GoDaddy pred javno ponudbo delnic

Spletni gigant GoDaddy, ki se ukvarja s prodajo domen za spletne strani, je na poti do javne ponudbe delnic. Kot je znano, v ponudbi načrtujejo zbrati 100 milijonov dolarjev, čeprav se morda številka še nekoliko spremeni.
GoDaddy pred javno ponudbo delnic

GoDaddy slovi tudi po zanimivih oglasih. (Vir: FreeImages)

Podjetje je imelo lani 1,1 milijarde dolarjev prihodkov, leta 2012 pa 911 milijonov dolarjev. A vseeno ni profitabilno, saj je imelo lani 201 milijonov dolarjev izgube in 279 milijonov leto poprej. GoDaddy, ki se poleg prodaje domen – upravlja kar s 57 milijoni domen – ukvarja tudi s spletnim nastopom majhnih podjetij, ima 12 milijonov strank, pri čemer jih je samo lani pridobilo 1,3 milijona.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997, ime pa si je med širšo javnostjo ustvarilo predvsem s serijo seksi, včasih celo kontroverznih oglasov. V zadnjih mesecih je spremenilo strategijo oglaševanja, predvsem zato, ker si želijo ustvariti bolj zrel videz. Vodenje podjetja je v začetku leta 2013 prevzel Blake Irving, pod katerim je GoDaddy kupil nekatere druge startupe z  namenom širitve nabora storitev.

GoDaddy je v letošnjem prvem četrtletju zabeležil 320 milijonov dolarjev prometa, lani v istem obdobju pa 262 milijonov dolarjev, kar predstavlja 22,14-odstotno povečanje. Če se bodo investitorjem te številke zdele dovolj močne, bi lahko javna ponudba delnic stekla gladko. V nasprotnem primeru pa se bo podjetje moralo soočiti z negativnimi vplivi.

Pod ponudbo se podpisujejo Morgan Stanley, J.P Morgan in Citigroup. Pri transakciji pa pomagajo tudi Barclays, Deutsche Bank in RBC Capital Markets.

GoDaddy tokrat drugič poizkuša z javno ponudbo delnic. Prvič so se za to odločili leta 2006, a nato ponudbo umaknili, ker niso dosegli želene cene. 

Vir: FoxBusiness

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje