Ekipa LuxS slavila na Podjetniškem vikendu v Mariboru

V Mariboru je prejšnji konec tedna v okviru Tovarne podjemov potekal podjetniški vikend, na katerem so udeleženci razvijali svoje ideje in jih v samo dveh dneh pripeljali do delujočih prototipov. Udeležba na podjetniškem vikendu je bila visoka, prijav je bilo namreč več kot 60.
Ekipa LuxS slavila na Podjetniškem vikendu v Mariboru

Obiskovalci so spoznali tudi Lean Business Model Canvas (Vir slike: Facebook)

Že prvi dan, v petek, je potekal v znamenju aktivnih in zanimivih predstavitev idej in oblikovanja ekip. Dopoldne so obiskovalci prisluhnili motivacijskemu predavanju uspešnega podjetnika, Petra Kavčiča iz podjetja Comtec, spoznali pa so tudi Lean Business Model Canvas, ki jim je pomagal pri sestavljanju poslovnega modela.

Drugi dan podjetniškega vikenda se je začel že zelo zgodaj; nadaljevali so z razvojem prve različice poslovnega model in začeli z delom na prvem prototipu.

Pri delu so ekipam s svojimi nasveti pomagali tudi podjetniški mentorji, aktivnemu delu pa je sledila predstavitev podjetniških idej. Ta je služila predvsem kot pokazatelj napredka, ki so ga ekipe v dveh dneh dela na podjetniški ideji dosegle.

Naslednja priložnost bo že 28. oktobra (Vir slike: Facebook)

Klasične žarnice, ki postanejo »pametne«

Sledila je izbira zmagovalca – med 12 ekipami je zmagala ekipa LuxS, ki je razvila idejo elektronskega dodatka, s katerim lahko klasične žarnice nadgradimo v »pametne« žarnice in jih upravljamo na daljavo. Drugo mesto sta zasedli ekipi Epilepsy Assistant, ki je razvija aplikacijo za pomoč epileptikom in Source, ki rešuje probleme mobilnih naprav, kot so prehitro praznjenje baterije in premajhen pomnilnik.

Mladi mariborski podjetniki in tisti, ki bi to še radi postali, se skupaj s Tovarno podjemov že pripravljajo na naslednjo delavnico Start:up Geek House School, ki bo potekala 28. oktobra na Tovarni podjemov. Več o delavnici si lahko preberete tukaj.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje