Indiegogo prejel 40 milijonov dolarjev investicije!

Danae Ringelmann, Slava Rubin in Eric Schell, soustanovitelji crowdfunding platforme Indiegogo, so pred kratkim naznanili prejetje investicije v višini 40 milijonov dolarjev. Z novopridobljenimi sredstvi bo Indiegogo poskušal ostati korak pred konkurenco in prodreti v svet.
Indiegogo prejel 40 milijonov dolarjev investicije!

Indiegogo s 40 milijoni dolarjev investicije v svet (Vir slike: mashable)

Danae Ringelmann, Slava Rubin in Eric Schell, soustanovitelji priljubljene spletne crowdfunding platforme Indiegogo, so v torek zjutraj naznanili prejetje investicije v višini 40 milijonov dolarjev od podjetij Institutional Venture Partners in Kleiner Perkins. Skupno je mlada ekipa, ki je leta 2008 v svet podjetništva tako rekoč uvedla koncept množičnega financiranja, zbrala že prek 55 milijonov investicije. 

Z novopridobljenimi sredstvi bodo soustanovitelji z ekipo nadaljevali z razvojem svoje vizije, katero so si zastavili že pred šestimi leti, in sicer da naj Indiegogo postane najbolj odprta platforma za množično financiranje na svetu.

In kako jim kaže? Indiegogo je do danes resda prodrl že v 190 držav sveta, toda pri nadaljnjem prodoru v svet jih močno zavira dejstvo, da uporabnikom omogočajo zgolj angleški jezik, pa tudi dejstvo, da so še do nedavnega kot glavno plačilno valuto ponujali zgolj ameriške dolarje. Šele leta 2012 so uporabnikom omogočili tudi plačevanje z evri, kar pa se je zelo hitro izkazalo za odlično potezo, saj je uporaba Indiegoga v Evropi v tistem letu narasla za kar 300 odstotkov!

Avtorji Indiegoga so si z novimi sredstvi zastavili tudi nove cilje. V prihodnjih nekaj mesecih nameravajo spletno stran prevesti v nove jezike, prav tako bodo na spletno stran dodali možnost plačevanja z nekaterimi novimi valutami, posvetili pa se bodo tudi razvoju mobilne aplikacije za iOS in Android, ki zaenkrat še nista na voljo. V ta namen se bo število zaposlenih do konca leta iz 85 povečalo na 100.

Z uvedbo omenjenih sprememb bo Indiegogo skušal ostati korak pred konkurenco, saj je od njegove ustanovitve leta 2008 pa do danes zraslo več kot 1000 novih crowdfunding platform!

Vir: Mashable

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje