Google napoveduje Android TV

Avtor — 21.04.2014
Nekaj dni zatem, ko je Amazon na tržišče vstopil s Fire TV, digitalnim večpredstavnostnim predvajalnikom in mikrokonzolo z daljinskim upravljavcem, je Google naznanil prihod Android TV. Platforma, pri kateri sodelujejo največji ponudniki video aplikacij, bo v prvi vrsti namenjena zabavi.
Google napoveduje Android TV

Android TV (Vir slike: The Verge)

Google se pripravlja na lansiranje svojega set-top boxa (STB), naprave, ki uporabniku omogoča spremembo digitalnega signala v ustrezno obliko, s tem pa sprejem slike in zvoka na njegovem televizorju. Z novo platformo Android TV, osnovano na Androidu, se Google podaja v boj s tekmeci Fire TV, Apple TV in Roku.

Kot je jasno, bo Android TV v prvi vrsti namenjen zabavi. Naprava bo primerna tudi za igralne pustolovščine. Platforma bo enostavnejša kot Google TV, ki jo je spletni mogotec lansiral leta 2010, z namenom, da televizorji postanejo večja različica pametnih mobilnikov.

Android TV bo podpiral tudi glasovno izbiranje in se predvsem osredotočal na enostavno in hitro iskanje vsebine – v treh klikih bi z domače strani prikrmarili do želene vsebine. V uporabniškem vmesniku bodo na voljo »kartice« za posamezen film, oddajo, aplikacijo ali igro, skozi katere se bo uporabnik sprehajal z daljinskim upravljavcem, ki ga bo lahko uporabil tudi kot igralni pripomoček.

Poleg različnih aplikacij bo Android TV ponujal Googlove lastne aplikacije: YouTube, Hangouts, pa tudi druge, kot so Vevo, Netflix, Hulu, Pandora in igre.

Video in igralne konzole v enem so očitno nova smer v svetu zabavne tehnologije. Pred dnevi je namreč Amazon predstavil Fire TV, večpredstavnostni pretočni predvajalnik, ki je hkrati tudi igralna konzola. Fire TV, ki temelji na Androidu in HTML, je s trenutno konkurenco pometel s ceno; stane namreč le 99 dolarjev.

Vir: The Verge

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje