Instagram je večji od Twitterja!

Avtor — 14.12.2014
Družbeno omrežje Instagram je sporočilo, da je preseglo 300-milijontega aktivnega mesečnega uporabnika. To pomeni, da je večji od svojega rivala Twitterja. Kam to uvršča Instagram in kakšne so statistične napovedi za to družbeno omrežje?
Instagram je večji od Twitterja!

Trije najbolj všečkani instagrami letošnjega leta (Vir slike: YouTube).

Instagram v zadnjih mesecih doživlja pravi preporod. Od marca letos, ko je naštel 200 milijonov aktivnih uporabnikov, je ta številka porasla za 50 odstotkov. To pomeni, da ima Instagram več mesečno aktivnih uporabnikov kot Twitter in skoraj toliko kot LinkedIn. Twitter ima po podatkih ReCoda 284 milijonov aktivnih uporabnikov, LinkedIn pa 331 (registriranih). Slednji namreč ne razkriva, koliko njegovih registriranih uporabnikov je tudi aktivnih. Instagram se je ob veseli novici pohvalil tudi, da njegovi uporabniki dnevno objavijo kar 70 milijonov fotografij.

Naslednje leto 400 milijonov aktivnih uporabnikov?

Poglejmo, kakšna je rast števila aktivnih mesečnih uporabnikov Instagrama. 100 milijonov so jih našteli februarja 2013, 200 milijonov letos marca, po devetih mesecih pa že 300. Glede na predhodno enakomerno rast, ki se je v zadnjih mesecih izjemno povečala, lahko že naslednje leto pričakujejo nov mejnik, 400 milijonov aktivnih uporabnikov.

Spletni statistični portal Statista napoveduje, da se bo število uporabnikov v ZDA povečevalo tudi v naslednjih letih. Letos so samo v ZDA našteli 40,5 milijonov uporabnikov, za naslednje leto pa napovedi kažejo, da se bo to število povečalo na 45,8 milijonov, leta 2016 pa na 50,6 milijonov.

Od leta 2012 pod okriljem Facebooka

Uspešna rast števila uporabnikov bi lahko bila posledica dobrega koncepta kot tudi dejstva, da ga je leta 2012 pod okrilje vzel Facebook. Ob prevzemu je prvi mož Facebooka Mark Zuckerberg dejal, da bodo ekipi storitve za deljenje fotografij s prenosnih naprav omogočili samostojen razvoj in rast. Odločitev je bila očitno več kot pravilna.

Oznake: ,