Javno povabilo: Usposabljanje in izobraževanje zaposlenih

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil 5. javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Usposabljanje in izobraževanje zaposlenih 2011«. Ponudbe ponudniki brez posrednikov vložijo od 5.5.2014 do razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do 31.10.2014.
Javno povabilo: Usposabljanje in izobraževanje zaposlenih

Javno povabilo: Usposabljanje in izobraževanje zaposlenih (Vir slike: freeimages.com)

Namen javnega povabila je spodbujanje usposabljanja zaposlenih. Z javnim povabilom želi Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije spodbuditi delodajalce, da prednostno vlagajo v pridobivanje novih znanj in kompetenc zaposlenih in tako v skladu s potrebami na trgu dela prispevajo k odpravi strukturnih neskladij, izboljšanju usposobljenosti zaposlenih ter povečanju njihove mobilnosti in zaposljivosti. 

S tem javnim povabilom sklad vabi vse delodajalce k oddaji ponudb za izvedbo projektov usposabljanja za njihove zaposlene. Projekti lahko vključujejo splošna ali posebna usposabljanja  ter javno veljavne programe.

Predmet sofinanciranja so:

  • splošna usposabljanja (npr.: tuji jeziki, računalništvo, komunikacija, CNC operater, usposabljanje varilcev …);
  • posebna usposabljanja (npr.: konference, simpoziji, specifična strokovna usposabljanja, prilagojena posameznemu podjetju);
  • usposabljanja za življenjsko uspešnost (UŽU – MI, UŽU – MDM) in 
  • računalniška pismenost za odrasle (RPO).

Ciljna skupina so zaposleni pri ponudniku, ki so:

  • starejši od 50 let;
  • ženske z največ dokončano osnovno šolo;
  • invalidi.

Višina sofinanciranja:

  • od 60% do 80% za splošna usposabljanja in javno veljavne programe (delež sofinanciranja je odvisen od velikosti podjetja) ali
  • od 25% do 55% za posebna usposabljanja (delež sofinanciranja je odvisen od velikosti podjetja).

Najvišji znesek sofinanciranja je odvisen od velikosti delodajalca. Tako bo lahko veliko podjetje sofinancirano v višini 30.000 evrov, srednje podjetje v višini 20.000 evrov, malo podjetje v višini 10.000 evrov ter mikro podjetje v višini 4.000 evrov, vendar največ 700 evrov po osebi oziroma 1.500 evrov na osebo za javno veljavne programe.

Ponudbe ponudniki brez posrednikov vložijo od 5.5.2014 do razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do 31.10.2014. Ponudbe, ki bodo poslane na sklad po tem roku, bodo vrnjene ponudnikom. Ponudbe, ki bodo vložene pred rokom ali po roku za oddajo ponudb, bodo zavržene. 

Izvedba sofinanciranih usposabljanj po tem javnem povabilu je časovno omejena. 

Usposabljanja sklopa A in B se morajo začeti izvajati v obdobju od podpisa pogodbe do najkasneje 60 dni po podpisu pogodbe in morajo biti izvedena in plačana s strani izbranih ponudnikov najkasneje do 31.3.2015. 

Usposabljanja sklopa C se morajo začeti izvajati v obdobju od podpisa pogodbe do najkasneje 60 dni po podpisu pogodbe in morajo biti izvedena in plačana s strani izbranih ponudnikov najkasneje do 30.4.2015. 

Javna sredstva, ki so na voljo za sofinanciranje izbranih projektov v okviru 5. javnega povabila za zbiranje ponudb v okviru programa »Usposabljanje in izobraževanje zaposlenih 2011«, skupaj znašajo 1.246.641,52 evrov. 

Besedilo javnega povabila, prijavni obrazec in vse ostale informacije so objavljene na spletni strani sklada.

Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje