ČIPkasti ponedeljki za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost

RAMPA, Laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe na Kersnikovi 4 v Ljubljani odpira prostore vsak ponedeljek ob 18. uri za skupinsko delo, medsebojno učenje in nadgradnjo znanj vsem ženskam, ki jih zanima tehnologija, znanost in umetnost.
ČIPkasti ponedeljki za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost

ČIPke (vir: http://cipke.wordpress.com)

ČIPke predstavljajo iniciativo, ki raziskuje situacijo žensk v znanstveno-tehničnem kontekstu in intermedijski umetnosti, odpira prostor komuniciranja o pogojih delovanja žensk na tem področju ter hkrati organizira praktično-izobraževalni program, ki vključuje različne delavnice odprtokodnih programov, njihovega programiranja, grafičnega oblikovanja, video montaže, elektronike in robotike.

V ta namen organizirajo vrsto delavnic, nazadnje denimo delavnico izdelave e-nakita in e-tekstilij iz LED diod. 

ČIPke sicer sodelujejo, kliklajo in se spogledujejo z različnimi dejavnostmi na področju elektronike, mehanike in digitalnih tehnologij. Spodbujajo denimo uporabo odprtokodnih programov in prostih licenc, ter si prizadevajo za opravnomočenja žensk in spodbujanje dejavnosti žensk iz marginalnih skupin. Niti spletajo v mrežo z različnimi inspirativnimi hacklabi, iniciativami, festivali in posameznicami, s katerimi ustvarjajo drugačne pogoje za delo, raziskovanje in druženje.

Njihovemu dogajanju lahko sledite prek spletne strani ali FB skupine

Vir: ČIPke

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje