Design Accelerator – Gigodesign

DsgnFwd (Design Forward) Design accelerator agencije Gigodesign investira v podjetja v zgodnjih fazah razvoja z namenom pomoči pri razvoju in lansiranju potencialnih globalno uspešnih podjetij.
Design Accelerator – Gigodesign

Design Accelerator – Gigodesign

Namenjen je podjetjem, ki želijo delovati na globalnih trgih in so pripravljena sprejeti in uporabljati »the lean startup« metodologije razvoja, znane iz Silicijeve doline, v kombinaciji z integralnim dizajnom. 

Omogočanje raznovrstnih storitev v zameno za 10-odstotni delež v podjetju

 »Pospeševalnik smo v Gigu (Gigodesignu op. a.) ustanovili s partnerjema Robertom Antunovičem, podjetnikom in investitorjem iz Boulderja v ZDA in skladom tveganega kapitala RSG Capital. Posameznemu podjetju nudimo 10.000 evrov v denarju, 10.000 evrov v oblikovalskih storitvah in sto dni v naših prostorih, v zameno za 10-odstotni delež v podjetju,« pojasnjuje Matevž Medja, direktor in partner v oblikovalski agenciji Gigodesign.

Glavno razlikovanje od podobnih programov je, da poleg mentoriranja in povezav s potencialnimi investitorji tu omogočijo mlademu podjetju tudi popolno in celovito storitev razvoja produkta ne glede na to ali je ta fizičen ali digitalen ali pa gre za storitev, razvoj lastne tržne znamke, vzpostavitev spletne strani in ostalih komunikacijskih kanalov ter komunikacijsko podporo pri lansiranju produkta. Startupu omogočijo storitev, ki si jo sicer lahko privoščijo le velika podjetja, ki so tudi sicer njihovi naročniki. 

Cilj: razvoj in lansiranje produkta ter tržne znamke na profesionalnem nivoju

»Cilj programa je podjetju v stotih dneh omogočiti razvoj in lansiranje produkta ter tržne znamke na profesionalnem nivoju, do stopnje primerne za validacijo na trgu in nato realizacijo same validacije. V primeru pozitivne validacije pomagamo pri zagotovitvi nadaljnjega financiranja in razvoja,« pomen vključitve v Design Accelerator še razjasni Medja. 

Več na DsgnFwd >>

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje