Celovit program za spodbujanje idej z družbenim učinkom

Program Ferfl, ki so ga zasnovali Javni zavod Cene Štupar, Zavod Uspešen podjetnik in Javna agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT), je namenjen spodbujanju podjetniških idej z družbenim učinkom.
Celovit program za spodbujanje idej z družbenim učinkom

FERFL – celovit program za spodbujanje idej z družbenim učinkom (Vir slike: arhiv FERFL)

»Osnovni cilj je bil osnovati celovit program, ki bo ponujal tako znanje kot tudi infrastrukturno podporo ter različne generacije spodbudil, da začnejo razmišljati o boljši prihodnosti naše družbe,« razloži mag. Bojan Hajdinjak in nadaljuje: »Verjamemo namreč, da so lahko tudi tovrstne ideje uspešne na trgu, zato je Ferfl v prvi vrsti osnovan kot podporni program. Številni partnerji, ki so se priključili projektu, in velik interes udeležencev je dokaz, da Slovenija potrebuje programe kot je Ferfl. Interes in volja torej obstajata, sedaj pa smo oblikovali še podporno okolje, ki ga nameravamo razvijati tudi v prihodnje.«

Šola podjetništva – kvalitetno znanje in vrhunsko mentorstvo

Ferfl je bil zasnovan v obliki celovitega programa spodbujanja idej z družbenim učinkom, kjer je v okviru šole podjetništva udeležencem na enem mestu ponujeno kvalitetno znanje in vrhunsko mentorstvo, ki sta potrebna ob začetku vsake podjetniške poti.

»Menimo namreč, da je za bodoče podjetnike najbolj pomembno vsestransko znanje, ki omogoča dolgotrajno delovanje in prilagodljivost na spremembe, ki so danes neizogibne,« je jasen mag. Hajdinjak.

Šola podjetništva, ki je svoja vrata odprla v mesecu novembru, je namenjena šestim zmagovalnim ekipam Ferfl natečaja oz. startup vikenda. Izbrani podjetniki bodo v naslednjem mesecu pridobivali nova znanja tudi iz področja upravljanja inovacij, se seznanili z veščinami vitkega podjetništva, marketinga in tržnega komuniciranja, pridobili nove kompetence na področju uporabe sodobne tehnologije za dvig učinkovitosti pri delu, osvojili veščine vodenja in motiviranja sodelavcev ter spoznali priložnosti oz. zanke financiranja in zakonodaje.

V okviru šole se sedaj izobražuje 22 udeležencev, ti pa hkrati medsebojno tekmujejo za končno nagrado, in sicer vstop v socialno podjetniški inkubator.

Podjetniški socialni inkubator namenjen dvema najboljšima idejama

Dve najboljši ideji bosta tako dobili priložnost za vstop v socialno podjetniški inkubator ter 3-mesečno brezplačno uporabo pisarne z vso potrebno opremo. V nagrado je dodatno vštetih še 20 svetovalnih ur iz področja podjetništva, prava, računovodstva in zakonodaje.

»Iz nagradnega sklada, ki za šolo podjetništva in socialno podjetniški inkubator skupaj znaša 14.000 EUR, bodo kriti celotni stroški, ki so podjetnikom ob vstopu na trg navadno največje breme. Sedaj pa je tudi uradno že potrjeno, da smo dobili brezplačne prostore, ki jih je preko razpisa oddajala NLB banka, kar je še dodatna vzpodbuda, da ta projekt peljemo dalje. Te prostore nameravamo izkoristiti prav za širitev projekta Ferfl in še dodatni razvoj socialno podjetniškega inkubatorja,« še pojasni mag. Hajdinjak.

Zmagovalci bodo znani 11. decembra 2014.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje