovila Nejc Kodrič in Damijan Merlak, je pridobila investicijo t.i. hedge sklada Pantera Capital Management LP v višini 10 milijonov dolarjev, kar naj bi bila največja investicija na področju digitalnih valut.

Med slovenskimi podjetniki vedno bolj znana menjalnica digitalnih valut, Bitstamp, katere ustanovitelja sta Nejc Kodrič in Damijan Merlak, je lansko leto pridobila eno največjih posamičnih investicij na področju poslovanja z Bitcoini. 

Pantera Capital Management LP, hedge sklad, ki upravlja s kapitalom podjetja Fortress Investment Group LLC, ji je namenila okoli 10 milijonov dolarjev.

Glede na bitcoincharts ima Bitstamp več kot 30 odstotni delež na trgu digitalnih valut ter mu je od februarja promet zrasel za polovico. Na slednje je, med drugim, vplival tudi kolaps japonskega podjetja Mt. Gox, ki je Bitstampu predstavljal neposredno konkurenco na področju organiziranja menjave virtualnega denarja.

Pot do prejete investicije se je začela lanskega oktobra, ko je Pantera na jezero Tahoe povabila 30 podjetnikov, ki se ukvarjajo s trgovanjem z virtualnimi valutami, med drugim tudi izvršnega direktorja Bitstampa, Nejca Kodriča.

Vir: Coindesk

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje