Google napoveduje Android TV

Nekaj dni zatem, ko je Amazon na tržišče vstopil s Fire TV, digitalnim večpredstavnostnim predvajalnikom in mikrokonzolo z daljinskim upravljavcem, je Google naznanil prihod Android TV. Platforma, pri kateri sodelujejo največji ponudniki video aplikacij, bo v prvi vrsti namenjena zabavi.
Google napoveduje Android TV

Android TV (Vir slike: The Verge)

Google se pripravlja na lansiranje svojega set-top boxa (STB), naprave, ki uporabniku omogoča spremembo digitalnega signala v ustrezno obliko, s tem pa sprejem slike in zvoka na njegovem televizorju. Z novo platformo Android TV, osnovano na Androidu, se Google podaja v boj s tekmeci Fire TV, Apple TV in Roku.

Kot je jasno, bo Android TV v prvi vrsti namenjen zabavi. Naprava bo primerna tudi za igralne pustolovščine. Platforma bo enostavnejša kot Google TV, ki jo je spletni mogotec lansiral leta 2010, z namenom, da televizorji postanejo večja različica pametnih mobilnikov.

Android TV bo podpiral tudi glasovno izbiranje in se predvsem osredotočal na enostavno in hitro iskanje vsebine – v treh klikih bi z domače strani prikrmarili do želene vsebine. V uporabniškem vmesniku bodo na voljo »kartice« za posamezen film, oddajo, aplikacijo ali igro, skozi katere se bo uporabnik sprehajal z daljinskim upravljavcem, ki ga bo lahko uporabil tudi kot igralni pripomoček.

Poleg različnih aplikacij bo Android TV ponujal Googlove lastne aplikacije: YouTube, Hangouts, pa tudi druge, kot so Vevo, Netflix, Hulu, Pandora in igre.

Video in igralne konzole v enem so očitno nova smer v svetu zabavne tehnologije. Pred dnevi je namreč Amazon predstavil Fire TV, večpredstavnostni pretočni predvajalnik, ki je hkrati tudi igralna konzola. Fire TV, ki temelji na Androidu in HTML, je s trenutno konkurenco pometel s ceno; stane namreč le 99 dolarjev.

Vir: The Verge

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje