Dve nujni sestavini sestankov? Zahteve in obljube.

Imate probleme s sestanki? Morda se pogovarjate o napačnih stvareh na napačen način. Christine Comaford, coach in svetovalka, je na podlagi analize več sto podjetij skozi 30-letno kariero ugotovila, da samo dve vrsti komunikacije prinašata rezultate: zahteve in obljube.
Dve nujni sestavini sestankov? Zahteve in obljube.

Cilj sestankov je udeležencem dodeliti odgovornosti (vir: freeimages.com)

Comafordova, sicer tudi aktivna tviterašica in Forbesova blogerka, ki se ukvarja z vplivom nevroznanosti na učinkovito vodenje, pravi, da pogosto srečuje pet različnih tipov komunikacije na sestankih, a le zahteve in obljube prinašajo rezultate.

Sestanke pogosto uporabljamo za deljenje informacij o zadevah z drugimi, deljenje informacij o sebi ter debatiranje, odločanje ali dokazovanje, kdo ima prav. Udeleženci z zadevami, ki bi jih lahko sporočili prek e-pošte, družbenih omrežij ali s klepetom ob kavomatu, samo zapravljajo čas na sestankih. Debatiranje in deljenje informacij sicer lahko obrodi nove sadove, ampak sestanki v osnovi niso namenjeni temu. Cilj sestankov ni reševanje podrobnih problemov, pač pa na podlagi zahtev in obljub dodeliti udeležencem določene odgovornosti.

So sestanki zapravljanje časa? Spremenite to! >>

Zahteve

Zahteve postavite, ko nekaj potrebujete od osebe na druge strani mize. Te naj bodo jasne in natančne, zato se izognite preveč ohlapnim definicijam. Namesto »Ali mi lahko zagotoviš informacije o najbolj prodajanih izdelkih?« raje vprašajte: »Ali mi lahko do petka do 12h zagotoviš poročilo o najbolj prodajanih neživiliskih izdelkih tega meseca, opravljenih prek spletne trgovine?«

Obljube

Obljube so zaveze osebe ali več oseb, da bodo ugodili vaši zahtevi. Ravno zato je pomembno, da postavite tudi rok in natančno opredelite, kaj potrebujete. Tisti, ki obljubo sprejme, ima tako postavljen rok in opredeljen način, na katerega mora dostaviti zadevo. Naloga vodje sestanke je, da zabeleži vse »zahteve« in »obljube«, povzetek pa deli s celotno skupino, kjer je pregled nad tem, kaj mora kdo narediti in do kdaj.

Oznake: , , , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje