Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav

Raziskava, ki so jo opravili pri spletni medijski agenciji iPROM, je pokazala precejšnje povečanje uporabe mobilnih naprav v namene dostopa do slovenskih spletnih medijev - v primerjavi z lanskim letom se je ta odstotek namreč povišal za kar 153 odstotkov.
Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav

Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav (Vir slike: YouTube.com)

Analiza tehnoloških značilnosti slovenskih uporabnikov interneta podjetja iPROM, ki je bila izvedena z rešitvijo iPROM AD Server za upravljanje poslovnih procesov na področju trgovanja z oglasnim prostorom v digitalnih medijih, je razkrila zanimive ugotovitve.

Delež mobilnih uporabnikov interneta vztrajno raste: še januarja letos je bilo takšnih uporabnikov 21 odstotkov, do junija pa je njihovo število poskočilo že na 38 odstotkov. Trend rasti je očiten, s takšnim tempom lahko do konca leta pričakujemo, da bo že več kot polovica uporabnikov mobilnih naprav dostopala do interneta na ta način.

Delež mobilnih uporabnikov interneta v prvi polovici leta 2014 ( Vir slike: iPROM)

Analiza, ki je potekala na populaciji 1,36 milijona slovenskih uporabnikov digitalnih medijev, je pokazala tudi, da tisti uporabniki interneta, ki uporabljajo stacionarne računalnike, na internetu povprečno pregledajo trikrat več spletnih dokumentov kot uporabniki mobilnih telefonov in dvakrat več kot uporabniki tabličnih računalnikov.

 

Delež aktivnosti na internetu glede na uporabljeno napravo (Vir slike: iPROM)

Vir: iPROM

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje