Kadrovske štipendije za šolsko leto 2014/15

Kadrovske štipendije podjetjem omogočajo, da na dolgi rok razvijajo kakovosten kader, ki ga spremljajo in oblikujejo že med samim šolanjem. Prejemniki štipendij pa bolj motivirano študirajo z mislijo na zagotovljeno kariero.
Kadrovske štipendije za šolsko leto 2014/15

Kadrovske štipendije 2014/15. (Vir slike: sxc.hu)

Kljub neugodni situaciji na trgu dela ostaja precejšnje število neizkoriščenih kadrovskih štipendij. Veliko študentov pa tudi podjetij, se namreč ne zaveda prednosti, ki jih prinaša kadrovsko štipendiranje.

Kadrovske štipendije podjetju omogočajo, da bodoče zaposlene že med samim študijem izobrazijo in oblikujejo po svojih preferencah, pri čemer Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije delodajalcu sofinancira 50 odstotkov dodeljene kadrovske štipendije.  

Informacije o aktualnih kadrovskih štipendijah so na voljo na spletnih straneh Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije in na spletnih straneh Regionalnih razvojnih agencij. Ponudbe za kadrovske štipendije lahko poiščete tudi pri delodajalcih samih (v njihovih javnih občilih, spletnih straneh itd).

Več o pogojih za podelitev in pridobitev možnosti sofinanciranja kadrovskih štipendij, o obojestranskih obveznostih in o aktualnih razpisih za pridobitev kadrovske štipendije si lahko preberete v članku Kadrovske štipendije.

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije pa je že objavil javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2014/15. Prijavo je potrebno oddati do vključno 31. januarja 2014.

Besedilo javnega poziva si lahko preberete tukaj >>

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje