Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav

Raziskava, ki so jo opravili pri spletni medijski agenciji iPROM, je pokazala precejšnje povečanje uporabe mobilnih naprav v namene dostopa do slovenskih spletnih medijev - v primerjavi z lanskim letom se je ta odstotek namreč povišal za kar 153 odstotkov.
Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav

Vedno več nas bere slovenske spletne medije prek mobilnih naprav (Vir slike: YouTube.com)

Analiza tehnoloških značilnosti slovenskih uporabnikov interneta podjetja iPROM, ki je bila izvedena z rešitvijo iPROM AD Server za upravljanje poslovnih procesov na področju trgovanja z oglasnim prostorom v digitalnih medijih, je razkrila zanimive ugotovitve.

Delež mobilnih uporabnikov interneta vztrajno raste: še januarja letos je bilo takšnih uporabnikov 21 odstotkov, do junija pa je njihovo število poskočilo že na 38 odstotkov. Trend rasti je očiten, s takšnim tempom lahko do konca leta pričakujemo, da bo že več kot polovica uporabnikov mobilnih naprav dostopala do interneta na ta način.

Delež mobilnih uporabnikov interneta v prvi polovici leta 2014 ( Vir slike: iPROM)

Analiza, ki je potekala na populaciji 1,36 milijona slovenskih uporabnikov digitalnih medijev, je pokazala tudi, da tisti uporabniki interneta, ki uporabljajo stacionarne računalnike, na internetu povprečno pregledajo trikrat več spletnih dokumentov kot uporabniki mobilnih telefonov in dvakrat več kot uporabniki tabličnih računalnikov.

 

Delež aktivnosti na internetu glede na uporabljeno napravo (Vir slike: iPROM)

Vir: iPROM

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje