Video: Dron razkril veličastno podobo nastajajočega Applovega kampusa

Applov kampus, ki je začel nastajati konec lanskega leta, nedaleč stran od sedanjega sedeža v Cupertinu, je posnel dron. Kampus, ki bo postal nov sedež družbe, in je trenutno še v nastajanju, je ujela kamera GoPro Hero 3+ Black edition, nameščena na dronu DJI Phantom 2.
Video: Dron razkril veličastno podobo nastajajočega Applovega kampusa

Nastajajoči Applov kampus (Vir slike: YouTube).

Dron je preletel lokacijo na višini pod 120 metri (to je najvišja višina, ki jo ameriška zakonodaja dovoljuje vodenim letečim objektom) in ujel veličastno podobo nastajajočega kampusa. Ta za zdaj spominja na arheološko najdišče, razteza pa se na kar 260 tisoč kvadratnih metrih. Spomnimo, da je Apple Campus 2 zasnoval kot steklen štirinadstropni obroč, ki ga bodo obdajale zelene površine, tudi manjše jezero. V njem bo prostora za približno 14 tisoč zaposlenih.

Kampus naj bi bil po trenutnih napovedih končan leta 2016, prvotna ocena projekta je bila tri milijarde dolarjev. Po poročanju tujih medijev je cena že narastla za dve milijardi dolarjev. Apple se je obenem zaobljubil, da bo investiral tudi v posodobitev cestne infrastrukture v mestu in povečal odstotek zaposlenih, ki se na delovno mesto pripeljejo z javnim prevozom. Strokovnjaki namreč svarijo, da bi lahko na račun nove stavbe nastajali veliki prometni zamaški.

Apple Campus 2 je sicer ideja, ki je nastala še v času predsednikovanja Steva Jobsa. Jobs naj bi že leta 2009 poklical Normana Fosterja, enega od arhitektov omenjenega projekta. »Pozdravljen, Norman. Potrebujem pomoč,« se je glasil prelomni klic. Tri tedne pozneje je Norman začel z delom.

Javnost je bila s projektom prvič seznanjena šele čez dve leti, ob zadnjem javnem nastopu Jobsa. Ali bo novi kampus resnično najboljša pisarniška zgradbo na svetu, kot je menil Jobs, bo potrebno počakati še vsaj do leta 2016.

Do takrat pa lahko uživamo ob veličastnem pogledu na nastajajoči kampus:

YouTube

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje