Google spodbuja dekleta k programiranju

»Made with Code« je nova Googlova iniciativa, s katero želijo spodbujati bodoče programerke. Med diplomanti računalništva in informatike je v Ameriki samo 18 % deklet, zato bo Google v naslednjih treh letih vložil 50 milijonov dolarjev, da bi ta odstotek zvišal.
Google spodbuja dekleta k programiranju

3D-natisnjena zapestnica (Vir: madewithcode.com)

Google je pred dnevi v New Yorku gostil tudi dogodek Made With Code, kjer sta srednješolska dekleta k računalništvu spodbujali Mindy Kaling, ameriška igralka, in Chelsea Clinton, hčerka nekdanjega ameriškega predsednika.

Na dogodek je prišlo več kot 150 ameriških srednješolk, vključno z lokalnimi skupinami skavtinj in programerskih podmladkov. Mindy Kaling, ki je povezovala prireditev, so se na odru pridružile še podpredsednica Google X Megan Smith, podpredsednica Clintonove fundacije Chelsea Clinton, stvariteljica iLuminate tehnologije Miral Kotb, Pixarjeva direktorica fotografije Danielle Feinberg in soustanoviteljica UNICEF Innovation Erica Kochi.

Feinbergova, ki je delala pri filmih, kot so Pogum (Brave), Iskanje malega Nema (Finding Nemo) in Pošasti iz omare (Monsters, Inc.) je navzočim govorila o svojih izkušnjah s programiranjem in kako je to zaznamovalo njeno kariero. Poudarila je predvsem to, da je programiranje lahko zabavno.

Po tem, ko je vsaka izmed govornic z občinstvom delila svojo osebno izkušnjo s programiranjem, je zbrano množico razveselil švedski house duet Icona pop. Nastop je vključeval tudi robotske plesalce v svetlobnih oblekah, ki so s tehnologijo iLuminate udeleženkam v živo demonstrirali, kako lahko združijo programiranje in ples.  

Dekleta so imela nato možnost, da preizkusijo različne demonstracije – od praktičnih do zabavnih. Preizkušale so lahko virtualne obleke, oblikovanje 3D-natisljivih zapestnic in ustvarjanje plesnega avatarja.

Made With Code ni le enkraten dogodek. Google je v ta namen pripravil spletišče madewithcode.com, ki ponuja tudi seznam programerskih druženj in projektov, Google Helpouts pa ponuja tudi tečaje z razlagami programerskih konceptov.  

Vir: Mashable.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje