Facebook ima že 1,44 milijarde mesečnih uporabnikov

Avtor — 30.04.2015
Facebook je morda vse manj priljubljen med mladimi, a njegova rast v številu uporabnikov se ne ustavlja. Uporabniška baza je v prvem četrtletju letošnjega leta večja kot kadarkoli. Vsak mesec Facebook uporablja kar 1,44 milijarde ljudi.
Facebook ima že 1,44 milijarde mesečnih uporabnikov

To je v primerjavi s predhodnim četrtletjem kar 13-odstotni porast (Vir slike: YouTube).

To je v primerjavi s predhodnim četrtletjem kar 13-odstotni porast. Kot je še dodal velikan v družbenih omrežij, je skoraj 1,25 milijarde ljudi do njegovih News Feeds dostopalo prek telefona ali tablice. Število uporabnikov, ki do Facebooka dostopajo izključno prek mobilnih naprav se je v samo enem četrtletju povzpelo iz 526 na 581 milijona.

Čakajoč na nov rekord …

Število mesečnih aktivnih uporabnikov, ki do Facebooka dostopajo prek mobilnih naprav, je preseglo milijon v lanskem prvem četrtletju, na milijontega dnevnega aktivnega uporabnika pa Facebook še čaka. Po zadnjih podatkih je teh 798 milijonov.

Podatki o rasti iz evropskega in ameriškega konca precej skromni

Kot je razvidno iz podatkov, ki so jih servirali pri Facebooku, so največjo rast v številu mesečnih aktivnih uporabnikov dosegli v azijsko-pacifiškem predelu in »ostalem delu sveta«, medtem ko so iz evropskega, ameriškega in kanadskega dela podatki o rasti bolj skromni.

Investitorji zaskrbljeni zaradi padca prihodkov

Se je Facebook zdaj znašel sredi druge težave? Investitorji so namreč precej zaskrbljeni zaradi upočasnitve rasti prihodkov – padli so kar za 20 odstotkov v primerjavi z letom prej – in vse večjih stroškov raziskav in razvoja. Facebook naj bi jih namreč v primerjavi z lanskim letom povečal za več kot dvakrat.


Oznake: ,