BLOG MARKETING DELAVNICA

Ekipa LuxS slavila na Podjetniškem vikendu v Mariboru

V Mariboru je prejšnji konec tedna v okviru Tovarne podjemov potekal podjetniški vikend, na katerem so udeleženci razvijali svoje ideje in jih v samo dveh dneh pripeljali do delujočih prototipov. Udeležba na podjetniškem vikendu je bila visoka, prijav je bilo namreč več kot 60.
Ekipa LuxS slavila na Podjetniškem vikendu v Mariboru

Obiskovalci so spoznali tudi Lean Business Model Canvas (Vir slike: Facebook)

Že prvi dan, v petek, je potekal v znamenju aktivnih in zanimivih predstavitev idej in oblikovanja ekip. Dopoldne so obiskovalci prisluhnili motivacijskemu predavanju uspešnega podjetnika, Petra Kavčiča iz podjetja Comtec, spoznali pa so tudi Lean Business Model Canvas, ki jim je pomagal pri sestavljanju poslovnega modela.

Drugi dan podjetniškega vikenda se je začel že zelo zgodaj; nadaljevali so z razvojem prve različice poslovnega model in začeli z delom na prvem prototipu.

Pri delu so ekipam s svojimi nasveti pomagali tudi podjetniški mentorji, aktivnemu delu pa je sledila predstavitev podjetniških idej. Ta je služila predvsem kot pokazatelj napredka, ki so ga ekipe v dveh dneh dela na podjetniški ideji dosegle.

Naslednja priložnost bo že 28. oktobra (Vir slike: Facebook)

Klasične žarnice, ki postanejo »pametne«

Sledila je izbira zmagovalca – med 12 ekipami je zmagala ekipa LuxS, ki je razvila idejo elektronskega dodatka, s katerim lahko klasične žarnice nadgradimo v »pametne« žarnice in jih upravljamo na daljavo. Drugo mesto sta zasedli ekipi Epilepsy Assistant, ki je razvija aplikacijo za pomoč epileptikom in Source, ki rešuje probleme mobilnih naprav, kot so prehitro praznjenje baterije in premajhen pomnilnik.

Mladi mariborski podjetniki in tisti, ki bi to še radi postali, se skupaj s Tovarno podjemov že pripravljajo na naslednjo delavnico Start:up Geek House School, ki bo potekala 28. oktobra na Tovarni podjemov. Več o delavnici si lahko preberete tukaj.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje