Ekipa LuxS slavila na Podjetniškem vikendu v Mariboru

V Mariboru je prejšnji konec tedna v okviru Tovarne podjemov potekal podjetniški vikend, na katerem so udeleženci razvijali svoje ideje in jih v samo dveh dneh pripeljali do delujočih prototipov. Udeležba na podjetniškem vikendu je bila visoka, prijav je bilo namreč več kot 60.
Ekipa LuxS slavila na Podjetniškem vikendu v Mariboru

Obiskovalci so spoznali tudi Lean Business Model Canvas (Vir slike: Facebook)

Že prvi dan, v petek, je potekal v znamenju aktivnih in zanimivih predstavitev idej in oblikovanja ekip. Dopoldne so obiskovalci prisluhnili motivacijskemu predavanju uspešnega podjetnika, Petra Kavčiča iz podjetja Comtec, spoznali pa so tudi Lean Business Model Canvas, ki jim je pomagal pri sestavljanju poslovnega modela.

Drugi dan podjetniškega vikenda se je začel že zelo zgodaj; nadaljevali so z razvojem prve različice poslovnega model in začeli z delom na prvem prototipu.

Pri delu so ekipam s svojimi nasveti pomagali tudi podjetniški mentorji, aktivnemu delu pa je sledila predstavitev podjetniških idej. Ta je služila predvsem kot pokazatelj napredka, ki so ga ekipe v dveh dneh dela na podjetniški ideji dosegle.

Naslednja priložnost bo že 28. oktobra (Vir slike: Facebook)

Klasične žarnice, ki postanejo »pametne«

Sledila je izbira zmagovalca – med 12 ekipami je zmagala ekipa LuxS, ki je razvila idejo elektronskega dodatka, s katerim lahko klasične žarnice nadgradimo v »pametne« žarnice in jih upravljamo na daljavo. Drugo mesto sta zasedli ekipi Epilepsy Assistant, ki je razvija aplikacijo za pomoč epileptikom in Source, ki rešuje probleme mobilnih naprav, kot so prehitro praznjenje baterije in premajhen pomnilnik.

Mladi mariborski podjetniki in tisti, ki bi to še radi postali, se skupaj s Tovarno podjemov že pripravljajo na naslednjo delavnico Start:up Geek House School, ki bo potekala 28. oktobra na Tovarni podjemov. Več o delavnici si lahko preberete tukaj.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje