Kaj je skupno vsem uspešnim podjetnikom?

Mladi podjetniki se pogosto sprašujejo, ali imajo tisto, kar je potrebno za uspeh v turbulentnem svetu podjetništva. Pri tem pa se primerjajo s tistimi podjetniki, ki so uspeh dosegli večkrat, z večimi različnimi podjetji.
Pet stvari, ki jih morate vedeti, preden boste postali podjetnik

Pet stvari, ki jih morate vedeti, preden boste postali podjetnik (Vir: Freeimages.com)

V podjetniškem svetu se pogosto sliši glasno razmišljanje o tem, kaj je tisto, kar ločuje uspešne podjetnike od neuspešnih. So to določene navade, ki se jih je mogoče naučiti? Gre za prirojen apetit po tveganju in preizkušanju svojih meja? Ali pa so to nadpovprečne sposobnosti na področju povezovanja in mreženja?

Kot meni Jessica Stillman, znana britanska blogerka, je bistvena stvar, ki ločuje uspešne poslovneže od neuspešnih, podjetniška miselnost. Po njenem mnenju torej ne gre toliko za to, ali podjetnik ima določene lastnosti in znanja, temveč bolj za to, na kakšen način razmišlja o sebi in svojih sposobnostih.

Ljudje s podjetniško miselnostjo ponavadi menijo, da lahko s trdim delom in nenehnim izobraževanjem napredujejo na katerem koli področju, ne glede na ovire, na katere bodo morda naleteli. Poleg tega si ne dovolijo, da bi jih omejevale morebitne slabše prirojene lastnosti, temveč se raje fokusirajo na to, da takšne lastnosti izboljšajo.

5 navad uspešnih podjetnikov >>

Dejstvo je, da se človek lahko spremeni. Če menite, da vam primanjkuje podjetniške miselnosti, hkrati pa si močno želite postati podjetnik, se s tem ne obremenjujte preveč, saj lahko z nekaj truda povsem spremenite svoje mišljenje.

S tem pa ne boste zgolj dosegli uspeha v podjetništvu, temveč tudi na preostalih področjih življenja, saj si boste izboljšali samozavest, posledično pa tudi zmanjšali stres in anksioznost v svojem vsakdanjiku.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Email Marketing Master Class

24.10.2018 od 15:00 do 18:00
Email Marketing Master Class

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

21.11.2018 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje