Chairles – brez skrbi, če ste brez stolov

Na Startup vikendu, katerega dogajanje je med 4. in 6. aprilom zavzelo pet mest na šestih lokacijah po Sloveniji, je sodelovalo več kot 330 študentov iz cele države. Ideja ekipe Chairles je osredotočena na preoblikovanje starih stolov v unikatne umetniške izdelke.
Chairles – brez skrbi, če ste brez stolov

Chairles – brez skrbi, če ste brez stolov (Slika: Anja Gruden)

Ideja ekipe Chairles, ki je v LUI zasedla tretje mesto, tako rešuje specifičen problem: “Namen je ponovna uporaba zavrženega stola, tako da trgu ponudimo nove dizajnerske stole oziroma stole po želji kupcev, saj smo ugotovili, da si ljudje radi popestrijo prostor z unikatnim izdelkom, z izdelkom, ki ima čisto svojo zgodbo. Naša ideja pa rešuje tudi problem ljudi, ki doma kopičijo stare stole na podstrešju ali v kleti, in je le še vprasanje časa, kdaj jih bodo tudi zavrgli,” pove Anja Gruden, ena izmed treh ustanoviteljev ekipe Chairles.

Ime Chairles je v sestavljeno iz besed careless in chair. Razlaga imena je nemreč sledeča: “Besedo ‘careless’ (brez skrbi) smo združili z besedo ‘chair’ (stol), tako da so naše stranke lahko brez skrbi (‘careless’), če nimajo stolov (so torej ‘chairless’), saj bomo za to poskrbeli mi. ‘S’ je namenoma samo eden, saj bo večina stolov, ki jih bomo izdelovali, lesenih,” nam razjasni Grudnova.

                                                          Slika: Anja Gruden

Ekipa, ki sestoji iz treh ambicioznih mladih

Za samo ekipo, ki se je formirala na aprilskem startupu, stojijo trije ambiciozni mladi posamezniki: Tjaša Gross, ki trenutno opravlja pripravništvo v mednarodno uspešnem podjetju in kot ambiciozna pravnica želi še veliko različnih izzivov; Anja Gruden, kmalu diplomirana oblikovalka Fakultete za dizajn, ki se ukvarja s svojevrstnimi kreativnimi projekti in Valentin Skok, ki  ravnokar zaključuje študij poslovne informatike ter ima obenem že izkušnje z lastnim podjetjem.

In kaj je ekipa pridobila z udeležbo na Startup Weekendu?

“Kot ekipa se počutimo super, saj smo se ‘na kupu’ znašle osebe pravih znanj, zato smo mnenja, da imamo kar nekaj možnosti na trgu. Z udeležbo na Startup vikendu pa menimo, da smo preverili, ali je ideja zanimiva in izvedljiva, s hitro raziskavo potipali mnenja kupcev in pridobili nova poznanstva,” nam razložijo perspektivni mladi.

Kreativna uporaba zavrženih stolov

Naša ciljna skupina so tako večinoma posamezniki, ki jih privlačijo posebni kosi pohištva, si želijo unikat ali pa kakšen zanimiv set,” še izvemo s strani ekipe.  Njihove vizije tako torej ležijo v obdelavi in dodelavi pohištva, ki je še vedno lahko uporabno.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje