InnoApps: evropsko-kitajski izziv

Forum evropskih mladih inovatorjev in Huawei vabita mlade iz Evrope in Kitajske, da sodelujejo in ustvarijo inovativne aplikacije v povezavi s pametnimi mesti. Udeleženci morajo združiti izzive, s katerimi se srečujejo evropska in kitajska mesta. Rok za prijavo je 9. november 2014.
InnoApps: evropsko-kitajski izziv

Kako narediti mesta bolj pametna? (vir: innoapps.eu)

Prijavitelji, ki ne smejo biti ob prijavi starejši od 28 let, morajo svojo idejo za aplikacijo opisati v kratkem video posnetku, dolgem največ 3 minute, in/ali v prezentaciji z največ 15 prosojnicami. Pri tem mora projektna ideja vsebovati odgovore na naslednja vprašanja:

  • Kakšne izzive/težave/priložnosti za izboljšave vidiš v mestih? Kako narediti mesta bolj pametna?
  • Kako lahko na inovativen način naslovimo te izzive z mobilno aplikacijo?
  • Kakšne so vaše pretekle izkušnje z razvojem mobilnih aplikacij? Predstavite dosedanje delo, relevantne delovne izkušnje in izobrazbo.
  • Kako vam bo sodelovanje v medkulturni ekipi koristilo pri nadaljnjem delu?

Rok za prijavo projektne ideje je 9. november 2014, uradni jezik tekmovanja je angleščina. Žirija bo predloge ocenila na podlagi kreativnosti, strukturiranosti in prepričljivosti predstavitve, tehnične ustreznosti, odprtosti in pripravljenosti na mednarodno sodelovanje ter jasnega koncepta aplikacije, ki bo spodbujala razvoj pametnih mest.

Mladi udeleženci iz Evrope in Kitajske bodo nato prek spletne platforme, ki bo vzpostavljena posebej za to tekmovanje, sodelovali v dvojicah in se redno virtualno srečevali, da združijo svoje ideje ter s skupnimi močmi rešijo izziv. Strokovni in podjetniški mentorji bodo ekipam pomagali tako z nasveti kot tudi s tehnično podporo.

12 najboljših (6 ekip) bo prejelo vabilo na dvodnevni finalni hackathon, ki bo potekal v Bruslju februarja 2015. Tretji dan bodo svoje aplikacije predstavili žiriji na zaključnem InnoApps dogodku. Zmagovalna dvojica tekmovanja bo prejela 20.000 €, drugovrščena ekipa 15.000 €, tretjeuvrščena pa 5.000 €. Najboljše tri ekipe bodo poleg mobilnih telefonov znamke Huawei prejele pomoč pri promociji aplikacije, zmagovalna ekipa pa individualno mentorstvo in pomoč pri razvoju aplikacije za vstop na trg

Več informacij o natečaju: http://innoapps.eu/

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje