Google napoveduje Android TV

Nekaj dni zatem, ko je Amazon na tržišče vstopil s Fire TV, digitalnim večpredstavnostnim predvajalnikom in mikrokonzolo z daljinskim upravljavcem, je Google naznanil prihod Android TV. Platforma, pri kateri sodelujejo največji ponudniki video aplikacij, bo v prvi vrsti namenjena zabavi.
Google napoveduje Android TV

Android TV (Vir slike: The Verge)

Google se pripravlja na lansiranje svojega set-top boxa (STB), naprave, ki uporabniku omogoča spremembo digitalnega signala v ustrezno obliko, s tem pa sprejem slike in zvoka na njegovem televizorju. Z novo platformo Android TV, osnovano na Androidu, se Google podaja v boj s tekmeci Fire TV, Apple TV in Roku.

Kot je jasno, bo Android TV v prvi vrsti namenjen zabavi. Naprava bo primerna tudi za igralne pustolovščine. Platforma bo enostavnejša kot Google TV, ki jo je spletni mogotec lansiral leta 2010, z namenom, da televizorji postanejo večja različica pametnih mobilnikov.

Android TV bo podpiral tudi glasovno izbiranje in se predvsem osredotočal na enostavno in hitro iskanje vsebine – v treh klikih bi z domače strani prikrmarili do želene vsebine. V uporabniškem vmesniku bodo na voljo »kartice« za posamezen film, oddajo, aplikacijo ali igro, skozi katere se bo uporabnik sprehajal z daljinskim upravljavcem, ki ga bo lahko uporabil tudi kot igralni pripomoček.

Poleg različnih aplikacij bo Android TV ponujal Googlove lastne aplikacije: YouTube, Hangouts, pa tudi druge, kot so Vevo, Netflix, Hulu, Pandora in igre.

Video in igralne konzole v enem so očitno nova smer v svetu zabavne tehnologije. Pred dnevi je namreč Amazon predstavil Fire TV, večpredstavnostni pretočni predvajalnik, ki je hkrati tudi igralna konzola. Fire TV, ki temelji na Androidu in HTML, je s trenutno konkurenco pometel s ceno; stane namreč le 99 dolarjev.

Vir: The Verge

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje