Kaj je skupno vsem uspešnim podjetnikom?

Mladi podjetniki se pogosto sprašujejo, ali imajo tisto, kar je potrebno za uspeh v turbulentnem svetu podjetništva. Pri tem pa se primerjajo s tistimi podjetniki, ki so uspeh dosegli večkrat, z večimi različnimi podjetji.
Pet stvari, ki jih morate vedeti, preden boste postali podjetnik

Pet stvari, ki jih morate vedeti, preden boste postali podjetnik (Vir: Freeimages.com)

V podjetniškem svetu se pogosto sliši glasno razmišljanje o tem, kaj je tisto, kar ločuje uspešne podjetnike od neuspešnih. So to določene navade, ki se jih je mogoče naučiti? Gre za prirojen apetit po tveganju in preizkušanju svojih meja? Ali pa so to nadpovprečne sposobnosti na področju povezovanja in mreženja?

Kot meni Jessica Stillman, znana britanska blogerka, je bistvena stvar, ki ločuje uspešne poslovneže od neuspešnih, podjetniška miselnost. Po njenem mnenju torej ne gre toliko za to, ali podjetnik ima določene lastnosti in znanja, temveč bolj za to, na kakšen način razmišlja o sebi in svojih sposobnostih.

Ljudje s podjetniško miselnostjo ponavadi menijo, da lahko s trdim delom in nenehnim izobraževanjem napredujejo na katerem koli področju, ne glede na ovire, na katere bodo morda naleteli. Poleg tega si ne dovolijo, da bi jih omejevale morebitne slabše prirojene lastnosti, temveč se raje fokusirajo na to, da takšne lastnosti izboljšajo.

5 navad uspešnih podjetnikov >>

Dejstvo je, da se človek lahko spremeni. Če menite, da vam primanjkuje podjetniške miselnosti, hkrati pa si močno želite postati podjetnik, se s tem ne obremenjujte preveč, saj lahko z nekaj truda povsem spremenite svoje mišljenje.

S tem pa ne boste zgolj dosegli uspeha v podjetništvu, temveč tudi na preostalih področjih življenja, saj si boste izboljšali samozavest, posledično pa tudi zmanjšali stres in anksioznost v svojem vsakdanjiku.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje