Google napoveduje Android TV

Nekaj dni zatem, ko je Amazon na tržišče vstopil s Fire TV, digitalnim večpredstavnostnim predvajalnikom in mikrokonzolo z daljinskim upravljavcem, je Google naznanil prihod Android TV. Platforma, pri kateri sodelujejo največji ponudniki video aplikacij, bo v prvi vrsti namenjena zabavi.
Google napoveduje Android TV

Android TV (Vir slike: The Verge)

Google se pripravlja na lansiranje svojega set-top boxa (STB), naprave, ki uporabniku omogoča spremembo digitalnega signala v ustrezno obliko, s tem pa sprejem slike in zvoka na njegovem televizorju. Z novo platformo Android TV, osnovano na Androidu, se Google podaja v boj s tekmeci Fire TV, Apple TV in Roku.

Kot je jasno, bo Android TV v prvi vrsti namenjen zabavi. Naprava bo primerna tudi za igralne pustolovščine. Platforma bo enostavnejša kot Google TV, ki jo je spletni mogotec lansiral leta 2010, z namenom, da televizorji postanejo večja različica pametnih mobilnikov.

Android TV bo podpiral tudi glasovno izbiranje in se predvsem osredotočal na enostavno in hitro iskanje vsebine – v treh klikih bi z domače strani prikrmarili do želene vsebine. V uporabniškem vmesniku bodo na voljo »kartice« za posamezen film, oddajo, aplikacijo ali igro, skozi katere se bo uporabnik sprehajal z daljinskim upravljavcem, ki ga bo lahko uporabil tudi kot igralni pripomoček.

Poleg različnih aplikacij bo Android TV ponujal Googlove lastne aplikacije: YouTube, Hangouts, pa tudi druge, kot so Vevo, Netflix, Hulu, Pandora in igre.

Video in igralne konzole v enem so očitno nova smer v svetu zabavne tehnologije. Pred dnevi je namreč Amazon predstavil Fire TV, večpredstavnostni pretočni predvajalnik, ki je hkrati tudi igralna konzola. Fire TV, ki temelji na Androidu in HTML, je s trenutno konkurenco pometel s ceno; stane namreč le 99 dolarjev.

Vir: The Verge

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje