Business Insider: Stanford je najuglednejša poslovna šola na svetu

Kot je pokazala raziskava, ki so jo izvedli pri poslovnem blogu Business Insider, najboljše delo pri izobraževanju novih podjetnikov opravlja Poslovna šola Stanford. Tesno ji sledi Poslovna šola Harvard, na tretje mesto pa se je uvrstila šola Wharton iz Univerze v Pensilvaniji.
Business Insider: Stanford je najuglednejša poslovna šola na svetu

Business Insider: Stanford je najuglednejša poslovna šola na svetu (Vir slike: Business Insider)

Pri Business Insider so napravili zanimivo raziskavo. Svoje bralce so naprosili, da izberejo eno izmed najuglednejših poslovnih šol na svetu, ki je po njihovem mnenju opravila najboljše delo pri izobraževanju novih podjetnikov.

Več kot 10 tisoč bralcev je podalo svoje mnenje, a zaradi čimbolj natančnih rezultatov so pri reviji upoštevali zgolj odgovore poklicnih finančnikov, ki se v svoji karieri vsaj občasno ukvarjajo z zaposlovanjem novih kadrov. Ti so se namreč v svoji poklicni karieri že večkrat srečali z diplomanti številnih poslovnih šol iz celega sveta, zato so lahko podali natančnejšo oceno.

Za izobraževalno ustanovo, ki najbolje opravlja delo pri učenju novih podjetnikov in poslovnežev, so izbrali Poslovno šolo Stanford. Na drugo mesto se je uvrstila Poslovna šola Harvard, na tretje pa šola Wharton iz Univerze v Pensilvaniji. 

Celoten seznam 10 najboljših poslovnih šol: 

  1. Poslovna šola Stanford 
  2. Poslovna šola Harvard
  3. Poslovna šola Wharton iz Univerze v Pensilvaniji
  4. Šola managementa Sloan iz Massachusettskega inštituta tehnologije
  5. Poslovna šola Booth iz Univerze v Chicagu
  6. Univerza Columbia
  7. Londonska šola ekonomije
  8. Šola managementa Kellogg iz Northwesternske univerze
  9. Univerza Yale
  10. Poslovna šola Tuck iz Dartmouthske univerze

Vir: Business Insider

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje