Google napoveduje Android TV

Nekaj dni zatem, ko je Amazon na tržišče vstopil s Fire TV, digitalnim večpredstavnostnim predvajalnikom in mikrokonzolo z daljinskim upravljavcem, je Google naznanil prihod Android TV. Platforma, pri kateri sodelujejo največji ponudniki video aplikacij, bo v prvi vrsti namenjena zabavi.
Google napoveduje Android TV

Android TV (Vir slike: The Verge)

Google se pripravlja na lansiranje svojega set-top boxa (STB), naprave, ki uporabniku omogoča spremembo digitalnega signala v ustrezno obliko, s tem pa sprejem slike in zvoka na njegovem televizorju. Z novo platformo Android TV, osnovano na Androidu, se Google podaja v boj s tekmeci Fire TV, Apple TV in Roku.

Kot je jasno, bo Android TV v prvi vrsti namenjen zabavi. Naprava bo primerna tudi za igralne pustolovščine. Platforma bo enostavnejša kot Google TV, ki jo je spletni mogotec lansiral leta 2010, z namenom, da televizorji postanejo večja različica pametnih mobilnikov.

Android TV bo podpiral tudi glasovno izbiranje in se predvsem osredotočal na enostavno in hitro iskanje vsebine – v treh klikih bi z domače strani prikrmarili do želene vsebine. V uporabniškem vmesniku bodo na voljo »kartice« za posamezen film, oddajo, aplikacijo ali igro, skozi katere se bo uporabnik sprehajal z daljinskim upravljavcem, ki ga bo lahko uporabil tudi kot igralni pripomoček.

Poleg različnih aplikacij bo Android TV ponujal Googlove lastne aplikacije: YouTube, Hangouts, pa tudi druge, kot so Vevo, Netflix, Hulu, Pandora in igre.

Video in igralne konzole v enem so očitno nova smer v svetu zabavne tehnologije. Pred dnevi je namreč Amazon predstavil Fire TV, večpredstavnostni pretočni predvajalnik, ki je hkrati tudi igralna konzola. Fire TV, ki temelji na Androidu in HTML, je s trenutno konkurenco pometel s ceno; stane namreč le 99 dolarjev.

Vir: The Verge

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje