Video: Dron razkril veličastno podobo nastajajočega Applovega kampusa

Applov kampus, ki je začel nastajati konec lanskega leta, nedaleč stran od sedanjega sedeža v Cupertinu, je posnel dron. Kampus, ki bo postal nov sedež družbe, in je trenutno še v nastajanju, je ujela kamera GoPro Hero 3+ Black edition, nameščena na dronu DJI Phantom 2.
Video: Dron razkril veličastno podobo nastajajočega Applovega kampusa

Nastajajoči Applov kampus (Vir slike: YouTube).

Dron je preletel lokacijo na višini pod 120 metri (to je najvišja višina, ki jo ameriška zakonodaja dovoljuje vodenim letečim objektom) in ujel veličastno podobo nastajajočega kampusa. Ta za zdaj spominja na arheološko najdišče, razteza pa se na kar 260 tisoč kvadratnih metrih. Spomnimo, da je Apple Campus 2 zasnoval kot steklen štirinadstropni obroč, ki ga bodo obdajale zelene površine, tudi manjše jezero. V njem bo prostora za približno 14 tisoč zaposlenih.

Kampus naj bi bil po trenutnih napovedih končan leta 2016, prvotna ocena projekta je bila tri milijarde dolarjev. Po poročanju tujih medijev je cena že narastla za dve milijardi dolarjev. Apple se je obenem zaobljubil, da bo investiral tudi v posodobitev cestne infrastrukture v mestu in povečal odstotek zaposlenih, ki se na delovno mesto pripeljejo z javnim prevozom. Strokovnjaki namreč svarijo, da bi lahko na račun nove stavbe nastajali veliki prometni zamaški.

Apple Campus 2 je sicer ideja, ki je nastala še v času predsednikovanja Steva Jobsa. Jobs naj bi že leta 2009 poklical Normana Fosterja, enega od arhitektov omenjenega projekta. »Pozdravljen, Norman. Potrebujem pomoč,« se je glasil prelomni klic. Tri tedne pozneje je Norman začel z delom.

Javnost je bila s projektom prvič seznanjena šele čez dve leti, ob zadnjem javnem nastopu Jobsa. Ali bo novi kampus resnično najboljša pisarniška zgradbo na svetu, kot je menil Jobs, bo potrebno počakati še vsaj do leta 2016.

Do takrat pa lahko uživamo ob veličastnem pogledu na nastajajoči kampus:

YouTube

Oznake: ,