Brez marketinga vas ljudje ne bodo mogli spoznati

Dandanes je zelo pomembno, da ima podjetje dobro razvito marketinško strategijo. Na ta način si povečuje ugled v javnosti, kar posredno vpliva tudi na prodajo in prepoznavnost blagovne znamke.
Brez marketinga vas ljudje ne bodo mogli spoznati

Brez marketinga vas ljudje ne bodo mogli spoznati (Vir slike: Freeimages.com)

Za marketing v podjetju mora skrbeti večja ekipa, ki se na svoje delo dobro spozna. Kot kažejo študije, se zelo velik delež podjetij namesto zaposlovanja novega kadra poslužuje najema zunanjih sodelavcev, ko je govora o ustvarjanju različnih vsebin, dizajnov, distribucije vesti o podjetju in njihovih ugodnostih po medijih, ipd. S tem prihranijo stroške in hkrati pridobijo ekipo strokovnjakov, ki je izredno močna na omenjenih področjih.

Če tudi vi razmišljate o najemu zunanjih sodelavcev, ki vam bodo opravljali zgoraj našteta opravila, upoštevajte nekaj nasvetov.

Določite cilje

Določitev ciljev je izredno pomembna na vseh področjih poslovanja, še posebej pa je pomembna pri najemu zunanjih sodelavcev, ki morajo vedeti, kaj naj storijo. Odločite se, kaj je tisto, kar želite. Je to povečanje prometa na vašo spletno stran, povečanje razpoznavnosti vaše blagovne znamke, ali kaj tretjega?

Izberite odgovorno osebo

Naslednji korak je določitev zadolžene osebe, ki bo opravljala nadaljnjo komunikacijo z zunanjimi sodelavci. Z najemom zunanjih sodelavcev si namreč želite olajšati delo na področju marketinga, ne pa ga še več naložiti na svoja ramena. Odgovorna oseba naj redno spremlja njihovo delo, beleži njihove dosežke in jih usmerja pri nadaljnjih korakih. 

Najemite prave ljudi

Da bi lahko ekipa zunanjih sodelavcev delo opravljala kvalitetno in brez težav, boste morali poskrbeti sami, in sicer tako, da že na začetku izberete takšne ljudi, ki svoje delo obvladajo in so se v preteklosti že izkazali. Pomembno je tudi, da njihovi cilji sovpadajo s cilji vašega podjetja.

Preberite več o marketingu >>

Svetujte

Ekipa novih sodelavcev bo opravljala delo na področju prepoznavnosti blagovne znamke. A pri tem jim morate nekoliko pomagati tudi vi, saj vi najbolje poznate svoje potencialne kupce in veste, kakšne so lastnosti vaših produktov/storitev.

Ustvarite skupen koledar

Če si boste ustvarili skupen koledar marketinških dejavnosti, se boste izognili morebitnemu ponavljanju istih opravil. Prav tako bo veliko bolj jasno, kateri izmed članov ekipe se bo lotil katerega opravila.

Merite uspeh

Na koncu je seveda potrebno še konstantno spremljanje napredka in ugotavljanje, kje prihaja do težav. Za merjenje učinkovitosti širjenja vsebin lahko uporabite katerega izmed preprostih spletnih orodij, med njimi je na primer Google Analytics. Tako boste lažje razumeli, če ste na pravi poti ali ne.

Vir: The Next Web

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje