Izjemoma lahko letno poročilo oddate do 8. aprila

AJPES že vsa leta upošteva opravičljive – utemeljene razloge zavezancev pri oddaji letnih poročil. Tako bo tudi letos zavezancem omogočena oddaja letnih poročil do 8. aprila 2014, ob predhodnem pojasnilu razloga in v dogovoru s pristojno izpostavo.
Izjemoma lahko letno poročilo oddate do 8. aprila

Rok oddaje letnih poročil podaljšan. (Vir slike: sxc.hu)

AJPES že vsa leta upošteva opravičljive – utemeljene razloge zavezancev pri oddaji letnih poročil in sicer do začetka obdelave podatkov, če zavezanci to predhodno sporočijo pristojni izpostavi AJPES. Tako bo tudi letos zavezancem omogočena oddaja letnih poročil do 8. aprila 2014, ob predhodnem pojasnilu razloga in v dogovoru s pristojno izpostavo. 

V začetku marca je bil AJPES s strani ključnih stanovskih organizacij (GZS, Zbornica računovodskih servisov, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije) pozvan, da tako kot DURS pri davčnem obračunu (ki je zaradi nepravočasne priprave navodil in programov podaljšal rok za oddajo davčnih obračunov do 22. aprila), podaljša rok za oddajo letnih poročil za gospodarske družbe in samostojne podjetnike posameznike do 22. aprila 2014. Pravne osebe javnega prava in nepridobitne organizacije so kljub ledeni ujmi v začetku februarja letna poročila oddale v zakonsko predpisanem roku do konca februarja 2014. Spletna aplikacija AJPES za oddajo letnih poročil ves čas oddaje normalno deluje.

AJPES ni pristojen za sprejem odločitve o podaljšanju zakonskega roka oddaje letnih poročil, zato je zaprosil Ministrstvo za finance in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo za odločitev glede tega. O tem je obvestil tudi SURS, DURS, Banko Slovenije in UMAR, ki so prejemnice podatkovnih zbirk letnih poročil. SURS je 19. marca 2014 sklical sestanek vseh navedenih institucij. Na sestanku so vsi omenjeni prejemniki podatkovnih zbirk zavzeli stališče, da te zbirke nujno potrebujejo tako kot vsako leto t.j. do konca aprila.

Vir: AJPES

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje