Javno povabilo delodajalcem: Delovni preizkus za mlade

Zavod RS za zaposlovanje (Zavod) je objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo Delovnega preizkusa za mlade. Vanj se lahko vključijo mladi brezposelni, prijavljeni na Zavodu, ki še niso dosegli starosti 30 let.
Javno povabilo delodajalcem: Delovni preizkus za mlade

Delovni preizkus za mlade. (Vir slike: sxc.hu)

Mladi brezposelni bodo s pomočjo delovnega preizkusa pred zaposlitvijo tako lahko preizkusili svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu. Delodajalci pa bodo tako lahko preizkusili oziroma spoznali bodočega sodelavca pred sklenitvijo delovnega razmerja. Delovni preizkus traja od najmanj 100 ur do največ meseca dni.

Delodajalci morajo po sprejemu ponudbe in podpisani pogodbi o izvedbi delovnega preizkusa, vključeno osebo poslati na predhodni zdravniški pregled in jo zavarovati za primer poškodbe pri delu, v času trajanja delovnega preizkusa pa ji tudi nuditi ustrezno mentorstvo v skladu z načrtom delovnega preizkusa, vendar ne manj kot v obsegu 20 ur. Po končanem delovnem preizkusu lahko uveljavijo stroške izvedbe za udeleženca v višini 195 EUR. Delodajalci iz javnega sektorja so upravičeni le do povračila zdravniškega pregleda za udeleženca.

Vključeni mladi prejmejo dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost. Denarni dajatvi se izplačata na osnovi dejanske prisotnosti v delovnem preizkusu, ki jo v začetku meseca za pretekli mesec sporoči Zavodu za zaposlovanje delodajalec. Dodatek za aktivnost znaša 3 evre na uro, dodatek za prevoz pa 0,13 evra na kilometer (iz Kataloga ukrepov aktivne politike zaposlovanja).

Delodajalci lahko oddajo eno ali več ponudb, vendar morajo pri ponovnih oddajah iz predhodnih ponudb zagotoviti predpisani delež zaposlitev. Delodajalci morajo zaposliti vsaj tretjino oseb, ki so delovni preizkus uspešno zaključile.

Delodajalci, ki imajo zaposlenih do 10 oseb, lahko kandidirajo za izvedbo preizkusa za največ 3 mlade brezposelne. Tisti, ki nimajo zaposlenih, lahko kandidirajo za največ eno brezposelno osebo.

Delodajalci morajo ponudbo predložiti pri območni službi Zavoda za zaposlovanje, glede na sedež njihovega podjetja.

Javno povabilo je odprto do 1. 9. 2014.

Vir: ZRSZ

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje