GoDaddy pred javno ponudbo delnic

Spletni gigant GoDaddy, ki se ukvarja s prodajo domen za spletne strani, je na poti do javne ponudbe delnic. Kot je znano, v ponudbi načrtujejo zbrati 100 milijonov dolarjev, čeprav se morda številka še nekoliko spremeni.
GoDaddy pred javno ponudbo delnic

GoDaddy slovi tudi po zanimivih oglasih. (Vir: FreeImages)

Podjetje je imelo lani 1,1 milijarde dolarjev prihodkov, leta 2012 pa 911 milijonov dolarjev. A vseeno ni profitabilno, saj je imelo lani 201 milijonov dolarjev izgube in 279 milijonov leto poprej. GoDaddy, ki se poleg prodaje domen – upravlja kar s 57 milijoni domen – ukvarja tudi s spletnim nastopom majhnih podjetij, ima 12 milijonov strank, pri čemer jih je samo lani pridobilo 1,3 milijona.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997, ime pa si je med širšo javnostjo ustvarilo predvsem s serijo seksi, včasih celo kontroverznih oglasov. V zadnjih mesecih je spremenilo strategijo oglaševanja, predvsem zato, ker si želijo ustvariti bolj zrel videz. Vodenje podjetja je v začetku leta 2013 prevzel Blake Irving, pod katerim je GoDaddy kupil nekatere druge startupe z  namenom širitve nabora storitev.

GoDaddy je v letošnjem prvem četrtletju zabeležil 320 milijonov dolarjev prometa, lani v istem obdobju pa 262 milijonov dolarjev, kar predstavlja 22,14-odstotno povečanje. Če se bodo investitorjem te številke zdele dovolj močne, bi lahko javna ponudba delnic stekla gladko. V nasprotnem primeru pa se bo podjetje moralo soočiti z negativnimi vplivi.

Pod ponudbo se podpisujejo Morgan Stanley, J.P Morgan in Citigroup. Pri transakciji pa pomagajo tudi Barclays, Deutsche Bank in RBC Capital Markets.

GoDaddy tokrat drugič poizkuša z javno ponudbo delnic. Prvič so se za to odločili leta 2006, a nato ponudbo umaknili, ker niso dosegli želene cene. 

Vir: FoxBusiness

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje