Ekipa LuxS slavila na Podjetniškem vikendu v Mariboru

V Mariboru je prejšnji konec tedna v okviru Tovarne podjemov potekal podjetniški vikend, na katerem so udeleženci razvijali svoje ideje in jih v samo dveh dneh pripeljali do delujočih prototipov. Udeležba na podjetniškem vikendu je bila visoka, prijav je bilo namreč več kot 60.
Ekipa LuxS slavila na Podjetniškem vikendu v Mariboru

Obiskovalci so spoznali tudi Lean Business Model Canvas (Vir slike: Facebook)

Že prvi dan, v petek, je potekal v znamenju aktivnih in zanimivih predstavitev idej in oblikovanja ekip. Dopoldne so obiskovalci prisluhnili motivacijskemu predavanju uspešnega podjetnika, Petra Kavčiča iz podjetja Comtec, spoznali pa so tudi Lean Business Model Canvas, ki jim je pomagal pri sestavljanju poslovnega modela.

Drugi dan podjetniškega vikenda se je začel že zelo zgodaj; nadaljevali so z razvojem prve različice poslovnega model in začeli z delom na prvem prototipu.

Pri delu so ekipam s svojimi nasveti pomagali tudi podjetniški mentorji, aktivnemu delu pa je sledila predstavitev podjetniških idej. Ta je služila predvsem kot pokazatelj napredka, ki so ga ekipe v dveh dneh dela na podjetniški ideji dosegle.

Naslednja priložnost bo že 28. oktobra (Vir slike: Facebook)

Klasične žarnice, ki postanejo »pametne«

Sledila je izbira zmagovalca – med 12 ekipami je zmagala ekipa LuxS, ki je razvila idejo elektronskega dodatka, s katerim lahko klasične žarnice nadgradimo v »pametne« žarnice in jih upravljamo na daljavo. Drugo mesto sta zasedli ekipi Epilepsy Assistant, ki je razvija aplikacijo za pomoč epileptikom in Source, ki rešuje probleme mobilnih naprav, kot so prehitro praznjenje baterije in premajhen pomnilnik.

Mladi mariborski podjetniki in tisti, ki bi to še radi postali, se skupaj s Tovarno podjemov že pripravljajo na naslednjo delavnico Start:up Geek House School, ki bo potekala 28. oktobra na Tovarni podjemov. Več o delavnici si lahko preberete tukaj.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje