Izberite zajtrk za dobre poslovne odločitve

Najuspešnejši podjetniki se še kako dobro zavedajo dejstva, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Pravilno sestavljen obrok bo namreč pripomogel k hitrejšemu razmišljanju in sprejemanju boljših poslovnih odločitev.
Izberite zajtrk za dobre poslovne odločitve

Izberite zajtrk za dobre poslovne odločitve (Vir slike: Freeimages.com)

Poglejmo si nekaj uravnoteženih zajtrkov, ki jih redno uživajo najboljši nutricionistični strokovnjaki in priporočajo tudi podjetnikom, katere čaka naporen dan na delovnem mestu.

Marisa Moore – jajca in avokado ter koruzna tortilja s salso

Moorova si za zajtrk velikokrat pripravi jajca s koščki avokada, zraven pa si privošči koruzno tortiljo s salso. Gre za obrok, ki je okusen, zdrav in poln antioksidantov.

Toby Smithson – kuhani kosmiči z grškim jogurtom, nadomestkom sladkorja, cimetom in mandlji, čaj

Smithsonova si grški jogurt, poln proteinov, popestri z brezkalorijskimi dodatki, kot je na primer cimet. Doda še oreščke, ki so odlični za ohranjanje primerne ravni glukoze v krvi, kar je še posebej primerno za diabetike.

Vandana Sheth – grški jogurt s svežim sadjem in polnozrnatimi kosmiči

Shetkova si za zajtrk velikokrat privošči nemastni grški jogurt, ki mu doda peščico svežega sadja in pest polnozrnatih kosmičev. Obrok je hitro pripravljen, a kljub temu uravnotežen.

Kim Larson – ovseni kosmiči z mlekom, lešniki, svežimi borovnicami in cimetom, pomarančni sok

Pred časom smo že sestavili tedenski jedilnik za podjetnike >>

Larsonova si za zajtrk pripravi zdrav obrok, ki temelji na ovsenih kosmičih. Le-ti namreč predstavljajo počasi sproščujoč vir energije in znižujejo nivo holesterola v krvi.

Marjorie Nolan Cohn – grški jogurt s kuhanimi ovsenimi kosmiči in sončničnimi semeni, jabolko

Cohnova si pogosto privošči zajtrk, ki podpira njen aktiven način življenja. Kot pravi, se ga po dveh letih še vedno ni naveličala.

Več nasvetov najdete na Business Insider.

Oznake: ,