Huffington Post: slovenski FlyKly bo spremenil svet!

Ameriški spletni časopis Huffington Post je objavil seznam enajstih preprostih inovacij, ki bi po njegovem mnenju lahko spremenile svet. Na seznamu se je pojavilo tudi pametno kolo, za katerim stoji ekipa slovenskih podjetnikov FlyKly.
Huffington Post: slovenski FlyKly bo spremenil svet!

FlyKly se je znašel na seznamu enajstih inovacij, ki bi lahko spremenile svet (Vir slike: Kickstarter)

Kot pravijo pri Huffington Postu, preproste tehnologije lahko resnično spremenijo svet. Katere so te? Njihov seznam zaokrožuje enajst projektov. Poglejmo, katere.

Po njihovem mnenju bi lahko naslednji projekti spremenili svet: posebni žvečilni gumi Sweet Bites, ki izboljšuje stanje naših zob (po nekaterih podatkih kar štiri milijarde ljudi po svetu trpi zaradi ustnih bolezni, kot je vnetje dlesni), ščitnik za zobe, ki ima vgrajene senzorje, omogoča pa odkrivanje pretresa oziroma poškodb možganov, orodje SwipeSense, prenosno razkužilo za roke, neskočna pekarna, ki bi prav prišla zlasti v državah v razvoju – gre za pečico, ki jo sestavljajo reciklirani naftni sodi, les, bambus in glina, njen glavni namen pa je varčevanje z energijo in preprečevanje širjenja bolezni -, prenosna naprava, ki filtrira vodo – zmožna je prefiltrirati od 13 tisoč do 22 tisoč litrov vode -, pametna pipa, ki preverja, ali v javnih vodnih sistemih morda kje pušča, žepni spektrometer SCiO, ki nam daje vpogled, koliko kalorij in drugih kemičnih sestavin vsebuje hrana (projekt je na Kickstarterju zbral več kot dva milijona dolarjev), pametni tuš OrbSys, ki ponovno uporabi vodo (vsako leto samo v ZDA med tuširanjem zavržejo več kot 5,4 milijonov litrov vode), pakiranje s pomočjo gob, ki bi nadomestile plastiko, tkanina Power Felt, ki izkorišča telesno toplo za proizvajanje električne energije, in kot omenjeno – pametno kolo FlyKly.

Huffington Post piše, da gre za kolo z vgrajenim električnim motorjem in vmesnikom, ki ga lahko uporabimo na vsakem kolesu. Doseže lahko 32 kilometrov na uro, omogoča pa tudi zaščito pred tatovi, in sicer s sinhronizacijo s pametnim telefonom. Za vse tiste, ki radi spremljajo, kako močno poganjajo pedala in koliko kilometrov so že prevozili, pa nudi tudi spremljanje omenjenih parametrov.

FlyKly je zbral 700 tisoč dolarjev >>

Spomnimo, FlyKly je na Kickstarterju zbral kar sedemkrat več sredstev, kot je ekipa načrtovala (700 tisoč dolarjev). Inovativni projekt je prepoznalo že kar nekaj tujih medijev, med njimi tudi spletna stran Mashable, ki ga je pred meseci uvrstila na lestvico 14 Kickstarter projektov, katerih inovacije z zanimanjem pričakujejo v letu 2014. Uvrstili so ga na visoko drugo mesto.

Vir: Huffington Post

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje