Huje, kot izgubljanje ključev, je pozabljanje gesel

Pozabljanje gesel za spletne račune je celo bolj moteče kot pozabljanje oziroma izgubljanje hišnih ključev, slaba baterija telefona ali prejemanje nezaželene pošte. Kot kaže nova raziskava, je poznavanje gesel doseglo novo raven.
Huje, kot izgubljanje ključev, je pozabljanje gesel

Pozabljanje gesel je huje kot izguba ključev (Vir slike: YouTube).

Raje kot to, da bi ugotavljali svoja gesla, bi eden od šestih vprašanih sedel zraven osebe, ki bi glasno govorila po telefonu, 17 odstotkov bi si za eno leto namestilo pesem Macarena za zvonenje, 12 odstotkov bi raje preživelo let ob jokajočem se otroku.

Kot pravi Barry Scott, ki je na čelu podjetja Centrify, ki je izvedlo raziskavo, izsledki kažejo, kako močno smo pod vplivom številnih frustracij, ki jih prinašajo nove naprave, omrežja, aplikacije, elektronska pošta in kupica spletnih strani, ki omogočajo spletne nakupe.

Ne zapisujte si gesel, poskušajte si vse zapomniti

Več kot četrtina vprašanih vtipka geslo na spletnih straneh več kot desetkrat dnevno, letno več kot 4000-krat. »Svetujejo nam, naj si jih ne zapisujemo oziroma ne uporabljamo enaka gesla za različne storitve, zato je izredno težko imeti dober nadzor nad memoriranjem vseh gesel,« dodaja Scott.

Skoraj dva od desetih menita, da je njuno geslo izredno varno

Več kot tretjina vprašanih ima račune, do katerih ne more več dostopati, ker so pozabili geslo, 28 odstotkov pa vsaj enkrat na mesec vpiše napačno geslo. So pa med njimi tudi takšni, ki se zavedajo, kako pomembna je varnost njihovih elektronskih predalov, zato pogosteje menjajo gesla. Eden od petih menja svoje geslo vsaj enkrat mesečno, osem odstotkov celo vsak teden. Medtem ko je raziskava na eni strani spoznala takšne, ki ne zaupajo spletu, pa so drugi strani takšni, ki mu povsem zaupajo. Kar 15 odstotkov vprašanih namreč meni, da je njihovo geslo izredno varno. Ga zato sploh ne menjajo?

Nova težava, ki čaka vse nas, je naraščajoče število storitev, ki jih želimo uporabljati. Kar 14 odstotkov vprašanih pričakuje, da bodo v naslednjih petih letih imeli že več kot 100 gesel.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje