Video: Iščete ključ do uspeha?

Osebni uspeh ni pogojen z našo inteligenco, fizičnimi karakteristikami in ni stvar naše preteklosti. Ni stvar naših prijateljev, prav tako ne družine in drugih znancev. Ključ do uspeha predstavljajo naše sposobnosti, kako iztisniti iz nas najboljše v katerih koli pogojih in okoliščinah.
Video: Iščete ključ do uspeha?

Tracy Brian: kako postati uspešen? (Vir slike: YouTube).

To so besede Briana Tracyja, 70-letnega Kanadčana, ki je napisal že več kot 40 knjig na področju doseganja osebne in poslovne uspešnosti, več kot 25 letne izkušnje z govorništvom pa letno deli več kot 250 tisočim ljudem. Tracyjeva pot je precej zanimiva. Srednje šole sprva sploh ni zaključil, bil je precej težaven dijak, raje je odšel na delo, pri 20. pa je začel potovati po svetu. Šele pozneje se je vrnil v šolske klopi in opravil prvi magisterij iz podjetništva. Poleg podjetniških vod so ga v preteklosti zamikale tudi politične – leta 2003 je kandidiral za guvernerja Kalifornije, a ga je premagal Arnold Schwarzenegger. Predsednik družbe Brain Tracy International, ki ima poslovalnice v več kot 30 državah sveta, je poročen in ima štiri otroke.

Njegovi nasveti za podjetnike so motivacijski, kar pa je najbolj pomembno – tudi sam se jih drži. Tako si seznam opravil za vsak dan sproti napiše kar na predvečer. Jutro začne zgodaj, z rekreacijo in knjigo v roki. Pravi, da že zjutraj posveti od 30 do 60 minut duhovnemu branju. V njegovih predavanjih boste opazili poseben poudarek na vztrajnosti. Meni, da vsak, ki je veliko dosegel, je tudi veliko izgubil, zato je vztrajnost eden od ključev do uspeha.

Kateri so ključi uspeha za Briana Tracyja?

Svetuje, da določite, kaj si pravzaprav želite doseči. Določite, do kdaj boste izpolnili svoj načrt in izdelajte načrt za dosego svojega cilja. Sledi uresničevanje cilja – vsak dan boste z opravljenim delom bližje svojemu cilju. Pri vsem tem pa je pomembno, da vztrajate pri načrtu, dokler vam ne uspe. Ne obupajte!

Vas zanimajo Brianove tehnike za podvojitev podjetniških rezultatov? Več izveste tukaj >>

Tracy poleg ostalih vprašanj rešuje tudi vprašanje, kako postati milijonar (ali pa milijarder). Pravi, da začnite razmišljati kot milijonar. Vendar ne tako, da se podate v prvi nakupovalni center in ga dobesedno oropate. Svetuje, da si naredite varčevalni načrt. Namreč, Tracy je izračunal, da v kolikor lahko pri 20. letih mesečno privarčujete 100 dolarjev (slabih 80 evrov), boste do 65. leta, ko bi se hipotetično upokojili, ob vseh obrestih, privarčevali več kot milijon dolarjev.

Sicer pa, dodaja, lahko svoje življenje spremenimo z manjšimi popravki, posledično pa vplivamo tudi na uspeh. Kot pravi Tracy – z 21-dnevno mentalno dieto. Čeprav je posnetek, v katerem predstavlja 21-dnevno mentalno dieto, star že dve leti, boste v njem našli dobre nasvete, kako postati bolj pozitivno in motivacijsko naravnani, to pa se vam bo obrestovalo tudi pri poslu.

YouTube

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje