BLOG MARKETING DELAVNICA

Imate občutek, da ste premalo produktivni?

V podjetništvu je produktivnost zelo pomembna, a študije kažejo, da povprečni zaposleni, ki na delovnem mestu preživi 45 ur tedensko, ni vedno dovolj učinkovit: kar 17 delovnih ur na teden namreč porabi povsem neproduktivno.
Imate občutek, da ste premalo produktivni?

Imate občutek, da ste premalo produktivni? (Vir slike: Freeimages.com)

Pri spletni reviji Business Insider so se po odgovore na vprašanje, kako postati bolj produktiven na delovnem mestu, obrnili na Timothyja Ferrisa, avtorja knjižne uspešnice 4-urni delovni teden, v kateri je opisal svoje potovanje od preobremenjenega in premalo plačanega uslužbenca do bogataša, ki kljub delu uspe imeti še dovolj časa, da lahko sledi svojim sanjam in ima številne hobije, v katerih neizmerno uživa. 

Poglejmo si njegovih šest korakov do večje produktivnosti.  

1. korak: Poskrbite za to, da boste delo pričeli umirjeni.

Z mirnimi mislimi se boste lažje osredotočili na svoje delo ter ga opravili veliko hitreje. Toda neredko se zgodi, da že zgodaj zjutraj, ko komaj vstopite v svojo pisarno, vaš notranji mir zmoti neprestano zvonjenje telefonov, nova in nova elektronska pisma, prošnje sodelavcev… Takšnega dne nato ne morete preživeti drugače, kot da zgolj odgovarjate na klice in pisma. To pa pomeni, da vam bo zmanjkalo časa za opravila, ki so zares pomembna. 

Ferriss prav zaradi tega prvih 90 minut dneva preživi v miru in v rutini, s čimer si zmanjša anksioznost in postane bolj produktiven. 

2. korak: Zjutraj ne preverjajte elektronske pošte. 

Marsikdo ima navado, da zjutraj najprej preveri elektronsko pošto in nato še vse novosti na družbenih medijih. Toda produktivni ljudje se zavedajo, da se s takšnim početjem zgolj pripravijo na gašenje požarov, ne pa na opravljanje tistih opravil, ki so zares pomembna. Najboljši del dneva namenite svojim prioritetam, ne željam in prošnjam drugih ljudi. 

Ferriss dobro ve, da elektronska pošta pri bralcu povzroča stres, kar vodi v slabšo učinkovitost, zato se najprej mirno loti tistih opravil, ki so zanj zares pomembna, šele po uri ali dveh na delovnem mestu pa preveri še e-pošto.

3. korak: Vprašajte se, ali je zastavljeno nalogo sploh treba opraviti?

Veliko ljudi se sprašuje, kako je mogoče postoriti prav vsa opravila. Toda pravo vprašanje bi se moralo glasiti: Ali je sploh potrebno opraviti vse te naloge? 

Ferriss meni, da je eden najhujših problemov, s katerim se sooča sodobni zaposleni, prav ta, da se fokusira zgolj na to, kako bi opravila dokončal hitro, nikoli pa se ne vpraša, ali je to opravilo sploh potrebno opraviti. 

4. korak: Znebite se vseh motečih dejavnikov. 

Ko se lotevate opravil, morate nujno odstraniti vse distrakcije v obliki računalnikov, mobilnih telefonov, tablic, radia in televizije. V nasprotnem primeru bo vaša pozornost hitro pošla, kar pomeni, da ne boste mogli biti produktivni.

Ferriss se zaveda moči fokusa, a prav tako ve, da lahko do njega pride zgolj tako, da odstrani vse moteče dejavnike in se zapre v neprodušno zaprto sobo, iz katere odstrani vso nepotrebno tehnologijo.

5. korak: Potrebujete dober sistem dela. 

Produktivni ljudje nikoli zgolj ne čakajo na uspeh, temveč imajo sistem dela, ki mu vneto sledijo. Gre za rutino, ki temelji na dobro premišljenem in preračunanem načrtu, ki jih počasi, a zanesljivo pripelje do uspeha.

Tudi Ferriss si vedno pripravi načrt za delo, saj nerad prepusti usodo v roke svoje samodiscipline, ki morda bo, morda pa tudi ne bo dovolj močna.

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij?

6. korak: Že danes določite cilje za jutrišnji dan. 

Z določanjem ciljev za jutrišnji dan boste, ko se boste zbudili, točno vedeli, kaj morate storiti in veliko bolj verjetno je, da se ne boste pustili motiti zunanjim, nepričakovanim dejavnikom. 

Ferriss si prav zaradi tega vsak večer po zaključku dela določi dva najpomembnejša opravila za naslednji dan in si ju zapiše na list papirja. Tako z rutino zaključi delovnik in si močno olajša dan, ki ga čaka, saj mu zjutraj ne bo potrebno razmišljati, kaj je tisto, kar mora najprej napraviti. 

Vir: Business Insider

Vabimo vas na delavnico Maksimalna produktivnost!
Datum: 24. 11. 2015 od 16:00 do 19:00
Kraj: NLB Center inovativnega podjetništva
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Vam datum ne ustreza? Prijavite se na obveščanje in vsebinske e-novice tukaj >>

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu. Preberite več >>

Nejc Zupan: »Podjetja, ki ne bodo delala na daljavo, čez desetletje, dve ali tri ne bodo več obstajala«

Nejc Zupan: »Podjetja, ki ne bodo delala na daljavo, čez desetletje, dve ali tri ne bodo več obstajala«

V sodobnem svetu so geografsko razpršene ekipe vedno bolj pogoste, saj moderna tehnologija posameznikom s celega sveta omogoča sprotno sodelovanje. Delo na daljavo vključuje različne izzive – v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov, kako se soočiti z njimi. Preberite več >>

Ideje za pokončno podjetniško držo in razbremenitev stresnega dneva

Ideje za pokončno podjetniško držo in razbremenitev stresnega dneva

Prav vsak podjetnik dobro ve, kako pomembno je redno tedensko gibanje za ohranjanje zdravja in vitalnosti. Vendar realnost je žal taka, da pri napetem podjetniškem življenjskem slogu pogosto zmanjka volje in energije za šport ter redno telesno aktivnost. Preberite več >>

Želite biti bolj produktivni? Znebite se škodljivih navad

Želite biti bolj produktivni? Znebite se škodljivih navad

Večja produktivnost ni posledica večje količine dela, temveč pametnejšega delovanja in izkoriščanja vsakega dne. Zastavljeni cilj opraviti več v krajšem času boste lažje dosegli, če se boste znebili slabih navad, ki jih predstavljamo skupaj z nasveti, kako jih premagati. Preberite več >>

Kako ostati fit na službenem potovanju?

Kako ostati fit na službenem potovanju?

Eden največjih izzivov za podjetnike je, kako skrbeti za svoje zdravje, telesno pripravljenost in dobro počutje na stresnih službenih potovanjih. V prispevku predstavljamo nekaj nasvetov, kako lahko s pomočjo preprostih trikov ostanete zdravi in fit tudi na poti. Preberite več >>

Infografika: 10 nasvetov za bolj produktivne sestanke

Infografika: 10 nasvetov za bolj produktivne sestanke

Statistika kaže, da se tržniki in podjetniki udeležijo približno osmih sestankov na teden. Se vam to zdi preveč? Se vam zdi, da na sestankih samo govorite, pri tem pa ne storite nič produktivnega? V prispevku vam predstavljamo 10 nasvetov za bolj produktivne sestanke. Preberite več >>

Uspešen podjetnik je lahko le zdrav podjetnik

Uspešen podjetnik je lahko le zdrav podjetnik

Stres, trdo delo in neskončna vrsta izzivov, ki jim botruje nepopustljiv podjetniški duh - to je prava podoba življenjskega stila vsakega podjetnika. Vsekakor pester in unikaten življenjski stil, vendar potrebno je poskrbeti tudi za zdravje. Udeležite se delavnice, kjer boste izvedeli vse o tem. Preberite več >>

Podjetnik, se ti je okoli trebuha začel nabirati šlauf? Ukrepaj takoj!

Podjetnik, se ti je okoli trebuha začel nabirati šlauf? Ukrepaj takoj!

Podjetniško življenje je lahko ena najbolj pestrih življenjskih dogodivščin. Uresničevanje norih idej, spreminjanje sveta, kreativno delo, vznemirljivi izzivi, kovanje strategij za prevlado na trgu in še bi lahko naštevali. Preberite več >>

Kakšen je zajtrk zmagovalnih podjetnikov?

Kakšen je zajtrk zmagovalnih podjetnikov?

Pregovor pravi, da se po jutru dan pozna. Zajtrk za nekatere predstavlja najpomembnejši obrok dneva, za druge pa ne – odvisno od potreb in ciljev posameznika. Za moč in energijo je pomembno, da čez dan telesu zagotovimo temeljno gorivo v obliki ključnih sklopov hranil. Preberite več >>

Video: Kako do kulture velikodušnosti v podjetju?

Video: Kako do kulture velikodušnosti v podjetju?

Zaposleni lahko na svojem delovnem mestu ravnajo kot dajalci, jemalci ali izenačevalci. V TED nastopu organizacijskega psihologa Adama Granta boste spoznali nekaj preprostih strategij, da boste v vašem podjetju uspeli ustvariti kulturo, ki bo dovoljevala največjo produktivnost. Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje