Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav

Raziskava, ki so jo opravili pri spletni medijski agenciji iPROM, je pokazala precejšnje povečanje uporabe mobilnih naprav v namene dostopa do slovenskih spletnih medijev - v primerjavi z lanskim letom se je ta odstotek namreč povišal za kar 153 odstotkov.
Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav

Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav (Vir slike: YouTube.com)

Analiza tehnoloških značilnosti slovenskih uporabnikov interneta podjetja iPROM, ki je bila izvedena z rešitvijo iPROM AD Server za upravljanje poslovnih procesov na področju trgovanja z oglasnim prostorom v digitalnih medijih, je razkrila zanimive ugotovitve.

Delež mobilnih uporabnikov interneta vztrajno raste: še januarja letos je bilo takšnih uporabnikov 21 odstotkov, do junija pa je njihovo število poskočilo že na 38 odstotkov. Trend rasti je očiten, s takšnim tempom lahko do konca leta pričakujemo, da bo že več kot polovica uporabnikov mobilnih naprav dostopala do interneta na ta način.

Delež mobilnih uporabnikov interneta v prvi polovici leta 2014 ( Vir slike: iPROM)

Analiza, ki je potekala na populaciji 1,36 milijona slovenskih uporabnikov digitalnih medijev, je pokazala tudi, da tisti uporabniki interneta, ki uporabljajo stacionarne računalnike, na internetu povprečno pregledajo trikrat več spletnih dokumentov kot uporabniki mobilnih telefonov in dvakrat več kot uporabniki tabličnih računalnikov.

 

Delež aktivnosti na internetu glede na uporabljeno napravo (Vir slike: iPROM)

Vir: iPROM

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje