Indiegogo prejel 40 milijonov dolarjev investicije!

Danae Ringelmann, Slava Rubin in Eric Schell, soustanovitelji crowdfunding platforme Indiegogo, so pred kratkim naznanili prejetje investicije v višini 40 milijonov dolarjev. Z novopridobljenimi sredstvi bo Indiegogo poskušal ostati korak pred konkurenco in prodreti v svet.
Indiegogo prejel 40 milijonov dolarjev investicije!

Indiegogo s 40 milijoni dolarjev investicije v svet (Vir slike: mashable)

Danae Ringelmann, Slava Rubin in Eric Schell, soustanovitelji priljubljene spletne crowdfunding platforme Indiegogo, so v torek zjutraj naznanili prejetje investicije v višini 40 milijonov dolarjev od podjetij Institutional Venture Partners in Kleiner Perkins. Skupno je mlada ekipa, ki je leta 2008 v svet podjetništva tako rekoč uvedla koncept množičnega financiranja, zbrala že prek 55 milijonov investicije. 

Z novopridobljenimi sredstvi bodo soustanovitelji z ekipo nadaljevali z razvojem svoje vizije, katero so si zastavili že pred šestimi leti, in sicer da naj Indiegogo postane najbolj odprta platforma za množično financiranje na svetu.

In kako jim kaže? Indiegogo je do danes resda prodrl že v 190 držav sveta, toda pri nadaljnjem prodoru v svet jih močno zavira dejstvo, da uporabnikom omogočajo zgolj angleški jezik, pa tudi dejstvo, da so še do nedavnega kot glavno plačilno valuto ponujali zgolj ameriške dolarje. Šele leta 2012 so uporabnikom omogočili tudi plačevanje z evri, kar pa se je zelo hitro izkazalo za odlično potezo, saj je uporaba Indiegoga v Evropi v tistem letu narasla za kar 300 odstotkov!

Avtorji Indiegoga so si z novimi sredstvi zastavili tudi nove cilje. V prihodnjih nekaj mesecih nameravajo spletno stran prevesti v nove jezike, prav tako bodo na spletno stran dodali možnost plačevanja z nekaterimi novimi valutami, posvetili pa se bodo tudi razvoju mobilne aplikacije za iOS in Android, ki zaenkrat še nista na voljo. V ta namen se bo število zaposlenih do konca leta iz 85 povečalo na 100.

Z uvedbo omenjenih sprememb bo Indiegogo skušal ostati korak pred konkurenco, saj je od njegove ustanovitve leta 2008 pa do danes zraslo več kot 1000 novih crowdfunding platform!

Vir: Mashable

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje