Indiegogo prejel 40 milijonov dolarjev investicije!

Danae Ringelmann, Slava Rubin in Eric Schell, soustanovitelji crowdfunding platforme Indiegogo, so pred kratkim naznanili prejetje investicije v višini 40 milijonov dolarjev. Z novopridobljenimi sredstvi bo Indiegogo poskušal ostati korak pred konkurenco in prodreti v svet.
Indiegogo prejel 40 milijonov dolarjev investicije!

Indiegogo s 40 milijoni dolarjev investicije v svet (Vir slike: mashable)

Danae Ringelmann, Slava Rubin in Eric Schell, soustanovitelji priljubljene spletne crowdfunding platforme Indiegogo, so v torek zjutraj naznanili prejetje investicije v višini 40 milijonov dolarjev od podjetij Institutional Venture Partners in Kleiner Perkins. Skupno je mlada ekipa, ki je leta 2008 v svet podjetništva tako rekoč uvedla koncept množičnega financiranja, zbrala že prek 55 milijonov investicije. 

Z novopridobljenimi sredstvi bodo soustanovitelji z ekipo nadaljevali z razvojem svoje vizije, katero so si zastavili že pred šestimi leti, in sicer da naj Indiegogo postane najbolj odprta platforma za množično financiranje na svetu.

In kako jim kaže? Indiegogo je do danes resda prodrl že v 190 držav sveta, toda pri nadaljnjem prodoru v svet jih močno zavira dejstvo, da uporabnikom omogočajo zgolj angleški jezik, pa tudi dejstvo, da so še do nedavnega kot glavno plačilno valuto ponujali zgolj ameriške dolarje. Šele leta 2012 so uporabnikom omogočili tudi plačevanje z evri, kar pa se je zelo hitro izkazalo za odlično potezo, saj je uporaba Indiegoga v Evropi v tistem letu narasla za kar 300 odstotkov!

Avtorji Indiegoga so si z novimi sredstvi zastavili tudi nove cilje. V prihodnjih nekaj mesecih nameravajo spletno stran prevesti v nove jezike, prav tako bodo na spletno stran dodali možnost plačevanja z nekaterimi novimi valutami, posvetili pa se bodo tudi razvoju mobilne aplikacije za iOS in Android, ki zaenkrat še nista na voljo. V ta namen se bo število zaposlenih do konca leta iz 85 povečalo na 100.

Z uvedbo omenjenih sprememb bo Indiegogo skušal ostati korak pred konkurenco, saj je od njegove ustanovitve leta 2008 pa do danes zraslo več kot 1000 novih crowdfunding platform!

Vir: Mashable

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje