Kaj je skupno vsem uspešnim podjetnikom?

Mladi podjetniki se pogosto sprašujejo, ali imajo tisto, kar je potrebno za uspeh v turbulentnem svetu podjetništva. Pri tem pa se primerjajo s tistimi podjetniki, ki so uspeh dosegli večkrat, z večimi različnimi podjetji.
Pet stvari, ki jih morate vedeti, preden boste postali podjetnik

Pet stvari, ki jih morate vedeti, preden boste postali podjetnik (Vir: Freeimages.com)

V podjetniškem svetu se pogosto sliši glasno razmišljanje o tem, kaj je tisto, kar ločuje uspešne podjetnike od neuspešnih. So to določene navade, ki se jih je mogoče naučiti? Gre za prirojen apetit po tveganju in preizkušanju svojih meja? Ali pa so to nadpovprečne sposobnosti na področju povezovanja in mreženja?

Kot meni Jessica Stillman, znana britanska blogerka, je bistvena stvar, ki ločuje uspešne poslovneže od neuspešnih, podjetniška miselnost. Po njenem mnenju torej ne gre toliko za to, ali podjetnik ima določene lastnosti in znanja, temveč bolj za to, na kakšen način razmišlja o sebi in svojih sposobnostih.

Ljudje s podjetniško miselnostjo ponavadi menijo, da lahko s trdim delom in nenehnim izobraževanjem napredujejo na katerem koli področju, ne glede na ovire, na katere bodo morda naleteli. Poleg tega si ne dovolijo, da bi jih omejevale morebitne slabše prirojene lastnosti, temveč se raje fokusirajo na to, da takšne lastnosti izboljšajo.

5 navad uspešnih podjetnikov >>

Dejstvo je, da se človek lahko spremeni. Če menite, da vam primanjkuje podjetniške miselnosti, hkrati pa si močno želite postati podjetnik, se s tem ne obremenjujte preveč, saj lahko z nekaj truda povsem spremenite svoje mišljenje.

S tem pa ne boste zgolj dosegli uspeha v podjetništvu, temveč tudi na preostalih področjih življenja, saj si boste izboljšali samozavest, posledično pa tudi zmanjšali stres in anksioznost v svojem vsakdanjiku.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje