Business Insider: Stanford je najuglednejša poslovna šola na svetu

Kot je pokazala raziskava, ki so jo izvedli pri poslovnem blogu Business Insider, najboljše delo pri izobraževanju novih podjetnikov opravlja Poslovna šola Stanford. Tesno ji sledi Poslovna šola Harvard, na tretje mesto pa se je uvrstila šola Wharton iz Univerze v Pensilvaniji.
Business Insider: Stanford je najuglednejša poslovna šola na svetu

Business Insider: Stanford je najuglednejša poslovna šola na svetu (Vir slike: Business Insider)

Pri Business Insider so napravili zanimivo raziskavo. Svoje bralce so naprosili, da izberejo eno izmed najuglednejših poslovnih šol na svetu, ki je po njihovem mnenju opravila najboljše delo pri izobraževanju novih podjetnikov.

Več kot 10 tisoč bralcev je podalo svoje mnenje, a zaradi čimbolj natančnih rezultatov so pri reviji upoštevali zgolj odgovore poklicnih finančnikov, ki se v svoji karieri vsaj občasno ukvarjajo z zaposlovanjem novih kadrov. Ti so se namreč v svoji poklicni karieri že večkrat srečali z diplomanti številnih poslovnih šol iz celega sveta, zato so lahko podali natančnejšo oceno.

Za izobraževalno ustanovo, ki najbolje opravlja delo pri učenju novih podjetnikov in poslovnežev, so izbrali Poslovno šolo Stanford. Na drugo mesto se je uvrstila Poslovna šola Harvard, na tretje pa šola Wharton iz Univerze v Pensilvaniji. 

Celoten seznam 10 najboljših poslovnih šol: 

  1. Poslovna šola Stanford 
  2. Poslovna šola Harvard
  3. Poslovna šola Wharton iz Univerze v Pensilvaniji
  4. Šola managementa Sloan iz Massachusettskega inštituta tehnologije
  5. Poslovna šola Booth iz Univerze v Chicagu
  6. Univerza Columbia
  7. Londonska šola ekonomije
  8. Šola managementa Kellogg iz Northwesternske univerze
  9. Univerza Yale
  10. Poslovna šola Tuck iz Dartmouthske univerze

Vir: Business Insider

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje