Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav

Raziskava, ki so jo opravili pri spletni medijski agenciji iPROM, je pokazala precejšnje povečanje uporabe mobilnih naprav v namene dostopa do slovenskih spletnih medijev - v primerjavi z lanskim letom se je ta odstotek namreč povišal za kar 153 odstotkov.
Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav

Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav (Vir slike: YouTube.com)

Analiza tehnoloških značilnosti slovenskih uporabnikov interneta podjetja iPROM, ki je bila izvedena z rešitvijo iPROM AD Server za upravljanje poslovnih procesov na področju trgovanja z oglasnim prostorom v digitalnih medijih, je razkrila zanimive ugotovitve.

Delež mobilnih uporabnikov interneta vztrajno raste: še januarja letos je bilo takšnih uporabnikov 21 odstotkov, do junija pa je njihovo število poskočilo že na 38 odstotkov. Trend rasti je očiten, s takšnim tempom lahko do konca leta pričakujemo, da bo že več kot polovica uporabnikov mobilnih naprav dostopala do interneta na ta način.

Delež mobilnih uporabnikov interneta v prvi polovici leta 2014 ( Vir slike: iPROM)

Analiza, ki je potekala na populaciji 1,36 milijona slovenskih uporabnikov digitalnih medijev, je pokazala tudi, da tisti uporabniki interneta, ki uporabljajo stacionarne računalnike, na internetu povprečno pregledajo trikrat več spletnih dokumentov kot uporabniki mobilnih telefonov in dvakrat več kot uporabniki tabličnih računalnikov.

 

Delež aktivnosti na internetu glede na uporabljeno napravo (Vir slike: iPROM)

Vir: iPROM

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje