Google spodbuja dekleta k programiranju

Avtor — 25.06.2014
»Made with Code« je nova Googlova iniciativa, s katero želijo spodbujati bodoče programerke. Med diplomanti računalništva in informatike je v Ameriki samo 18 % deklet, zato bo Google v naslednjih treh letih vložil 50 milijonov dolarjev, da bi ta odstotek zvišal.
Google spodbuja dekleta k programiranju

3D-natisnjena zapestnica (Vir: madewithcode.com)

Google je pred dnevi v New Yorku gostil tudi dogodek Made With Code, kjer sta srednješolska dekleta k računalništvu spodbujali Mindy Kaling, ameriška igralka, in Chelsea Clinton, hčerka nekdanjega ameriškega predsednika.

Na dogodek je prišlo več kot 150 ameriških srednješolk, vključno z lokalnimi skupinami skavtinj in programerskih podmladkov. Mindy Kaling, ki je povezovala prireditev, so se na odru pridružile še podpredsednica Google X Megan Smith, podpredsednica Clintonove fundacije Chelsea Clinton, stvariteljica iLuminate tehnologije Miral Kotb, Pixarjeva direktorica fotografije Danielle Feinberg in soustanoviteljica UNICEF Innovation Erica Kochi.

Feinbergova, ki je delala pri filmih, kot so Pogum (Brave), Iskanje malega Nema (Finding Nemo) in Pošasti iz omare (Monsters, Inc.) je navzočim govorila o svojih izkušnjah s programiranjem in kako je to zaznamovalo njeno kariero. Poudarila je predvsem to, da je programiranje lahko zabavno.

Po tem, ko je vsaka izmed govornic z občinstvom delila svojo osebno izkušnjo s programiranjem, je zbrano množico razveselil švedski house duet Icona pop. Nastop je vključeval tudi robotske plesalce v svetlobnih oblekah, ki so s tehnologijo iLuminate udeleženkam v živo demonstrirali, kako lahko združijo programiranje in ples.  

Dekleta so imela nato možnost, da preizkusijo različne demonstracije – od praktičnih do zabavnih. Preizkušale so lahko virtualne obleke, oblikovanje 3D-natisljivih zapestnic in ustvarjanje plesnega avatarja.

Made With Code ni le enkraten dogodek. Google je v ta namen pripravil spletišče madewithcode.com, ki ponuja tudi seznam programerskih druženj in projektov, Google Helpouts pa ponuja tudi tečaje z razlagami programerskih konceptov.  

Vir: Mashable.com

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje