Video: Dron razkril veličastno podobo nastajajočega Applovega kampusa

Applov kampus, ki je začel nastajati konec lanskega leta, nedaleč stran od sedanjega sedeža v Cupertinu, je posnel dron. Kampus, ki bo postal nov sedež družbe, in je trenutno še v nastajanju, je ujela kamera GoPro Hero 3+ Black edition, nameščena na dronu DJI Phantom 2.
Video: Dron razkril veličastno podobo nastajajočega Applovega kampusa

Nastajajoči Applov kampus (Vir slike: YouTube).

Dron je preletel lokacijo na višini pod 120 metri (to je najvišja višina, ki jo ameriška zakonodaja dovoljuje vodenim letečim objektom) in ujel veličastno podobo nastajajočega kampusa. Ta za zdaj spominja na arheološko najdišče, razteza pa se na kar 260 tisoč kvadratnih metrih. Spomnimo, da je Apple Campus 2 zasnoval kot steklen štirinadstropni obroč, ki ga bodo obdajale zelene površine, tudi manjše jezero. V njem bo prostora za približno 14 tisoč zaposlenih.

Kampus naj bi bil po trenutnih napovedih končan leta 2016, prvotna ocena projekta je bila tri milijarde dolarjev. Po poročanju tujih medijev je cena že narastla za dve milijardi dolarjev. Apple se je obenem zaobljubil, da bo investiral tudi v posodobitev cestne infrastrukture v mestu in povečal odstotek zaposlenih, ki se na delovno mesto pripeljejo z javnim prevozom. Strokovnjaki namreč svarijo, da bi lahko na račun nove stavbe nastajali veliki prometni zamaški.

Apple Campus 2 je sicer ideja, ki je nastala še v času predsednikovanja Steva Jobsa. Jobs naj bi že leta 2009 poklical Normana Fosterja, enega od arhitektov omenjenega projekta. »Pozdravljen, Norman. Potrebujem pomoč,« se je glasil prelomni klic. Tri tedne pozneje je Norman začel z delom.

Javnost je bila s projektom prvič seznanjena šele čez dve leti, ob zadnjem javnem nastopu Jobsa. Ali bo novi kampus resnično najboljša pisarniška zgradbo na svetu, kot je menil Jobs, bo potrebno počakati še vsaj do leta 2016.

Do takrat pa lahko uživamo ob veličastnem pogledu na nastajajoči kampus:

YouTube

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje