Izjemoma lahko letno poročilo oddate do 8. aprila

AJPES že vsa leta upošteva opravičljive – utemeljene razloge zavezancev pri oddaji letnih poročil. Tako bo tudi letos zavezancem omogočena oddaja letnih poročil do 8. aprila 2014, ob predhodnem pojasnilu razloga in v dogovoru s pristojno izpostavo.
Izjemoma lahko letno poročilo oddate do 8. aprila

Rok oddaje letnih poročil podaljšan. (Vir slike: sxc.hu)

AJPES že vsa leta upošteva opravičljive – utemeljene razloge zavezancev pri oddaji letnih poročil in sicer do začetka obdelave podatkov, če zavezanci to predhodno sporočijo pristojni izpostavi AJPES. Tako bo tudi letos zavezancem omogočena oddaja letnih poročil do 8. aprila 2014, ob predhodnem pojasnilu razloga in v dogovoru s pristojno izpostavo. 

V začetku marca je bil AJPES s strani ključnih stanovskih organizacij (GZS, Zbornica računovodskih servisov, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije) pozvan, da tako kot DURS pri davčnem obračunu (ki je zaradi nepravočasne priprave navodil in programov podaljšal rok za oddajo davčnih obračunov do 22. aprila), podaljša rok za oddajo letnih poročil za gospodarske družbe in samostojne podjetnike posameznike do 22. aprila 2014. Pravne osebe javnega prava in nepridobitne organizacije so kljub ledeni ujmi v začetku februarja letna poročila oddale v zakonsko predpisanem roku do konca februarja 2014. Spletna aplikacija AJPES za oddajo letnih poročil ves čas oddaje normalno deluje.

AJPES ni pristojen za sprejem odločitve o podaljšanju zakonskega roka oddaje letnih poročil, zato je zaprosil Ministrstvo za finance in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo za odločitev glede tega. O tem je obvestil tudi SURS, DURS, Banko Slovenije in UMAR, ki so prejemnice podatkovnih zbirk letnih poročil. SURS je 19. marca 2014 sklical sestanek vseh navedenih institucij. Na sestanku so vsi omenjeni prejemniki podatkovnih zbirk zavzeli stališče, da te zbirke nujno potrebujejo tako kot vsako leto t.j. do konca aprila.

Vir: AJPES

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje