BlackBerry v prihodnjem letu z novim pametnim telefonom

Avtor — 24.12.2015
Prejšnji mesec je na trg prišel pametni telefon BlackBerryj, ki ga prvič poganja operacijski sistem Android. Podjetje je začelo novinca pošiljati na različne konce sveta, od njega pa si obeta precej. Od rezultatov je odvisna tudi nadaljnja zgodba.
BlackBerry v prihodnjem letu z novim pametnim telefonom

Novi model je na voljo manj kot dva meseca, trenutno pa je na voljo v zgolj izbranih državah (Vir slike: YouTube).

Izvršni direktor BlackBerryja John Chen je v nedavnem intervjuju za Bloomberg celo namignil, da bi se ob dobrih rezultatih kanadski proizvajalec pametnih telefonov lahko že prihodnje leto predstavil z novim pametnim telefonom, ki bi ga tako kot BlackBerryj Priv, poganjal operacijski sistem Android.

Vse pa je odvisno od uspeha modela Priv, za katerega je na primer na italijanskem trgu potrebno odšteti 849 evrov. Podjetje trenutno širi mrežo ponudbe, v naslednjih treh mesecih naj bi postal na voljo na več kot 31 trgih. Zaradi napovedi o širitvi na številne druge trge, tuji mediji ugibajo, da do razkritja novega modela v prvi polovici prihodnjega leta najverjetneje še ne bo prišlo.

Lahko Priv reši podjetje?

BlackBerry je sicer v zadnjem četrtletju prodal zgolj 700 tisoč telefonov, kar je najnižja številka vse od leta 2007. Potrebno pa je upoštevati, da v to številko ni všteta prodaja novih modelov. Po poročanju nekaterih tujih medijev, se število prodanih Privov giblje med 10 in 50 tisoč, ameriški mediji navajajo, da so novi model popolnoma razprodali v Walmartovih trgovinah. Mnogi analitiki se sprašujejo, ali so to številke, ki bi lahko pomenile dobro odskočno desko za podjetje, ki se v zadnjih letih sooča z velikimi težavami.

Premalo časa za relevantne podatke

Pri navajanju zgornjih številk je potrebno upoštevati še, da je novi model na voljo manj kot dva meseca in da je trenutno na voljo v zgolj izbranih državah, kot so Kanada, Nemčija, Hongkong, Malezija, Nizozemska, Filipini, Singapur, Velika Britanija, ZDA, Vietnam, Francija, Združeni arabski emirati in Savdska Arabija. Prav zato še ni dosegel relevantnih rezultatov, ki bi lahko nakazali prihodnost modela, posledično tudi podjetja.

BlackBerry bo poskusil znova >>


Oznake: , , ,