FreedomPop, ponudnik brezplačne mobilne telefonije, prejel 50 milijonov dolarjev

Avtor — 04.02.2016
FreedomPop, telekomunikacijski ponudnik, ki ponuja brezplačne klice, pošiljanje sporočil in prenos podatkov v ZDA in Veliki Britaniji, je prejel 50 milijonov dolarjev investicije, s katerimi bo razširil svojo ponudbo še v druge evropske države, Azijo in Južno Ameriko.
FreedomPop, ponudnik brezplačne mobilne telefonije, prejel 50 milijonov dolarjev

FreedomPop, ponudnik brezplačne mobilne telefonije, prejel 50 milijonov dolarjev

Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2011, ima v brezplačno mobilno ponudbo vključeno 500 sms sporočil, 200 minut pogovorov v katerokoli omrežje in 500 megabajtov prenosa podatkov na mesec. Prihodek želijo pridobiti s ponudbo dodatnih plačljivih paketov, ki imajo večje oziroma neskončno število enot porabe.

Za telekomunikacijske storitve FreedomPop uporablja izključno VoIP (Voice over Internet Protocol), preko wifi ali 4G in 3G omrežja. Zaradi uporabljene tehnologije imajo vsi klici enako ceno, ne glede na to ali potekajo znotraj države, med državami ali med celinami.

Skyscanner prejel 192 milijonsko investicijo

Storitev je v polni meri na voljo v ZDA in od lanskega septembra tudi v Veliki Britaniji. Z vzpostavitvijo sistema omrežij wifi točk pa je storitev mogoča še v 25 evropskih državah – Slovenije zaenkrat še ni med njimi.

Danes ima FreedomPop nekaj čez milijon uporabnikov, ki pa imajo s storitvijo različne izkušnje. Medtem ko so nekateri navdušeni nad cenovno ugodnostjo, se drugi pritožujejo zaradi nezanesljivega delovanja in hitre porabe baterije na telefonu. Slednja je posledica neprestane povezave s podatkovnimi omrežji.

Cilj je postati eden izmed desetih največjih ponudnikov

Podjetje je v krogu C dobilo 50 milijonov dolarjev investicije le šest mesecev po tem, ko je v prejšnjem krogu pridobilo 36 milijonov dolarjev investicije. Skupna vrednost vseh investicij znaša skoraj 110 milijonov dolarjev, podjetje pa je z zadnjo investicijo postalo vredno 250 milijonov dolarjev.

FreedomPop bo zadnjo investicijo namenil širitvi v Azijo, Južno Ameriko in seveda Evropo. Vrednost obstoječega kapitala naj bi bila dovolj velika, da postane eden izmed desetih največjih ponudnikov mobilne telefonije na svetu.

Vir: venturebeat.com in freedompop.com

Preberite tudi: Startupi, katerih vrednost je v 2015 narasla v milijarde >>

Oznake: , ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>