Video: Dron razkril veličastno podobo nastajajočega Applovega kampusa

Applov kampus, ki je začel nastajati konec lanskega leta, nedaleč stran od sedanjega sedeža v Cupertinu, je posnel dron. Kampus, ki bo postal nov sedež družbe, in je trenutno še v nastajanju, je ujela kamera GoPro Hero 3+ Black edition, nameščena na dronu DJI Phantom 2.
Video: Dron razkril veličastno podobo nastajajočega Applovega kampusa

Nastajajoči Applov kampus (Vir slike: YouTube).

Dron je preletel lokacijo na višini pod 120 metri (to je najvišja višina, ki jo ameriška zakonodaja dovoljuje vodenim letečim objektom) in ujel veličastno podobo nastajajočega kampusa. Ta za zdaj spominja na arheološko najdišče, razteza pa se na kar 260 tisoč kvadratnih metrih. Spomnimo, da je Apple Campus 2 zasnoval kot steklen štirinadstropni obroč, ki ga bodo obdajale zelene površine, tudi manjše jezero. V njem bo prostora za približno 14 tisoč zaposlenih.

Kampus naj bi bil po trenutnih napovedih končan leta 2016, prvotna ocena projekta je bila tri milijarde dolarjev. Po poročanju tujih medijev je cena že narastla za dve milijardi dolarjev. Apple se je obenem zaobljubil, da bo investiral tudi v posodobitev cestne infrastrukture v mestu in povečal odstotek zaposlenih, ki se na delovno mesto pripeljejo z javnim prevozom. Strokovnjaki namreč svarijo, da bi lahko na račun nove stavbe nastajali veliki prometni zamaški.

Apple Campus 2 je sicer ideja, ki je nastala še v času predsednikovanja Steva Jobsa. Jobs naj bi že leta 2009 poklical Normana Fosterja, enega od arhitektov omenjenega projekta. »Pozdravljen, Norman. Potrebujem pomoč,« se je glasil prelomni klic. Tri tedne pozneje je Norman začel z delom.

Javnost je bila s projektom prvič seznanjena šele čez dve leti, ob zadnjem javnem nastopu Jobsa. Ali bo novi kampus resnično najboljša pisarniška zgradbo na svetu, kot je menil Jobs, bo potrebno počakati še vsaj do leta 2016.

Do takrat pa lahko uživamo ob veličastnem pogledu na nastajajoči kampus:

YouTube

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje