Huje, kot izgubljanje ključev, je pozabljanje gesel

Pozabljanje gesel za spletne račune je celo bolj moteče kot pozabljanje oziroma izgubljanje hišnih ključev, slaba baterija telefona ali prejemanje nezaželene pošte. Kot kaže nova raziskava, je poznavanje gesel doseglo novo raven.
Huje, kot izgubljanje ključev, je pozabljanje gesel

Pozabljanje gesel je huje kot izguba ključev (Vir slike: YouTube).

Raje kot to, da bi ugotavljali svoja gesla, bi eden od šestih vprašanih sedel zraven osebe, ki bi glasno govorila po telefonu, 17 odstotkov bi si za eno leto namestilo pesem Macarena za zvonenje, 12 odstotkov bi raje preživelo let ob jokajočem se otroku.

Kot pravi Barry Scott, ki je na čelu podjetja Centrify, ki je izvedlo raziskavo, izsledki kažejo, kako močno smo pod vplivom številnih frustracij, ki jih prinašajo nove naprave, omrežja, aplikacije, elektronska pošta in kupica spletnih strani, ki omogočajo spletne nakupe.

Ne zapisujte si gesel, poskušajte si vse zapomniti

Več kot četrtina vprašanih vtipka geslo na spletnih straneh več kot desetkrat dnevno, letno več kot 4000-krat. »Svetujejo nam, naj si jih ne zapisujemo oziroma ne uporabljamo enaka gesla za različne storitve, zato je izredno težko imeti dober nadzor nad memoriranjem vseh gesel,« dodaja Scott.

Skoraj dva od desetih menita, da je njuno geslo izredno varno

Več kot tretjina vprašanih ima račune, do katerih ne more več dostopati, ker so pozabili geslo, 28 odstotkov pa vsaj enkrat na mesec vpiše napačno geslo. So pa med njimi tudi takšni, ki se zavedajo, kako pomembna je varnost njihovih elektronskih predalov, zato pogosteje menjajo gesla. Eden od petih menja svoje geslo vsaj enkrat mesečno, osem odstotkov celo vsak teden. Medtem ko je raziskava na eni strani spoznala takšne, ki ne zaupajo spletu, pa so drugi strani takšni, ki mu povsem zaupajo. Kar 15 odstotkov vprašanih namreč meni, da je njihovo geslo izredno varno. Ga zato sploh ne menjajo?

Nova težava, ki čaka vse nas, je naraščajoče število storitev, ki jih želimo uporabljati. Kar 14 odstotkov vprašanih pričakuje, da bodo v naslednjih petih letih imeli že več kot 100 gesel.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje