GoDaddy pred javno ponudbo delnic

Spletni gigant GoDaddy, ki se ukvarja s prodajo domen za spletne strani, je na poti do javne ponudbe delnic. Kot je znano, v ponudbi načrtujejo zbrati 100 milijonov dolarjev, čeprav se morda številka še nekoliko spremeni.
GoDaddy pred javno ponudbo delnic

GoDaddy slovi tudi po zanimivih oglasih. (Vir: FreeImages)

Podjetje je imelo lani 1,1 milijarde dolarjev prihodkov, leta 2012 pa 911 milijonov dolarjev. A vseeno ni profitabilno, saj je imelo lani 201 milijonov dolarjev izgube in 279 milijonov leto poprej. GoDaddy, ki se poleg prodaje domen – upravlja kar s 57 milijoni domen – ukvarja tudi s spletnim nastopom majhnih podjetij, ima 12 milijonov strank, pri čemer jih je samo lani pridobilo 1,3 milijona.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997, ime pa si je med širšo javnostjo ustvarilo predvsem s serijo seksi, včasih celo kontroverznih oglasov. V zadnjih mesecih je spremenilo strategijo oglaševanja, predvsem zato, ker si želijo ustvariti bolj zrel videz. Vodenje podjetja je v začetku leta 2013 prevzel Blake Irving, pod katerim je GoDaddy kupil nekatere druge startupe z  namenom širitve nabora storitev.

GoDaddy je v letošnjem prvem četrtletju zabeležil 320 milijonov dolarjev prometa, lani v istem obdobju pa 262 milijonov dolarjev, kar predstavlja 22,14-odstotno povečanje. Če se bodo investitorjem te številke zdele dovolj močne, bi lahko javna ponudba delnic stekla gladko. V nasprotnem primeru pa se bo podjetje moralo soočiti z negativnimi vplivi.

Pod ponudbo se podpisujejo Morgan Stanley, J.P Morgan in Citigroup. Pri transakciji pa pomagajo tudi Barclays, Deutsche Bank in RBC Capital Markets.

GoDaddy tokrat drugič poizkuša z javno ponudbo delnic. Prvič so se za to odločili leta 2006, a nato ponudbo umaknili, ker niso dosegli želene cene. 

Vir: FoxBusiness

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje