Google spodbuja dekleta k programiranju

»Made with Code« je nova Googlova iniciativa, s katero želijo spodbujati bodoče programerke. Med diplomanti računalništva in informatike je v Ameriki samo 18 % deklet, zato bo Google v naslednjih treh letih vložil 50 milijonov dolarjev, da bi ta odstotek zvišal.
Google spodbuja dekleta k programiranju

3D-natisnjena zapestnica (Vir: madewithcode.com)

Google je pred dnevi v New Yorku gostil tudi dogodek Made With Code, kjer sta srednješolska dekleta k računalništvu spodbujali Mindy Kaling, ameriška igralka, in Chelsea Clinton, hčerka nekdanjega ameriškega predsednika.

Na dogodek je prišlo več kot 150 ameriških srednješolk, vključno z lokalnimi skupinami skavtinj in programerskih podmladkov. Mindy Kaling, ki je povezovala prireditev, so se na odru pridružile še podpredsednica Google X Megan Smith, podpredsednica Clintonove fundacije Chelsea Clinton, stvariteljica iLuminate tehnologije Miral Kotb, Pixarjeva direktorica fotografije Danielle Feinberg in soustanoviteljica UNICEF Innovation Erica Kochi.

Feinbergova, ki je delala pri filmih, kot so Pogum (Brave), Iskanje malega Nema (Finding Nemo) in Pošasti iz omare (Monsters, Inc.) je navzočim govorila o svojih izkušnjah s programiranjem in kako je to zaznamovalo njeno kariero. Poudarila je predvsem to, da je programiranje lahko zabavno.

Po tem, ko je vsaka izmed govornic z občinstvom delila svojo osebno izkušnjo s programiranjem, je zbrano množico razveselil švedski house duet Icona pop. Nastop je vključeval tudi robotske plesalce v svetlobnih oblekah, ki so s tehnologijo iLuminate udeleženkam v živo demonstrirali, kako lahko združijo programiranje in ples.  

Dekleta so imela nato možnost, da preizkusijo različne demonstracije – od praktičnih do zabavnih. Preizkušale so lahko virtualne obleke, oblikovanje 3D-natisljivih zapestnic in ustvarjanje plesnega avatarja.

Made With Code ni le enkraten dogodek. Google je v ta namen pripravil spletišče madewithcode.com, ki ponuja tudi seznam programerskih druženj in projektov, Google Helpouts pa ponuja tudi tečaje z razlagami programerskih konceptov.  

Vir: Mashable.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje